Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ательє.doc
Скачиваний:
180
Добавлен:
19.05.2015
Размер:
924.16 Кб
Скачать

Міністерство аграрної політики і продовольства України

Полтавська державна аграрна академія

Кафедра бізнес - адміністрування і права

Бізнес – план

з проекту:

Відкриття ательє «Скринька»

Студентки 4 курсу 2 групи Вініченко А.А

Напряму підготовки: «Економіка підприємства»

Спеціальності «Економіка підприємства»

Керівник: Ковбаса О.О

Національна шкала_

Кількість балів_ оцінка: ECTS

Полтава - 2012

Зміст

1. Резюме

2. Характеристика продукції

3. Оцінка ринку збуту

4. Конкуренція

5. Маркетинговий план

6. Виробничий план

7. Організаційний план

8. Юридичний план

9. Оцінка ризиків

10. Фінансовий план

Додатки

Резюме

Назва проекту - ательє «Скринька».

Адреса розміщення – м. Полтава, вул. Комсомольська 40.

ПІБ власника – Вініченко Аліна Андріївна.

Даний бізнес – план обґрунтовує можливості створення ПП «Скринька» по виробництву і реалізації жіночого одягу у Полтаві.

Мета створення проекту – задоволення потреб жінок у одязі, та отримання прибутку.

Основний вид діяльності – пошиття та продаж жіночих суконь, костюмів та брюк.

Бізнес по виготовленню одягу є прибутковою справою з швидким терміном окупності, тому що попит на одяг існує завжди.

Основні витрати при створенні ательє будуть понесені у результаті придбання приміщення та обладнання.

Даний вид бізнесу має багато переваг. По – перше, як зазначено вище, попит на одяг існує завжди. Одяг – це товар першої необхідності. Так як ПП «Скринька» буде виготовляти одяг для повсякденного вжитку, коло потенційних споживачів автоматично розширюється. 70 % покупців жіночого одягу – це дівчата та жінки від 16 до 40 років. Ательє «Скринька» буде спрямовувати пошиття одягу також і на старшу категорію, від 40 до 55 років. Крім того, важливу роль відіграє розмір одягу.

На сьогодні, більшість молодіжного, модного одягу, в основному, спрямовано на жінок до середнього розміру. Але ж повна жінка також бажає виглядати привабливою і стильною. Тому особливістю даного ательє буде створення модного, молодіжного одягу великих розмірів у тому ж числі.

Ще однією перевагою даного виду бізнесу є те, що він не потребує важких технологій виробництва(це стосується саме пошиття суконь, костюмів та брюк), що спрощує роботу підприємства, знижує витрати на виробництво(у певній мірі). Також це зниження ручної праці, за рахунок техніки, що зменшує затрати на оплату праці, зменшення часу на виробництво одиниці продукції.

ПП «Скринька» планується відкритися у місті Полтава, за адресою вул.. Комсомольська 40.

Загальні витрати бізнес – плану - становлять 119600 грн. (включаючи вартість основних та оборотніх засобів, отримання різних документів, ліцензії).

В проект включаться власні кошти у розмірі 300000 тис. грн.

Рівень рентабельності високий і в середньому становить

Інвестовані в проект гроші окупляться за

Характеристика продукції

Ательє «Скринька» займається виготовленням жіночого одягу, який розрахований на різні вікові групи та розміри. До асортименту одягу будуть належать:

  1. Сукні.

  2. Костюми.

  3. Брюки, штани.

Для пошиття одягу використовуватимуться лише натуральні тканини та фурнітура вітчизняних виробників. Ескізи, за якими створюватимуться моделі будуть унікальними, авторськими. Можливе створення одягу на замовлення, за індивідуальним побажанням клієнта. Увесь асортимент одягу виготовлятиметься у спеціалізованому цеху, який має бути оснащений усім необхідним модернізованим обладнанням. Крім того, буде дотримано усіх необхідних технологій пошиття одягу, що зробить його високоякісним, за сприятливими цінами, а отже й зі стійким попитом споживачів.

Продукція ательє «Скринька» має значні переваги серед конкурентів, що дасть змогу вивести його в перші ряди на ринку. Основні переваги:

  1. Якість. Як зазначалося вище, для пошиття використовуватимуться лише натуральні тканини та фурнітура вітчизняних виробників. Ми співпрацюватимемо з такими великими тканиновиробниками як « Авер плюс », «Микро форм» та «Сезонний текстиль».

  2. Ціна. Ціни не будуть завищені, а тому придбати нашу продукцію зможе кожен.

  3. Рівень обслуговуванні клієнтів(консультування). Кожен, хто прийде в ательє «Скринька» отримає безкоштовну консультацію від дизайнера, допомогу у підборі стилю та фасону одягу.

До асортименту суконь, костюмів та брюк будуть відноситися різноманітні моделі, різної довжини, кольору, структури тканини.

Одяг, який буде пропонувати ательє володітиме певними вигодами. Перш за все – це простота ремонту, у випадку зіпсування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]