Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
reglament (1).docx
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
116.96 Кб
Скачать

IX. Оцінка виступу команд

Після розгляду кожного завдання члени журі виставляють командам оцінки з урахуванням усіх виступів членів команди: доповідь, опанування, рецензування, запитання та відповіді, участь у полеміці. Далі оцінки переводяться у бали з відповідними коефіцієнтами для Доповідача, Опонента, Рецензента за такою схемою:

Якщо в журі 5 чи 6 членів, то при підрахуванні балів відкидається одна нижча оцінка; якщо в журі більше 6 чоловік, то відкидається одна вища і одна нижча оцінка. Члени журі, які виставили крайні оцінки, повинні пояснити свою позицію.

ЗАЛІКОВІ ПАРАМЕТРИ ЖУРНАЛІСТСЬКОГО РАУНДУ

Для команди в журналістському раунді: SP – сума балів, яка дорівнює сумі арифметично усереднених залікових очків, помножених на відповідний коефіцієнт, округленій до 1. SPj – сума балів команди, яка зайняла місце j в даному раунді. Rj – рейтинг команди, що посіла місце j, який визначається за таблицею порівняння місця j, суми балів SPj і різниці між SP лідера і SPj команди. Це правило визначення R використовується в усіх раундах. ТSP – загальна сума балів, яка дорівнює сумі SPj. TR – загальний рейтинг – сума рейтингів команди у всіх раундах.

X. Переможці турніру

Переможцями ТЮЖ у наведених нижче номінаціях є команди й учасники Турніру, що зайняли перші, другі чи треті місця; вони нагороджуються дипломами відповідно I, II, III ступенів. За згодою журі Оргкомітет має право встановити додаткові заохочувальні і призові номінації. Визначення переможців у командній першості Півфіналісти забезпечили собі III місце. Учасники фіналу вибороли собі II місце і змагаються за I. При визначенні загальної кількості команд-переможців їх число не повинно перевищувати 50% від загальної кількості команд-учасниць фінального етапу Турніру. Визначення переможців в особистій першості Переможці в особистій першості визначаються в загальному заліку. Персональний список кандидатів на особисту першість готує Оргкомітет на підставі пропозицій команд і подає на розгляд спільного засідання Оргкомітету і журі ТЮЖ. Нагородження переможців Турніру Команді, що зайняла перше місце, вручається перехідний кубок ТЮЖ. Усі команди – переможці Турніру в загальному заліку і всі члени цих команд, переможці в особистій першості, а також переможці різноманітних конкурсів нагороджуються відповідними дипломами, грамотами і цінними подарунками.

XI. Апеляція

У разі, якщо команда не задоволена одним із наступних пунктів: - результатами раунду; - роботою ведучого; - роботою журі, то вона має право подати апеляцію в Оргкомітет ТЮЖ. Апеляція подається капітаном команди (і тільки ним) проотягом 1 години після раунду. Апеляція повинна включати: - виклад факту порушення й посилання на конкретний пункт Правил ТЮЖ; - підтвердження факту порушення правил ТЮЖ капітаном іншої команди або одним із членів команди чи ведучим раунду. Апеляція не приймається, якщо: - члени журі й інші учасники раунду не вбачають порушення у викладеному факті; - порушення не виходить за межі даних правил; - наявність чи відсутність факту порушення не змінює результатів змагань. Рішення про розгляд апеляції приймають експерт-консультант і представник ОК, відповідальний за дотримання вимог Положення про Всеукраїнські учнівські олімпіади з базових дисциплін, турніри, конкурси-захисти науково-дослідницьких робіт та конкурси фахової майстерності. Якщо прийнято рішення про розгляд апеляції, то її зміст повинен бути розглянутий на спільному засіданні журі та Оргкомітету ТЮЖ.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]