Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Решения задачи криминалистика.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
23.11.2019
Размер:
83.46 Кб
Скачать

Оголошення про пред'явлення обвинувачення, роз'яснення його суті і вручення копії постанови

м. Іванове “10” жовтня 2012 року

Слідчий СВ Іванівського РВ СМУ УМВС України в Іванівській області лейтенант міліції Іванов І.І. у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи № 12345 склав цей протокол про те, що в приміщенні СВ Іванівського РВ СМУ УМВС України в Іванівській області обвинуваченому (ій): Квіточці Сергію Валерійовичу, 1985 р.н., та його (її) захиснику

( якщо у справі залучений захисник, зазначається його прізвище)

згідно з ст. 140 КПК України о „13" год. „00" хв. пред'явлено постанову про притягнення як обвинуваченого (ої) у вчиненні злочину, передбаченого ч. __ ст. ___ КК України, роз'яснено його суть і вручено копію постанови про притягнення як обвинуваченого(ої).

Ознайомившись з постановою про притягнення як обвинуваченого(ої) і отримавши від слідчого роз'яснення його суті та копію постанови, обвинувачений(а) Квіточка С.В., заявив(ла), що з постановою ознайомився, копію постанови отримав. Суть пред’явленого обвинувачення зрозуміла. Заяв, зауважень та клопотань не маю/маю.

Протокол прочитаний особисто. Заяв, зауважень та клопотань не має.

Обвинувачений: _______підпис, ПІП_____________________________________.

Слідчий СВ Іванівського РВ СМУ

УМВС України в Іванівській області

лейтенант міліції Іванов І.І.

Допит обвинуваченого проводиться одразу після пред’явленого обвинувачення, з метою встановлення відомостей, які обвинувачений може надати у зв’язку з пред’явленим йому обвинуваченням.

Якщо обвинувачений, бажає відкласти допит, то про це робиться запис в його протоколі допиту, в якому обвинувачений роз’яснює причини, чому він бажає відкласти допит.

Завдання 6.

В даному випадку, якщо виникла така необхідність, то слідчий має право в присутності лікаря провести зовнішні огляд гіпсової пов’язки, та за необхідності попросити лікаря знати гіпс, з метою його огляду, та накласти новий.

Завдання 7.

Відповідно до ст. 127 КПУ України як поняті запрошуються особи,  не  заінтересовані  в  справі. Понятими   не   можуть   бути  потерпілий,  родичі  підозрюваного, обвинуваченого  і  потерпілого,  працівники  органів  дізнання   і досудового слідства.

В нашому випадку, якщо у вказаних понятих не має особистої заінтересованості у результат проведення огляду та вилучення поштово-телеграфної кореспонденції, то зі сторони слідчого не має порушень кримінально процесуального законодавства. З метою вирішення даного питання, необхідний більш розгорнутий опис ситуації.