Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Poraydok provedenna isputiv.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
293.38 Кб
Скачать

Перелік питань

на перевірку знань законодавства кандидата на заміщення вакантної посади державного службовця відділу контролю за виконанням рішень та відділу звернень громадян та юридичних осіб Департаменту організації та контролю за виконанням рішень Державної виконавчої служби України

  1. Звернення громадян (пропозиції (зауваження), заяви (клопотання) і скарги) (статті 1, 3 Закону України «Про звернення громадян»).

  2. Рішення, дії (бездіяльність), які можуть бути оскаржені (стаття 4 Закону України «Про звернення громадян»).

  3. Вимоги до звернення (стаття 5 Закону України «Про звернення громадян»).

  4. Мова звернень і рішень та відповідей на них. Заборона відмови в прийнятті та розгляді звернення (статті 6 -7 Закону України «Про звернення громадян»).

  5. Звернення, які не підлягають розгляду та вирішенню (стаття 8 Закону України «Про звернення громадян»).

  6. Заборона переслідування громадян за подання звернення і неприпустимість примушування їх до його подання. Заборона розголошення відомостей, що містяться у зверненнях (статті 9 - 10 Закону України «Про звернення громадян»).

  7. Розгляд пропозицій (зауважень) громадян. Розгляд заяв (клопотань). Розгляд скарг громадян (статті 14 - 16 Закону України «Про звернення громадян»).

  8. Термін подання скарги. Права громадянина при розгляді заяви чи скарги (статті 17 - 18 Закону України «Про звернення громадян»).

  9. Обов'язки органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, об'єднань громадян, засобів масової інформації, їх керівників та інших посадових осіб щодо розгляду заяв чи скарг (стаття 19 Закону України «Про звернення громадян»).

  10. Термін розгляду звернень громадян. Безоплатність розгляду звернення (статті 20 - 21 Закону України «Про звернення громадян»).

  11. Особистий прийом громадян (стаття 22 Закону України «Про звернення громадян», Порядок роботи з документами в органах державної виконавчої служби, затверджений наказом Міністерства юстиції України від 25.12.2008 № 2274/5).

  12. Відповідальність посадових осіб за порушення законодавства про звернення громадян. Відшкодування збитків громадянину у зв'язку з порушенням вимог цього Закону при розгляді його скарги (статті 23 - 24 Закону України «Про звернення громадян»).

  13. Контроль за дотриманням законодавства про звернення громадян. Прокурорський нагляд за дотриманням законодавства про звернення громадян. (статті 28 - 29 Закону України «Про звернення громадян»).

  14. Право на інформацію. Гарантії права на інформацію (статті 5 - 6 Закону України «Про інформацію»).

  15. Охорона права на інформацію (стаття 7 Закону України «Про інформацію»).

  16. Доступ до інформації. Інформація з обмеженим доступом (стаття 20 - 21 Закону України «Про інформацію»).

  17. Публічна інформація. Гарантії забезпечення права на доступ до публічної інформації. Принципи забезпечення доступу до публічної інформації (статті 1, 3 ,4 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  18. Забезпечення доступу до публічної інформації (стаття 5 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  19. Публічна інформація з обмеженим доступом (стаття 6 «Про доступ до публічної інформації»).

  20. Конфіденційна інформація. Таємна інформація. Службова інформація (статті 7 - 9 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  21. Строк розгляду запитів на інформацію (стаття 20 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  22. Відмова та відстрочка в задоволенні запиту на інформацію (стаття 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  23. Контроль за забезпеченням доступу до публічної інформації (стаття 17 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  24. Відповідальність за порушення законодавства про доступ до публічної інформації (стаття 24 Закону України «Про доступ до публічної інформації»).

  25. Підстави для передачі матеріалів виконавчого провадження від одного державного виконавця до іншого в межах одного органу державної виконавчої служби, з одного органу державної виконавчої служби до іншого або виконавчої групи (пункт 3, 4 Порядку передачі матеріалів виконавчого провадження з одного органу державної виконавчої служби до іншого або виконавчої групи, від одного державного виконавця до іншого, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 17.05.2004 № 38/5).

  26. Підстави перевірки законності виконавчих проваджень. Організація витребування та проведення перевірки виконавчого провадження (статті 85 - 86 Закону України «Про виконавче провадження», пункти 2 - 3 Порядку витребування та проведення перевірки виконавчого провадження, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 01.12.2004 № 136/5).

  27. Порядок та строки розгляду звернення народного депутата України (стаття 16 Закону України «Про статус народного депутата України»).

Додаток 6

до пункту 1.8. Порядку проведення іспиту кандидатів на заміщення вакантних посад державних службовців у Державній виконавчій службі України

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]