Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лекція 3.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
26.03.2015
Размер:
76.8 Кб
Скачать

6. Анімаційні програми для сімейного дозвілля

Особливу увага необхідно приділити сімейному дозвіллю, що виконує відбудовну функцію родини, тобто має своєю метою відновлення й підтримка здоров'я, задоволення різних духовних потреб. Сімейні туристи відвідують готелі в будь-який час року. Сімейні пари (люди у віці від 35 до 54 років) воліють витрачати гроші на подорожі й розваги. Більшість людей цього віку добре освічені. Пріоритетним для них є самовдосконалення. Одержання нової інформації вони вважають за необхідне засобом розширення кругозору.

Часто батьки виїжджають на відпочинок разом з дітьми дошкільного й молодшого шкільного віку. Великий наплив сімейних туристів доводиться на літній період і під час шкільних канікул. І тут для аніматора головним завданням є максимально зайняти дитини, щоб дати батькам можливість спокійно відпочити, не піклуючись про нього. Для цього в готелях є дитячі клуби, у яких працюють аниматори, що говорять на всіх необхідних мовах, що мають педагогічне утворення або досвід роботи з дітьми. У дитячих клубах передбачена своя програма, що займає дітей з ранку до вечора. Після вечері, перед вечірнім шоу, для них проводиться спеціальна дитяча дискотека. Для визначення повноцінності дозвілля використаються два основних критерії: перший - обсяг вільного часу для сімейного дозвілля, другий - зміст дозвілля. Обидва показники визначаються рівнем розвитку духовного миру батьків, фінансовими можливостями родини, а також всім укладом життя.

Зміст сімейного дозвілля визначається інтересами кожного члена. У родині, де все захоплюються туризмом або є запеклими театралами, набагато простіше організувати спільне дозвілля, чим у тій, де у вільний час папа, наприклад, зайнятий полюванням і риболовлею, мама - в'язанням, син - катанням на роликах, а дочка - танцями й малюванням.

Рекомендована література

  1. Александрова А.Ю. Международный туризм. - М., 2001.

  2. Гаранин Н. И., Булыгина И. И. Менеджмент туристской и гостиничной анимации: Учебное пособие. - М: Советский спорт, 2004. - 128 с.

  3. Браймер Р. А. Основы управления в индустрии гостеприим­ства / Пер. с англ. - М.: Аспект Пресс, 1995.

  4. Гуляев В.Г. Организация туристической деятельности. - М.: Наш Дом, 1996.

  5. Кабушкин Н.И., Бондаренко Г.А. Менеджмент гостиниц и ресторанов. - Минск, 2001.

  6. Организация и управление гостиничным бизнесом / Под ред. А.Л.Лесника, А.В.Чернышева. - М., 2001.

  7. Тарасов. Попов. Азартные и неазартные игры. - М.: Профиздат, 1994.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]