Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8 семестр 2012-2013.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
22.11.2019
Размер:
549.38 Кб
Скачать

Завдання для контрольних робіт

Варіант 1

1. Поняття кримінально-виконавчого права, мети, завдання і функції кримінально-виконавчого права. Принципи і система кримінально-виконавчого права. Кримінально-виконавчі правовідносини.

2. Звільнення від відбування покарання. Допомога особам, звільненим від відбуття покарання і контроль за ними. Спостереження і нагляд за звільненими від відбуття покарання.

3. Адміністрація установи виконання покарань подала до спостережної комісії матеріали на трьох засуджених, які допустили порушення режиму, про переведення їх до приміщення камерного типу. Розглянувши одержані матеріали, спо­стережна комісія погодилася з адміністрацією установи тільки щодо двох засуджених, а відносно третього - не направляти його до приміщення камерного типу, оскільки в цьому випадку не були застосовані всі наявні засоби впливу на засудженого.

Який порядок застосування такого засобу стягнен­ня, як переведення до приміщення камерного типу (одиночної камери)?

Варіант 2

1. Основи правового положення засуджених. Основні обов'язки, права і законні інтереси засуджених.

2. Виконання покарань, не пов'язаних з фізичною ізоляцією від суспільства.

3. Після відбування одного місяця покарання в колонії мінімального рівня безпеки із загальними умовами тримання засуджена Шевченко звернула­ся з проханням до адміністрації надати їй одне тривале побачення з чоловіком та дітьми, які вже прибули на ко­роткострокове побачення.

Яке рішення може прийняти адміністрація?

Варіант 3

1. Значення і правова природа участі громадськості в діяльності установ і органів держави, виконуючих кримінальні покарання. Спостережливі комісії, служби у справах дітей і їх роль в справі виправлення засуджених.

2. Порядок і умови виконання покарання у виді довічного ув’язнення.

3. Засуджений Стеценко злісно порушував пра­вила розпорядку, відмовляючись від виходу на роботу. У зв'язку з цим начальник установи виконання покарань віддав розпорядження застосувати до засудженого гамівну сорочку.

Чи правильні дії начальника установи виконання покарань?

У яких випадках застосовується гамівна сорочка?

Варіант 4

1. Поняття класифікації засуджених до позбавлення свободи, її види, значення і критерії. Визначення виду і режиму установи виконання покарання. Прийом і облік засуджених до позбавлення волі. Розподіл засуджених в межах одного виду установи виконання покарання.

2. Підстави і порядок умовно-дострокового звільнення від відбування покарання, заміни невідбутої частини покарання більш м'яким покаранням.

3. Засуджений Таран, строк покарання у якого закінчується через три місяці, звернувся до начальника відділення соціально-психологічної служби з проханням дозволити йому відростити волосся на голові та бороду, тому що він бажає приїхати додому у тому виді, у якому його запам'ятали рідні та друзі.

Що має відповісти начальник відділення соціально-психологічної служби?

Варіант 5

1. Поняття режиму виконання і відбування покарання, його каральне і виховне значення, зміст режиму, його елементи. Способи забезпечення режиму в місцях позбавлення волі. Короткостроковий виїзд за межі місць позбавлення волі.

2. Підстави і порядок звільнення від відбування покарання за законом України про амністію або за актом про помилування.

3. Юнатов відбував покарання у виді позбав­лення волі за злочин, передбачений ст. 296 ч. 2 КК України. Після умовно-дострокового звільнення за ним був встановлений нагляд трудового колективу заводу "Серп і Молот". Незважаючи на дисциплінарні стягнення та попередження, зроблені на засіданні ради профілакти­ки заводу, Юнатов продовжував порушувати трудову дисципліну, громадський порядок, пиячив. Трудовий ко­лектив звернувся до суду з клопотанням про встановлен­ня щодо Юнатова адміністративного нагляду.

Яке рішення має бути прийняте і на підставі якої норми?

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]