Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Положення про самоврядування КНУ.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
19.03.2015
Размер:
131.07 Кб
Скачать

Студентське самоврядування на факультетах, в інститутах, у студмістечку

78. Діяльність органів студентського самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку) визначається Положенням про студентське самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку), що не суперечить цьому Положенню. Положення про студентське самоврядування на факультеті (інституті) приймається відповідно до Типового положення про студентське самоврядування на факультеті (інституті).

79. Вищим представницьким органом студентського самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку) є конференція студентів факультету (інституту, студмістечка), яка в межах своєї компетенції має право на визначення загальних засад функціонування органів студентського самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку) та контроль за діяльністю СПФ (СПІ, СРС).

80. Загальна кількість делегатів конференції студентів факультету (інституту) визначається з урахуванням рівного представництва не менш, ніж по одному чоловіку від кожної академічної групи факультету (інституту). Делегати на конференцію студентів факультету (інституту) обираються на загальних зборах академічної групи.

81. Загальна кількість делегатів конференції студентів студмістечка визначається з урахуванням рівного представництва не менш, ніж по 5 чоловік від кожного студентського гуртожитку. Делегати на конференцію студентів студмістечка обираються на конференції (загальних зборах) студентів гуртожитку.

82. На конференції студентів факультету (інституту, студмістечка) можуть бути присутні представники керівництва факультету (інституту, студмістечка) як спостерігачі без права голосування.

83. Конференція студентів факультету (інституту, студмістечка) вважається легітимною, якщо на ній присутні дві третини від загальної кількості обраних делегатів та якщо про її проведення було оголошено не менше ніж за 10 робочих днів. Рішення на конференції приймаються простою більшістю голосів від присутніх.

84. Конференція студентів факультету (інституту, студмістечка):

1)ухвалює Положення про студентське самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку). Положення про студентське самоврядування на факультеті (в інституті) затверджується на конференції (загальних зборах) колегіального органу громадського самоврядування на факультеті (інституті). Положення про студентське самоврядування у студмістечку затверджується наказом ректора;

2) визначає основні напрямки діяльності органів студентського самоврядування факультету (інституту, студмістечка);

3) розглядають найважливіші питання життєдіяльності студентів, окреслені основними завданнями органів студентського самоврядування;

4) обирає голову та секретаря СПФ (СПІ, СРС) та припиняє їх повноваження;

5) не менше одного разу на рік заслуховує звіт голови СПФ (СПІ, СРС) про роботу СПФ (СПІ, СРС);

6) оцінює стан студентського самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку) та ухвалює відповідні рішення у зв’язку з цим;

7) здійснює інші повноваження передбачені цим Положенням та Положенням про студентське самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку).

85. Конференція студентів факультету (інституту) обирає 15 делегатів на конференцію студентів Університету строком на два роки або на менший строк, якщо це передбачено Положенням про студентське самоврядування на факультеті (в інституті).

86. Конференція студентів факультету (інституту, студмістечка) скликається на вимогу голови СПФ (СПІ, СРС), двох третин загальної кількості членів СПФ (СПІ, СРС) або однієї четвертої загальної кількості делегатів конференції студентів факультету (інституту, студмістечка) шляхом подачі спільної письмової заяви на ім’я голови СПФ (СПІ, СРС).

87. Головою конференції студентів факультету (інституту, студмістечка) є голова СПФ (СПІ, СРС) або, в разі його відсутності або припинення повноважень, обраний конференцією студентів факультету (інституту, студмістечка) його делегат.

88. Секретарем конференції студентів факультету (інституту, студмістечка) є секретар СПФ (СПІ, СРС) або, в разі його відсутності або припинення повноважень, обраний конференцією студентів факультету (інституту, студмістечка) його делегат.

89. Секретар конференції факультету (інституту, студмістечка) фіксує хід конференції протоколом, який підписується головою та секретарем конференції. Копія протоколу конференції направляється до адміністрації факультету (інституту, студмістечка) та СПУ.

90. Порядок проведення конференції студентів факультету (інституту, студмістечка) визначається Регламентом, який затверджується конференцією студентів факультету (інституту, студмістечка).

91. Вищим виконавчим органом студентського самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку) є СПФ (СПІ, СРС), який підзвітний конференції студентів факультету (інституту, студмістечка).

92. СПФ (СПІ, СРС) є постійно діючим колегіальним органом, що здійснює практичну діяльність по реалізації завдань студентського самоврядування в Університеті.

93. Склад та повноваження СПФ (СПІ, СРС) визначаються Положенням про студентське самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку).

94. Засідання СПФ (СПІ, СРС) вважаються правомочними, якщо на них присутні дві третини загальної кількості членів СПФ (СПІ, СРС). Рішення приймається простою більшістю голосів від присутніх, які мають право голосу.

95. На засіданнях СПФ (СПІ, СРС) може бути присутній представник адміністрації факультету (інституту, студмістечка), який може брати участь в обговоренні питань, без права голосу.

96. Засідання СПФ (СПІ, СРС) веде голова СПФ (СПІ, СРС) або, якщо це передбачено Положенням про студентське самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку), перший заступник.

97. Голова СПФ (СПІ) є членом вченої ради факультету (інституту). Голова СРС є членом комісії студмістечка по поселенню.

98. Голова СПФ (СПІ, СРС):

  1. представляє інтереси студентів факультету (інституту, студмістечка) та СПФ (СПІ, СРС) в усіх органах Університету при здійсненні своїх повноважень;

  2. організовує роботу СПФ (СПІ, СРС) та несе відповідальність за ефективність його діяльності;

  3. координує роботу голів органів студентського самоврядування нижчих рівнів;

  4. має право отримувати необхідну інформацію від адміністрації факультету (інституту, студмістечка) та органів студентського самоврядування Університету для здійснення своєї діяльності;

  5. в межах своїх повноважень на виконання рішень СПФ (СПІ, СРС) видає усні та письмові розпорядження, які обов’язкові для виконання всіма органами студентського самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку);

  6. не менше одного разу на рік звітує перед конференцією студентів факультету (інституту, студмістечка) про діяльність СПФ (СПІ, СРГ);

  7. організовує проведення конференцій студентів факультету (інституту, студмістечка);

  8. виконує доручення адміністрації факультету (інституту, студмістечка), пов’язані з організацією студентських заходів, акцій і програм;

  9. виконує інші функції, що передбачені цим Положенням та Положенням про студентське самоврядування на факультеті (в інституті, студмістечку).

99. СРС погоджує рішення про поселення студентів в гуртожиток і виселення з гуртожитку, а також про затвердження рішення з питань студентських містечок та гуртожитків для проживання студентів Університету.

100. З метою інформування студентів факультетів та інститутів про роботу СПФ чи СПІ Головою СПФ чи СПІ призначають по 1 представнику на кожен курс, який систематично доводитиме до відома студентів інформацію про діяльність СПФ чи СПІ.