Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Reglament_SPU_zi_zminami_vid_6.11.12.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.11.2019
Размер:
159.23 Кб
Скачать

14. Перший заступник Голови спу:

  1. веде засідання СПУ за дорученням Голови СПУ;

  2. виконує доручення Голови СПУ та рішення засідань СПУ;

  3. Спрямовує та координує роботу юридичної частини;

  4. Здійснює контроль за підписанням угод про співпрацю та інших документів;

  5. веде організаційну та іншу роботу з питань взаємодії СПУ з органами студентського самоврядування факультетів (інститутів) вищих навчальних закладів України та інших країн, організаціями тощо;

  6. виконує обов’язки Голови СПУ у випадках, передбачених Положенням про студентське самоврядування у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та цим Регламентом;

  7. виконує інші повноваження та обов’язки, передбачені Положенням про студентське самоврядування у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та цим Регламентом.

15. Повноваження Першого заступника Голови СПУ припиняються достроково у випадках, передбачених Положенням про студентське самоврядування у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка

16. У разі дострокового припинення повноважень Першого заступника Голови СПУ виконання його обов’язків на період до обрання нового Першого заступника Голови СПУ покладається на Голову СПУ або на обраного на засіданні СПУ члена СПУ.

17. Заступник Голови СПУ по роботі з департаментами призначається та звільняється з посади Головою СПУ.

18. Заступник Голови спу по роботі з департаментами:

1) організовує роботу підпорядкованих йому структурних підрозділів;

2) сприяє організації в студмістечку студентських заходів, акцій і програм;

3) несе персональну відповідальність за ефективність виконання завдань, покладених на підпорядковані йому підрозділи.

19. Заступник Голови СПУ (фінансові питання) призначається та звільняється з посади Головою СПУ.

20. Заступник Голови спу (фінансові питання):

1) забезпечує виконання завдань з фінансово-економічної та маркетингової роботи СПУ;

2) організовує роботу щодо стратегічного фінансового та маркетингового планування діяльності СПУ;

3) спрямовує та координує діяльність фінансової частини;

4) організовує та координує роботу з Адміністрацією Університету в межах своїх повноважень.

21. Заступник Голови СПУ (керівник служб) призначається та звільняється з посади Головою СПУ.

22. Заступник Голови спу (керівник служб):

1) координує роботу HR- служби, служби фандрайзингу та технічної служби;

2) Організовує роботу підпорядкованих йому структурних підрозділів;

3) Несе персональну відповідальність за ефективність виконання завдань, покладених на підпорядковані йому підрозділи. Розділ ііі Організація роботи Студентського парламенту Університету

23. Формою роботи СПУ є засідання.

Засідання СПУ скликає Голова СПУ або Перший заступник Голови СПУ. Засідання СПУ проводяться щопонеділка о 18.30 годині, окрім святкових, неробочих днів та канікул. Голова СПУ або Перший заступник Голови СПУ може прийняти рішення про скликання позачергового засідання СПУ або про зміну дати та часу чергового засідання СПУ.

24. Пропозиції Першому заступнику Голови СПУ щодо порядку денного засідання СПУ готує Секретар СПУ. Перший заступник Голови СПУ схвалює проект порядку денного засідання СПУ разом з відповідними матеріалами до нього та надсилає членам СПУ не пізніше ніж за 24 години до початку засідання, а у разі проведення позачергового засідання надає їх до початку або в ході засідання.

25. Порядок денний засідання СПУ затверджує СПУ.

26.  Засідання СПУ є правомочним, якщо на ньому присутні дві третини загальної кількості членів СПУ. Рішення приймається простою більшістю голосів від присутніх, що мають право голосу. Право голосу мають члени СПУ, а у разі їх відсутності особи, які є їхніми представниками відповідно до довіреності.

27. Члени СПУ беруть участь у засіданні СПУ особисто. Член СПУ може бути відсутній на засіданні лише у разі відрядження, у зв’язку з хворобою або з інших поважних причин. Питання щодо своєї відсутності, зумовленої іншими поважними причинами, член СПУ узгоджує з Головою СПУ або Першим заступником Голови СПУ. Якщо член СПУ не може бути присутній на засіданні СПУ, у засіданні бере участь його заступник.

Повноваження заступника голови повинні бути підтверджені довіреністю, виданою головою на ім’я заступника. Довіреність подається Секретарю СПУ до початку проведення засідання.

У разі систематичного (3 і більше) пропуску засідань СПУ Головами СП факультетів (інститутів) без поважних причин, Голова СПУ має право звертатися до адміністрації, Конференції студентів відповідного факультету (інституту) з пропозицією вирішення питання про невідповідність особи займаній посаді у зв’язку з невиконанням покладених на нього обов’язків та використання адміністрацією свого права на позачергове скликання конференції студентів факультету (інституту) з метою переобрання Голови СП факультету (інституту).

У разі систематичного (3 і більше) пропуску засідань СПУ заступниками Голови СПУ, Головами департаментів та інших структурних підрозділів без поважних причин, Голова СПУ має право звільнити зазначених осіб з посад у зв’язку з невиконанням покладених на них обов’язків.

28. На засіданнях СПУ Головою СПУ або за рішенням СПУ можуть бути запрошені гості. Засідання СПУ можуть відвідувати також студенти Університету. Гості та студенти не мають права голосу на засідання.

Гості та студенти, які перешкоджають проведенню засідання СПУ, рішенням СПУ можуть бути обмежені у праві бути присутніми на засіданні СПУ.

29. На засіданнях СПУ можуть бути присутні представники адміністрації Університету, які мають право брати участь в обговоренні питань, які розглядаються на засіданні СПУ без права голосу.

30. Учасникам засідання та запрошеним особам забороняється використовувати на засіданнях СПУ кіно-, відео- і фотоапаратуру та звукозаписувальну техніку, а також засоби зв’язку без погодження з головуючим на засіданні.

Питання щодо присутності на засіданні СПУ представників засобів масової інформації та проведення ними кіно-, відео- та фотозйомки, а також звукозапису вирішує головуючий на засіданні.

31. Секретар забезпечує реєстрацію учасників засідання.

32. Засідання СПУ проводить Голова СПУ, а за його відсутності – Перший заступник або один із заступників.

33. Головуючий на засіданні СПУ:

  1. дотримується норм Статуту Університету, Положення про студентське самоврядування в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка та цього Регламенту;

  2. повідомляє про результати реєстрації членів СПУ та кількість членів СПУ, відсутніх на засіданні, в тому числі з поважних причин;

  3. відкриває, веде та закриває засідання, оголошує перерви в засіданнях;

  4. попереджає присутніх на закритому засіданні про процедуру проведення закритого засідання;

  5. оголошує списки осіб, які записалися на виступ, та надає їм слово для виступу;

  6. надає слово для доповіді (співдоповіді), запитань, виступу;

  7. створює рівні можливості для членів СПУ для участі в обговоренні питань відповідно до положень цього Регламенту;

  8. утримується від коментарів та оцінок щодо виступів, окрім випадків порушення норм етики;

  9. вживає заходів для підтримання порядку на засіданні;

  10. організовує розгляд питань відповідно до норм цього Регламенту;

  11. оголошує результати голосування та прийняте рішення;

  12. здійснює інші повноваження відповідно до положень цього Регламенту.

34. Головуючий на засіданні має право:

  1. вносити пропозиції з питань щодо порядку проведення засідання;

  2. об’єднувати обговорення кількох, пов’язаних між собою питань порядку денного засідання;

  3. підсумовувати обговорення питання;

  4. ставити уточнюючі питання промовцю;

  5. зачитувати або доручати зачитувати письмові пропозиції та інші документи щодо обговорюваного питання.

35. На засіданні СПУ ніхто не може виступати без дозволу Головуючого на засіданні. Головуючий на засіданні надає слово для доповіді, співдоповіді, виступів, заключного слова, заяв, пояснень, зауважень, запитань, повідомлень та довідок, внесення пропозицій, поправок, оголошення, обґрунтування пропозицій чи поправок, відповіді на запитання, репліки, виголошення окремої думки.

Для доповіді надається не більше 5 хвилин, співдоповіді - 3 хвилини і заключного слова - 1 хвилина. Для виступу в обговоренні надається 2 хвилини; для повторних виступів в обговоренні, виступів щодо кандидатур на посади, внесення пропозицій, для виступів з мотивів голосування, пояснень, обґрунтування пропозицій чи поправок, зауважень, запитань та відповідей на них, повідомлень, реплік, довідок, оголошення окремої думки - 1 хвилина.

Загальна тривалість часу розгляду кожного питання порядку денного засідання СПУ пропонується головуючим на засіданні перед початком обговорення цього питання. Якщо є заперечення щодо пропозиції головуючого на засіданні, СПУ приймає рішення щодо тривалості обговорення зазначеного питання.

36. Запис на виступ членів СПУ відповідно до пункту порядку денного «Різне» здійснює Секретар. Список членів СПУ, які записалися на виступ, Секретар СПУ подає головуючому на засіданні.

Головуючий на засіданні надає слово для виступу членам СПУ із дотриманням черговості, визначеної при записі на виступ.

Член СПУ, записаний на виступ, у будь-який час може відмовитися від свого права на виступ. Він може передати своє право на виступ іншому члену СПУ. Право на частину виступу не передається.

Якщо член СПУ у момент надання йому слова для виступу відсутній у залі засідань і не передав своє право на виступ іншому члену СПУ, вважається, що він відмовився від виступу.

37. Промовець повинен виступати тільки з того питання, з якого йому надано слово, та дотримуватися тривалості часу, наданого для виступу.

Виступ з мотивів голосування має визначати позицію щодо голосування "за", "проти", "утримався".

Член СПУ може виступити на засіданні з того самого питання чи пропозиції, які будуть ставитися на голосування, як правило, не більше двох разів.

Запитання доповідачам і співдоповідачам формулюються коротко і чітко. Член СПУ, який поставив запитання, може уточнити та доповнити його. Відповідь на запитання повинна бути точною і лаконічною. Членам СПУ, які виступають в обговоренні, запитання не ставляться, за винятком уточнюючих запитань головуючого на засіданні.

38. Обговорення питань на засіданні СПУ здійснюється відповідно до порядку його проведення, який готується Першим заступником голови СПУ для кожного засідання.

За пропозицією головуючого рішення з питань, що зазначені у порядку денному, може бути прийняте без обговорення, якщо у членів СПУ немає зауважень до нього.

Якщо у члена СПУ за результатами вивчення поданих для розгляду матеріалів виникли принципові зауваження та пропозиції, вони подаються у письмовій формі головуючому на засіданні.

Особи, запрошені на засідання, можуть вносити пропозиції з обговорюваного питання, робити застереження, давати пояснення.

Обговорення питання припиняється за рішенням головуючого.

39. СПУ на засіданні за пропозицією Головуючого утворює в разі необхідності комісії та робочі групи для розгляду окремих питань, що належать до компетенції СПУ.

40. Рішення СПУ приймаються відкритим голосуванням шляхом підняття руки більшістю голосів членів СПУ.

У разі рівного розподілу голосів вирішальним є голос Головуючого.

Головуючий на засіданні СПУ на підставі результатів обговорення та голосування оголошує прийняте рішення.

41. СПУ з процедурних питань, може приймати рішення, що фіксуються в протоколі засідання.

42. Членам СПУ та особам, присутнім на засіданні, забороняється вносити до залу засідань та використовувати під час проведення засідання плакати, лозунги, гучномовці, інші предмети, які не мають на меті забезпечення діяльності СПУ.

На засіданні член СПУ не повинен перешкоджати викладенню або сприйняттю виступу (вигуками, оплесками, вставанням, розмовами по мобільному телефону тощо), вживати образливі висловлювання та непристойні слова, закликати до незаконних дій.

Якщо член СПУ вважає, що промовець або Головуючий на засіданні неправильно тлумачить його слова або дії, він може звернутися до головуючого на засіданні з проханням надати йому слово для пояснень чи зауважень. Головуючий на засіданні надає члену СПУ слово відразу або в кінці обговорення, але до голосування.

Якщо член СПУ виголошує образливі слова на адресу іншого члена СПУ, Головуючий на засіданні попереджає цього члена про неприпустимість таких висловлювань або припиняє його виступ. Член СПУ, на адресу якого були виголошені образливі слова, може звернутися до Головуючого на засіданні з вимогою про надання йому слова. Головуючий на засіданні надає слово відразу після звернення або після завершення обговорення питання.

Якщо промовець перевищує час, відведений для виступу, або висловлюється не з обговорюваного питання чи виступає не з тих підстав, з яких йому надано слово, Головуючий на засіданні попереджає його про це, а в разі подальшого порушення - позбавляє його слова.

43. За результатами засідання СПУ складається протокол, який є офіційним документом.

У протоколі зазначаються прізвища та ініціали членів СПУ, а також інших осіб, які взяли участь у засіданні, питання, що розглядалися, та рішення, прийнятті за результатами розгляду.

Протокол засідання складає Секретар СПУ протягом доби після завершення засідання.

Протокол засідання підписують Головуючий та Секретар СПУ.

Протокол засідання разом з оригіналами прийнятих актів СПУ, іншими документами та матеріалами, розглянутими на засіданні, передається для постійного зберігання до архіву СПУ.

Отримати копію протоколу, витяг із протоколу засідання та іншу документацію СПУ можна лише у випадку письмового звернення на ім’я Голови СПУ з обґрунтуванням підстав такого звернення.

За збереження документації СПУ відповідають Голова СПУ і Секретар СПУ.

44. За рішенням СПУ може бути проведено закрите засідання СПУ.

У закритому засіданні беруть участь члени СПУ, а також особи, присутність яких необхідна для розгляду питання.

45. Прийняті на засіданні СПУ рішення є обов’язковими для виконання всіма членами СПУ.

Рішення, прийняті на засіданні СПУ, доводяться до виконавців у формі витягів з протоколу засідання протягом одного робочого дня з моменту його підписання.

У разі невиконання або неналежного виконання Головами СП факультетів (інститутів) рішень СПУ Голова СПУ має право звертатися до адміністрації, Конференції студентів відповідного факультету (інституту) з пропозицією вирішення питання про невідповідність особи займаній посаді у зв’язку з невиконанням покладених на нього обов’язків та використання адміністрацією свого права на позачергове скликання Конференції студентів факультету (інституту) з метою переобрання Голови СП факультету (інституту).

У разі невиконання або неналежного виконання заступниками Голови СПУ, Головами департаментів (служб) рішень СПУ Голова СПУ має право звільнити зазначених осіб з посади у зв’язку з невиконанням покладених на них обов’язків.

Розділ IV

Структурні підрозділи

Студентського парламенту Університету

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]