Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Саликов СР.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
23.03.2015
Размер:
126.68 Кб
Скачать
  1. Перелік основних цехів, відділів, бригад

Виробничий відділ включає в себе 3 цехи: друкувальний, виготовлення готової продукції, і цех з упакування продукції. Організація матеріально-технічного обслуговування виробництва безпосередньо впливає на техніко-економічні показники підприємства.

Для виконання цих функцій та своєчасного збуту продукції створений відділ збуту (маркетингу), який очолює заступник директора із збуту.

  1. Перелік допоміжних служб

Для обслуговування основного виробництва, транспортне господарство, для ремонту, обслуговування та модернізації обладнання побудована ремонтна майстерня.

Крім основних процесів на підприємстві здійснюються допоміжні і обслуговуючі процеси. До допоміжних і обслуговуючих відносяться:

- роботи по догляду та нагляду за обладнанням, по його наладці, ремонту, модернізації (побудована ремонтна майстерня)

- транспортні роботи, що забезпечують перевезення предметів праці від одного робочого місця до другого, із цеху в цех, від робочих місць на склад, експедиційно-складські роботи;

- роботи по технічному контролю якості виконання основних, допоміжних і обслуговуючих процесів, а також готової продукції.

А також на підприємстві існує тепло-енергетичне господарство (котельня, електроцех).

Основне виробництво та обслуговуючі служби забезпечені кваліфікованими кадрами (див. Організаційну структуру підприємства), що регулярно проходять навчання та підвищують свою кваліфікацію.

  1. Характеристика виробничих приміщень і транспортних комунікацій

Комплекс підрозділів, що займаються вантажно-розвантажувальними роботами та переміщенням вантажів, утворює транспортне господарство.

Уся сукупність транспортних операцій на підприємстві здійснюється за допомогою 2-х взаємозв'язаних видів транспорту. Зовнішній транспорт забезпечує зв'язок підприємства з приймальним пунктами транспорту загального користування, а також зі складами місцевих контрагентів. Міжцеховий транспорт використовується для перевезення вантажів на території підприємства. Основними видами транспорту, що використовується на ТОВ «Мрії збуваються!» є автомобільний. На підприємстві побудовано автогараж на 10 блоків.

  1. Характеристика складських приміщень

Складське господарство виконує функції приймання, зберігання і видачі в установленому порядку у виробництво сировини, палива, матеріалів, а також функції зберігання готової продукції та відвантаження до споживачів.

Умовою безперервного перебігу виробничих процесів на підприємстві є створення певних запасів сировини, матеріалів, палива, комплектувальних виробів, а також міжцехових і внутрішньоцехових запасів напівфабрикатів власного виробництва. Усі ці запаси зберігаються на різних складах підприємства, сукупність яких утворює його складське господарство (таблиця 3). Це сховище бумаги, де зберігається основна сировина. Центральний склад для зберігання допоміжних матеріалів та інших матеріально-товарних цінностей (МТЦ), а також склад для зберігання готової продукції.

Складські приміщення (таблиця 3)

Сховище бумаги

Ангар

8000 м2

Центральний склад

Ангар

5000 м2

Склад готової продукції

Ангар

25000 м2