Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Актуальні_проблеми_кримінального_процесу_Україн...doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
27.11.2019
Размер:
407.04 Кб
Скачать

Змістовий модуль 2 Лекція 9 (2 год.)

Тема 9. Проблеми правової регламентації стадії попереднього розгляду справи суддею

Зміст та значення стадії попереднього розгляду справи суддею. Проблемні питання визначення предмету попереднього розгляду справи суддею. Рішення, які приймаються у цій стадії. Вдосконалення процесуального порядку попереднього розгляду справи суддею. Підготовка справи до розгляду в судовому засіданні.

Лекція 10 (2 год.)

Тема 10. Проблеми правової регламентації стадії судового розгляду кримінальної справи

Завдання та значення стадії судового розгляду кримінальної справи. Проблемні питання співвідношення меж судового розгляду та повноважень суду першої інстанції. Етапи судового розгляду кримінальної справи та їх зміст. Проблемні питання забезпечення всебічності, повноти, об’єктивності та законності розгляду справи судом першої інстанції. Проблемні питання реалізації принципу диспозитивності у судовому розгляді та визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню під час судового слідства.

Лекція 11 (2 год.)

Тема 11. Проблемні питання процесуальної форми та змісту судових рішень

Проблемні питання правової регламентації видів рішень судів різних інстанцій. Проблемні питання правової регламентації винесення постанов за результатами судового контролю за дотриманням конституційних прав і свобод осіб під час досудового розслідування кримінальних справ. Винесення ухвал (постанов) судом під час розгляду кримінальної справи в першій, апеляційній, касаційній інстанції. Вирок суду першої та апеляційної інстанції. Ухвали (постанови) суду, винесені за результатами розгляду кримінальної справи в апеляційному та касаційному порядку. Окремі постанови судді та окремі ухвали суду, їх значення, види, зміст. Проблемні питання юридичного значення окремої думки судді. Проблемні питання законності, обгрунтованості та мотивованості судових рішень.

Семінарське заняття 5 (2 год.)

Теми 9 і 10, 11. Проблеми правової регламентації стадії попереднього розгляду справи суддею. Проблеми правової регламентації стадії судового розгляду кримінальної справи. Проблемні питання процесуальної форми та змісту судових рішень

  1. Зміст та значення стадії попереднього розгляду справи суддею.

  2. Предмет попереднього розгляду справи суддею.

  3. Співвідношення меж судового розгляду та повноважень суду першої інстанції. Етапи судового розгляду кримінальної справи та їх зміст.

  4. Забезпечення всебічності, повноти, об’єктивності та законності розгляду справи судом першої інстанції.

  5. Проблемні питання реалізації принципу диспозитивності у судовому розгляді та визначення обсягу доказів, що підлягають дослідженню під час судового слідства.

  6. Види рішень судів різних інстанцій.

  7. Постанови за результатами судового контролю за дотриманням конституційних прав і свобод осіб під час досудового розслідування кримінальних справ. Винесення ухвал (постанов) судом під час розгляду кримінальної справи в першій, апеляційній, касаційній інстанції.

  8. Вирок суду першої та апеляційної інстанції.

  9. Ухвали (постанови) суду, винесені за результатами розгляду кримінальної справи в апеляційному та касаційному порядку.

  10. Окремі постанови судді та окремі ухвали суду, їх значення, види, зміст. Проблемні питання юридичного значення окремої думки судді.

  11. Проблемні питання законності, обгрунтованості та мотивованості судових рішень.