Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Фінанси (методичка).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
912.44 Кб
Скачать

3. Організаційна структура фінансової системи як сукупність фінансових органів та інститутів, правові основи фінансової системи.

Організаційна структура фінансової системи – це сукупність фінансових органів та інститутів, яка характеризує систему управління фінансами.

Рух грошових потоків здійснюється не сам по собі, а керується певними управлінськими структурами, юридичними особами. Це суб’єктивна сторона будови фінансової системи, а тому вона відображає умови конкретної країни.

Основою для виділення органів управління фінансової системи є її внутрішня структура. Загальне керівництво фінансовою діяльністю в будь-якій країні здійснюється органами державної влади і управління.

До складу фінансової системи входять:

1) Органи управління: Міністерство фінансів України; Державна податкова служба України; Державна фінансова інспекція України; Державна казначейська служба України; Рахункова палата України; Аудиторська палата України; Комітет у справах нагляду за страховою діяльністю; Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку; Пенсійний фонд України; Фонди соціального страхування тощо.

2) Фінансові інститути: Національний банк України; Комерційні банки; Страхові компанії; Небанківські кредитні установи (ломбард, кредитні спілки); Міжбанківська валютна біржа; Фондова біржа; Фінансові посередники на ринку цінних паперів тощо.

Фінансові органи та інститути можуть бути згуртовані в чотири блоки:

І блокоргани, які функціонують у сфері бюджету держави: Міністерство фінансів України та його відособлені підрозділи; Державна казначейська служба України; Державна фінансова інспекція України; Державна податкова служба України.

ІІ блокконтрольно-регулювальні органи: Рахункова палата Верховної Ради України; Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку; Комітет у справах нагляду за страховою діяльністю; Аудиторська палата і аудиторські фірми (АП).

ІІІ блокфінансові інститути, які працюють на фінансовому ринку: Національний банк України (НБУ); Комерційні банки (КБ); Міжбанківська валютна біржа (МБВБ); Фондова біржа (ФБ); Фінансові посередники; Страхові компанії.

IV блокоргани управління цільовими фондами: Пенсійний фонд України; Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності; Фонд загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття; Фонд загальнообов’язкового страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань.

Правова основа фінансової системи, що виникає при створенні та використанні фондів фінансових ресурсів, є однією з форм управління з боку держави економічним і соціальним розвитком. Усі дії держави в сфері фінансів мають ґрунтуватися на правових актах. Ці акти виконують такі основні функції: визначають коло юридичних і фізичних осіб, на які певного часу поширюється дія правової норми; регламентують права й обов’язки юридичних і фізичних осіб щодо мобілізації та використання фондів фінансових ресурсів; є підґрунтям для вжиття відповідних заходів щодо виконання правових норм.

Суб’єктами фінансових відносин є держава, фізичні та юридичні особи. Усі фінансово-правові відносини виникають і припиняються на законодавчій основі. Вони можуть припинятися також у випадках, встановлених законом, наприклад, у разі сплати платежів, використання передбачених асигнувань тощо.

Правові норми, що регулюють фінансові відносини, є системою фінансового права, яка ґрунтується на конституції держави. Так, у розділі 2 Конституції України, де йдеться про права, свободи та обов’язки людини й громадянина, статтею 67 визначено, що кожна особа зобов’язана сплачувати податки і збори за порядком і розмірами, встановленими законом.

У статті 92 зазначено, що виключно законами України встановлюються державний бюджет України і бюджетна система; система оподаткування, податки і збори; засади щодо створення та функціонування фінансового, грошового, кредитного та інвестиційного ринків; статус національної валюти, а також іноземних валют на території України; порядок утворення й погашення державного внутрішнього і зовнішнього боргів; порядок випуску та обігу державних цінних паперів, їхні види і типи.

Питання, що торкаються фінансової системи, визначаються також у статтях 95-99, 116, 119, 143 та в деяких інших. На основі Конституції приймається низка законів, що регулюють певні сфери фінансових відносин. Це насамперед Закони Бюджетний та Податковий кодекси України та цілий ряд інших законодавчих актів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]