Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
практика гуренко.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.02.2016
Размер:
131.58 Кб
Скачать

8. Консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи, комісії районної державної адміністрації

Для сприяння здійсненню повноважень районної державної адміністрації її голова утворює консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи (ради, колегії, робочі групи тощо) комісії. Завдання, функції та персональний склад таких органів визначає голова райдержадміністрації.

Завдання, функції, порядок утворення та ліквідація, порядок цихорганів визначаються положеннями про них, що затверджуються головою адміністрації.

Організацію підготовки та проведення засідань консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів здійснюють структурні підрозділи апарату районної державної адміністрації, структурні підрозділи та посадові особи згідно із положеннями про ці органи.

Рішення зазначених органів оформлюються протоколами.

Для узгодженого розгляду питань, що належать до компетенції районної державної адміністрації, обговорення найважливіших напрямів її діяльності утворюється колегія районної держадміністрації у складі голови, його заступників, керівника апарату та керівників окремих структурних підрозділів райдержадміністрації.

До складу колегії можуть входити за згодою керівники окремих територіальних органів центральних органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування.

До складу колегії можуть бути включені за пропозицією громадських організацій, підприємств, установ та організацій їх представники.

Засідання колегії вважається правоможним, якщо на ньому присутні не менш як дві третини загальної кількості її членів.

Засідання колегії проводяться відповідно до плану роботи райдержадміністрації, позчергові – у міру потреби.

У разі потреби можуть проводитися розширені та виїзні засідання колегії, а також спільні засідання з районною радою.

Рішення колегії приймається відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на засіданні членів колегії. У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос головуючого.

В окремих випадках за рішенням головуючого може бути застосована процедура таємного голосування.

Рішення колегії оформляється протоколом, який підписується головою колегії і є підставою для видання ним відповідного розпорядження або доручення.

Апарат державної районної адміністрації здійснює організаційне забезпечення засідань колегії, у тому числі стенографування (технічний запис).

У своїй роботі колегія керується Загальним положенням про колегію центрального органу виконавчої влади і місцевої держадміністрації, затвердженим Кабінетом Міністрів України, Положенням про колегію Згурівської районної державної адміністрації, затвердженим розпорядженням голови райдержадміністрації та Регламентом.

9. Порядок підготовки та проведення нарад

Голова, заступники голови, керівник апарату, керівники структурних підрозділів районної державної адміністрації проводять наради з метою оперативного розгляду та вирішення питань, що належать до їх компетенції.

План проведення наради затверджує відповідна посадова особа.

Організація проведення нарад при голові районної держадміністрації та у його заступників покладається на апарат або відповідні структурні підрозділи районної держадміністрації.

Відповідні структурні підрозділи адміністрації та посадові особи, які забезпечують проведення наради, не пізніше як за день до заходу подають керівникові, який його проводить, перелік питань порядку денного, довідкові та аналітичні матеріали, список запрошених, при потребі – пропозиції щодо виступаючих тощо, організовують запрошення, реєстрацію учасників, протоколювання наради, доведення прийнятих доручень до виконавців. За визначенням посадової особи, яка проводить нараду, порядок денний, аналітичні довідки про стан та обгрунтування причин внесення питань на розгляд надсилаються учасникам наради завчасно, а з додаткових (позапланованих) питань – подаються у день проведення наради.

Прийняті на нарадах рішення оформлюються протоколами не пізніше ніж у триденний строк. У протоколі зазначаються прізвища та ініціали посадових осіб, які брали участь у нараді, питання, що розглядалися, і прийняті за результатами розгляду рішення.

Протокол наради підписує головуючий.

Протоколи зберігаються у структурних підрозділах апарату, інших структурних підрозділах райдержадміністрації, які забезпечували проведення наради, та в установленому порядку передаються в загальний відділ (канцелярію) апарату райдержадміністрації для подальшого зберігання та використання.

Контроль за виконанням рішень, прийнятих на нарадах при голові райдержадміністрації та у його заступників, здійснюється відповідним структурним підрозділом апарату райдержадміністрації, у разі потреби – структурним підрозділом районної держадміністрації, які регулярно подають керівникові, який проводив нараду, аналітичні та інформаційні довідки про стан виконання рішень, прийнятих на нараді у строки та в порядку, визначені ним.

За результатами розгляду питань на нараді можуть видаватися в установленому порядку розпорядження голови райдержадміністрації або доручення голови, чи його заступників.

Право офіційно повідомляти засобами масової інформації про порядок денний і підсумки розгляду питань на нарадах має уповноважена головою районної державної адміністрації посадова особа.

Дозвіл на присутність представників засобів масової інформації та на проведення кіно-, відео-, фотозйомок та аудіозапису у приміщенні, де відбувається нарада, надається особою, яка проводить цей захід.

З метою координації діяльності заступників голови адміністрації, керівників структурних підрозділів апарату, структурних підрозділів райдержадміністрації територіальних органів центральних органів виконавчої влади в районі в адміністрації проводяться оперативні наради:

при голові адміністрації – із заступниками, керівниками відповідних структурних підрозділів, територіальних органів центральних органів виконавчої влади в районі, районних служб та організацій сільських, селищними головами – у перший понеділок;

при голові адміністації – із заступниками голови, керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадміністрації, територіальних органів центральних органів виконавчої влади в районі – у другій понеділок;

у заступників голови – з керівниками відповідних структурних підрозділів райдержадмінісстрації, діяльність яких спрямовується, координується та контролюється ними відповідно до розподілу обов’язків – щопонеділка (щоп’ятниці);

у керівника апарату – із керівниками структурних підрозділів апарату адміністрації – щопонеділка.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]