Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка по оформлению (Яковлева).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
441.86 Кб
Скачать

2. Нумерація

Сторінки робіт варто нумерувати арабськими цифрами, дотримуючись наскрізної нумерації по всьому тексту. Номер сторінки проставляють у правому верхньому кутку сторінки без крапки наприкінці.

Титульний лист, завдання на дипломну роботу студенту (тільки для дипломних робіт) включають у загальну нумерацію сторінок робіт. Номер на цих сторінках не проставляють.

Ілюстрації і таблиці, розташовані на окремих сторінках, включають до загальної нумерації сторінок робіт. Номер на цих сторінках проставляється.

не менше 20 мм

Номер сторінки

5

ВСТУП

Тільки заробітна плата відображає в певному розумінні різнобічні результати діяльності підприємств та організацій, які

не менше 30 мм

не менше 10 мм

Розділи та підрозділи робіт слід нумерувати арабськими цифрами.

Розділи студентських науково-дослідних, курсових і дипломних робіт повинні мати порядкову нумерацію в межах викладу основної частини роботи і позначатися арабськими цифрами з крапкою, наприклад 1., 2., 3. і т. д.

Підрозділи повинні мати порядкову нумерацію в межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, розділених крапкою. Після номера підрозділу ставлять крапку, наприклад 1.1., 1.2., 1.3. і т. ін.

Номер сторінки

Номер розділу

8

1. ЕКОНОМІЧНА СУТНІСТЬ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ

1

Номер підрозділу

.1. Заробітна плата як економічна категорія. Шляхи її удосконалення

Заробітна плата є однією з найбільш складних економічних категорій. Увагу вчених-економістів, не випадково, відвіку звер-

3. Ілюстрації

Ілюстрації (рисунки, креслення, діаграми, фотознімки, графіки, схеми) варто розташовувати безпосередньо після тексту, в якому вони згадуються вперше, або на наступній сторінці.

Кожна ілюстрація має відповідати тексту, а текст – ілюстрації.

На всі ілюстрації повинні бути посилання в роботі. Якщо ілюстрації створені не автором роботи, необхідно давати посилання на джерело, з якого запозичена ілюстрація.

Назви схем, рисунків, графіків, діаграм, креслень розташовують під ілюстрацією. При необхідності під ілюстрацією розташовують роз’яснювальні дані.

Ілюстрації варто нумерувати арабськими цифрами порядковою нумерацією в межах розділу, за винятком ілюстрацій, що приводяться в додатках. Номер ілюстрації складається з номера розділу і порядкового номера ілюстрації, розділених крапкою.

Ілюстрації варто виконувати чорним чорнилом або пастою чорного кольору.

Відстань від тексту до ілюстрації і від ілюстрації до тексту – один рядок (приблизно 10 мм), якщо ілюстрація вбудовується в структуру тексту, тобто розташована не на окремій сторінці.

не більше ніж 10 мм

17,3

10

20

30

40

21,8

18,6

31,7

Д инаміка витрат на виробництво продукції надана на рис. 3.1.

тис. грн.

2000

2001

2002

2003

роки

Рис. 3.1. Динаміка витрат на виробництво продукції за період з 2001 р. по 2003 р.

Виходячи із рис. 3.1, можна зробити висновок, що підприємство доволі вдало використовувало свої ресурси протягом звітного пері-

не більше ніж 10 мм

абзацний відступ

перший рисунок третього розділу

Оформлення ілюстрацій необхідно виконувати з розрахунком на те, що вони повинні бути достатньо простими для сприйняття, з одного боку, та нести максимум інформаціїї – з іншого.

Д инаміка витрат та випуску продукції подана на рис. 3.2 [14, с. 53].

не більше 10 мм

тис. грн.

посилання на джерело

40

30

20

10

39,9

26,7

18,3

23,4

21,6

15,5

35,4

18,1