Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Excel-2.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
25.11.2019
Размер:
2.1 Mб
Скачать

Попередній перегляд робочого листа перед друкуванням

Щоб переконатися, що робочий лист буде надрукований правильно, ви можете переглянути його перед друкуванням. При необхідності, в процесі перегляду, Ви можете змінити поля і ширину колонок.

Для перегляду даних виконайте такі дії.

  1. Виконайте команду ФайлПредварительный просмотр або клацніть на відповідній кнопці стандартної панелі інструментів. Програма Ехсеl перейде в режим перегляду і відобразить друкований діапазон.

  1. Для переходу від сторінки до сторінки використовуйте кнопки Далее і Назад. Зверніть увагу, що ці кнопки не активні, якщо дані, які переглядаються, поміщаються на одному листі.

Використання збільшення

Щоб більш детально переглянути робочий лист перед друкуванням, Ви можете збільшити його і, при необхі­дності, зняти збільшення.

Для збільшення робочого листа клацніть на кнопці Масштаб або помістіть курсор мишки в те місце листа, яке вам потрібно збільшити, і клацніть лівою кнопкою мишки. Коли курсор знаходиться на сторін­ці, він має вигляд збільшуваного скла. Для перегляду інших областей сторінки використовуйте вертикальну і горизонтальну лінії прокрутки. Для відміни збільшення клацніть ще раз на кнопці Масштаб або лівою кнопкою мишки.

Зміна полів та інших установок у режимі попереднього перегляду

Якщо в процесі перегляду ви вирішили, що поля або ширина колонки не відповідають вашим вимогам, їх можна змінити, не виходячи із режиму попереднього перегляду. Якщо ви клацнете на кнопці Поля, на сторінці з’являться світло-сірі лінії полів. Крім них, також з’являться чорні прямокут­ники, які позначають верхнє, нижнє, ліве і праве поля. Вздовж верхнього поля сторінки з’являться чорні квадратики, які відмічають кожну колонку таблиці.

Для установки полів клацніть на відповідному маркері. При цьому курсор мишки приймає вигляд двоспрямованої стрілки і в рядку стану з’явиться опис поля. Не відпускаючи кнопки, перемістіть маркер у потрібне місце. Коли Ви відпустите кнопку мишки, поле переміститься.

Для зміни ширини колонок клацніть на відповідному маркері. В рядку стану відобразиться поточна ширина колонки. Для зміни переміщуйте маркер, не відпускаючи кнопки. Коли ви відпустите кноп­ку, ширина колонки зміниться.

Якщо Вас влаштовує вигляд робочого листа, то Ви можете надрукувати його, клацнувши на кнопці Печать. Для виходу із режиму попереднього перег­ляду клацніть на кнопці Закрыть.

Друкування робочого листа

Після того як ви встановили опції друкування і виконали перегляд, можна друкувати робочий лист. Використовуючи команду ФайлПечать, задайте кількість екземплярів і номери друкованих сторінок. Крім того, якщо Ви ще не задали область друкування, можете виділити дані, які потрібно надрукувати.

Для друкування робочого листа виконайте такі дії.

  1. Виконайте команду ФайлПечать або натисніть комбінацію клавіш Сtrl-Р. З’явиться діалогове вікно Печать.

  2. Якщо Ви не визначили область друкування, можете задати тип друкованих даних, вибравши підходящу опцію у зоні Вывести на печать. Для друкування виділеного діапазону виберіть опцію выделенный диапазон, виділених листів ро­бочої книги – опцію выделенные листы, для друкування всієї робочої книги – опцію всю книгу.

  3. Для задання кількості друкованих копій використовуйте текстове вікно Число копий.

  4. Для задання діапазону друкованих сторінок введіть його значення в зоні Печатать при включеній опції страницы:.

  5. Клацніть на кнопці ОК, якщо Ви готові друкувати ваш документ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]