Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лекція 4.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.11.2019
Размер:
117.76 Кб
Скачать
  1. Обхідний шлях (Workaround).

Шлях вирішення проблеми. Тобто в цій графі зазначається чи є Workaround, і описуються кроки. Наприклад, якщо після закриття діалогового вікна воно спливає знову, то має місце баг. При цьому, після 10 натиснення закриття вікна воно нарешті дійсно закривається. Ці 10 натискань в даному випадку і будуть кроками Workaround даної проблеми.

В паперовій версії - заповнюється відповідний пункт звіту.

В електронній - являє собою текстове поле для введення інформації.

Вноситься - тестувальником.

Модифікується - тестувальником. Для подальших записів може використовуватися поле Коментар (див. нижче).

  1. Конфігурація (Configuration).

У цій графі описується в якій апаратній і / або програмної конфігурації виявлена ​​описувана проблема. В якості даних, що вводяться, можуть використовуватися як заздалегідь "зарезервовані" назви конфігурацій, так і їх докладний опис. Глибина опису може варіюватися в залежності від потреб або бути строго стандартизованою. Знання конфігурації може істотно полегшити локалізацію бага або бути вирішальним моментом для відтворення звіту як програмістом так і тестувальником. В паперовій версії - заповнюється відповідний пункт звіту.

В електронній - являє собою текстове поле для введення інформації або список із заздалегідь введеними значеннями.

Вноситься - тестувальником.

Модифікується - тестувальником. Для подальших записів може використовуватися поле Коментар (див. нижче).

  1. Аттачменти (додатки) (Attachment).

У цій графі вказуються всі матеріали, додані до рапорту. Мета цих матеріалів - полегшити розуміння, локалізацію та виправлення знайденої помилки. До таких матеріалів можна віднести наприклад скріншоти. При описі матеріалів вказується їх назва, зміст і коментарі, а так же шлях до них (або метод отримання). У ряді систем трекінгу передбачено автоматичне копіювання додатків в єдиний каталог доступний для використання іншими членами команди або для закачування їх по FTP.

В паперовій версії - заповнюється відповідний пункт звіту.

В електронній - являє собою текстове поле для введення інформації з можливістю посилань не місцерозташування відповідного метеріали.

Вноситься і модифікується - як правило тестувальником.

  1. Доручено (Delegated).

Графа, що представляє собою ім'я особи, якій доручена подальша робота над описаною проблемою. Такою особою може бути, наприклад, розробник, який буде виправляти помилку (як правило той, хто її і допустив) або тестувальник, який її виявив (наприклад, у разі коли помилка виправлена ​​і потрібно повторна перевірка виправлення).

В паперовій версії - заповнюється відповідний пункт звіту.

В електронній - список з заздалегідь введеними значеннями.

Вноситься і модифікується - як правило уповноваженою особою (наприклад керівником проекту або менеджером).

  1. Коментарі (Comments).

Це поле служить для внесення коментарів від різних членів команди протягом усього життєвого циклу бага. Тут можуть описуватися додаткові дані, які не увійшли в основні графи звіту, питання, уточнення і т.д. У деяких системах трекінгу, крім Коментарів може використовуватися додаткове поле Те-do, яке являє собою список того, що необхідно зробити при роботі з даними багом і може бути своєрідним планувальником робіт для будь-якого члена команди, що має доступ до системи трекінгу.

В паперовій версії - заповнюється відповідний пункт звіту.

В електронній - являє собою текстове поле для введення інформації з можливістю автоматичного внесення дати, часу та ПІБ особи, що вносить коментар.

Вноситься і модифікується - всіма членами команди мають доступ до системи трекінгу ...