Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Інспектування.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
286.72 Кб
Скачать

6.4.2. Автопідприємства.

Автотранспортне підприємство (АТП), а також підприємства, що мають інші пересувні джерела викидів, по нормативах трудозатрат на перевірку прирівнюється до II категорії промислових підприємств.

Кількість автомобілів, що підлягають контролю при перевірці автотранспортних підприємств, повинна становити не менше : 30% - для підприємств з числом автомобілів до 100 шт; 20% - для підприємств з числом автомобілів до 500 шт; 10% - для підприємств з числом автомобілів більше 500 шт. При розрахунку нормативів трудозатрат на перевірку автотранспортних підприємств необхідно враховувати додатковий час на перевірку токсичності і димності відпрацьованих газів автотранспортних засобів - 0.25 години (15 хвилин) на кожний автомобіль, що перевіряється на контрольцо- вймірювальному посту.

Нормативи трудозатрат на перевірку підприємств-виробників автотранспортних засобів, а також підприємств, що здійснюють їх ремонт та технічне обслуговування, встановлюються, виходячи з об'ємів валових викидів і кількості джерел викидів забруднюючих речовин як і для промислових підприємств, по трьох категоріях. При цьому необхідно враховувати додатковий час на контрольну перевірку готової продукції на складах або на випуск автомобілів згідно з вищевказаними нормативами.