Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Економ. практика 2 (4 курс).doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
280.58 Кб
Скачать

2.3. Обов’язки керівника практики від об’єкта практики

  • провести інструктаж з виконання правил техніки безпеки, з охорони праці та протипожежної безпеки з особистим підписом студента про ознайомлення з відповідними правилами;

  • провести екскурсію практикантів по підприємству, ознайомити їх з технологією та організацією виробництва (надання послуг);

  • забезпечити кожного студента робочим місцем та кваліфікованим керівником практики на робочих місцях;

  • організувати практику у відповідності з календарним планом кожного практиканта;

  • контролювати виконання обов'язків безпосередніми керівниками практики на робочих місцях;

  • по закінченню практики провести підсумкову бесіду, перевірити звіти з виконаної роботи та щоденники, проставити підпис, завірити печаткою підприємства, написати відгук за результатами проходження практики студентами.

Безпосередні керівники на робочих місцях повинні:

  • пояснювати студентам характер та призначення робіт, які виконуються;

  • доручати студентам самостійне виконання роботи, що відповідає змісту програми практики;

  • створювати належні умови для ознайомлення з інструкціями, нормативними документами, що регулюють конкретну діяльність;

  • систематично перевіряти відповідність записів, зроблених практикантами у щоденнику, характер та опис виконаної за день роботи, засвідчувати їх виконання своїм підписом.

3. Вимоги до оформлення звіту про проходження практики

3.1. Загальні вимоги

По закінченню практики студент подає керівнику практики від організації звіт по практиці на рецензію, а також щоденник. Звіт з проходження практики – це основний підсумковий документ, що надає можливість проаналізувати й оцінити діяльність студента під час проходження практики. Керівник практики від підприємства повинен зробити висновок по змісту і затвердити його. Після цього звіт разом із щоденником подається на кафедру.

Звіт має бути складений і оформлений з додержанням усіх технічних вимог до оформлення документації та звітів у сфері науки і техніки.

Щоденник з проходження економічної практики повинен бути розрахованим на 3 тижні (див. окремий файл), на титульному аркуші обов’язково має бути 2 печатки від об’єкта практики, що засвідчують прибуття та вибуття студента.

Індивідуальне завдання в щоденнику узгоджується з керівниками практики від кафедри та підприємства. Студент повинен вказувати всі види виконаних робіт за кожен тиждень проходження практики. По закінченню проходження практики керівник практики від підприємства повинен у щоденнику надати власний відгук на студента, поставити оцінку, підпис та печатку від підприємства.

3.2. Структура звіту з економічної практики

Звіт повинен складатися з титульного листа, підписаного керівниками практики від підприємства та кафедри (Додаток А), характеристики керівника практики від організації, змісту, текстової частини, складеної згідно з програмою практики, висновків, переліку літератури. Текстову частину звіту слід розподілити на окремі логічно підпорядковані розділи:

1. Вступ. Розкривається мета та індивідуальне завдання практики, зазначається назва об’єкту проходження практики.

2. Загальне ознайомлення зі структурою суб’єкта господарювання

3. Результати комплексного аналізу діяльності суб’єкта господарювання.

4. Висновки та рекомендації. У висновках узагальнюються основні показники, які розробив студент протягом практики, висновки щодо досягнення мети і завдання практики. Особлива увага приділяється конкретним пропозиціям щодо удосконалення діяльності підприємства.

5. Перелік використаної літератури. Перелік джерел, на які є посилання в основній частині роботи, наводять у кінці тексту роботи, починаючи з нової сторінки. У відповідних місцях тексту мають бути посилання. Список використаних джерел може включати законодавчі та нормативні акти, інструктивні матеріали, сучасну літературу з питань менеджменту й офіційну інформацію з інтернет-джерел.

Бібліографічні описи посилань у переліку наводять відповідно до чинних стандартів з бібліотечної та видавничої справи.

6. Додатки. У додатках вміщують матеріал, який:

  • Є необхідним для повноти роботи, але включення його до основної частини звіту може змінити впорядковане і логічне уявлення про роботу;

  • Не може бути послідовно розміщений в основній частині роботи через великий обсяг або способи відтворення.

Це, як правило, такі матеріали: баланс та звіт про фінансові результати за останні три роки; статут, установчий договір та інші документи, що засвідчують його правовий статус (свідоцтва, сертифікати, патенти, тощо); посадові інструкції спеціалістів; колективний договір; плани (стратегічний бізнес-план, інвестиційний план); інші матеріали, що надають можливість більш змістовно висвітлити суть практики та набуті навички, а також наочний матеріал (рисунки, схеми, графіки, фотографії тощо).