Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Osn_komp_merezh_1.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
21.11.2019
Размер:
412.16 Кб
Скачать

Повторювачі та хаби

Повторювачі (Repeater) в мережах Ethernet, побудованих на коаксіальному кабелі, використовуються як засіб подолання обмежень довжини кабелю і кількості підключених вузлів.

Хаби (Hub) в мережах Ethernet є обов'язковими сполучними елементами мережі на витій парі і засобами розширення топологічних, функціональних і швидкісних можливостей для будь-яких середовищ передачі.

Мережні кабелі

У вигляді середовища передачі даних при організації локальних комп'ютерних мереж найчастіше використовуються два види кабелів:

  1. Коаксіальний - кабель, що нагадує собою телевізійний антенний кабель, що складається з центральної жили і оплетки. На відміну від телевізійного, хвильовий опір якого 75 Ом, має хвильовий опір 50 Ом. Використовується для побудови мереж з шинною топологією і швидкістю передачі даних 10 Мбіт/с. Має назву RG-58.

  2. Вита пара (Twisted-Pair) - кабель є чотири пари проводів, попарно скручених між собою. Залежно від електричних характеристик кабелю і кількості скручувань на одиницю довжини розрізняють кабелі 3, 4 і 5 категорії. Чим вище категорія, тим вище швидкість передачі даних може забезпечити кабель. При швидкості передачі 10 Мбіт/с може використовуватися будь-який кабель, починаючи з 3 категорії. Швидкість передачі 100 Мбіт/с може забезпечити тільки кабель 5 категорії.

Для стаціонарної розводки застосовують жорсткий одножильний («Solid») кабель (STP).

Підключення комп'ютерів і хабів виконується гнучким багатожильним («Flex») кабелем (FTP), на кінцях якого встановлюються вилки RG-45.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]