Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
metodichka_UP_O_ch_2012.doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
2.34 Mб
Скачать

4.15. Тема 15. Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров'я населення

  1. Корнієнко був засуджений районним судом за ч. 2 ст. 315 КК України за схиляння 17-річної Сушко до вживання наркотичних за­собів. Досудовим слідством було встановлено, що Корнієнко неодно­разово викрадав з городів місцевих жителів головки маку, виготовляв наркотик і шість разів вводив його Сушко за допомогою спеціально купленого шприца з її згоди і за її ініціативою.

  2. Чи правильна кваліфікація дій, учинених Корнієнко? Відповідь обгрунтуйте.Савченко отримав від малознайомої людини 200 штук ампул ємністю 1 мл. 1% розчину морфіну для зберігання за певну плату. Зберігав його у себе на квартирі протягом трьох місяців. Кожен місяць господар цього розчину приходив до Савченка, забирав частину ам­пул, сплачував Савченку гроші за зберігання і зникав.

Вирішіть питання про відповідальність Савченка.

  1. Бажаючи придбати наркотики, Пивоваров звернувся до Ко­заченка. Не маючи їх, Козаченко з корисливих мотивів продав Пиво- варову речовину, яка не містила наркотичних компонентів.

Вирішіть питання про відповідальність Пивоварова і Козаченка.

  1. Сидоров виготовив 200 г. гашишу, який через кілька днів реалізував кільком особам.

Вирішіть питання про відповідальність Сидорова.

  1. При проходженні митного контролю у співробітника садово- паркового господарства Григор'єва замість задекларованого насіння декоративних рослин була виявлена партія гашишу.

Вирішіть питання про відповідальність Григор 'сва.

  1. Фармацевт Федорова систематично продавала своїм знайо­мим без рецепта препарати, що містили наркотичні речовини.

Вирішить питання про відповідальність Федорової.

Додаткова література

Закон України «Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори» (В редакції Закону № 530-У (530-16) від 22.12.2006, ВВР, 2007, № 10, ст.89).

Постанова Пленуму Верховного Суду України «Про судову прак­тику в справах про злочини у сфері обігу наркотичних засобів, пси­хотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів» № 4 від 26 квітня 2002 р. із змінами і доповненнями згідно ППВСУ № 16 від 18.12.2009 р.

Постанова КМУ від 6 травня 2000 р. № 770 «Про затвердження переліку наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів» (із змінами станом на 27.06.2011 р.).

Наказ Міністерства охорони здоров'я України від 1 серпня 2000 р. № 188 «Про затвердження таблиць невеликих, великих та особли­во великих розмірів наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів, які знаходяться у незаконному обігу» (із змінами станом на 29. 07. 2010 р.).

Організований наркобізнес (поняття, форми, підстави криміналь­ної відповідальності) / Ю.В. Баулін, В.І. Борисов, Л.В. Дорош та ін.; За заг. ред. Ю.В. Бауліна, Л.В. Дорош. - X.: Право, 2005. - 256 с.

Наден О.В. Спеціальні види звільнення особи від кримінальної від­повідальності за злочини в сфері обігу наркотичних засобів, психотроп­них речовин, їх аналогів або прекурсорів. - X.: Право, 2003. - 224 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]