Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Пр_4_Ковальчук.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
83.97 Кб
Скачать
  1. Як створити завдання для резервного копіювання?

Щоб створити резервну копію даних на різні випадки, скористайтеся Центром резервного копіювання та відновлення Windows 7. Пам’ятайте, що резервні копії даних Windows 7 можна відновити тільки в операційній системі Windows 7.

Натисніть кнопку Пуск

, у полі Розпочати пошук введіть текст резервне копіювання й у списку Програми виберіть ярлик Резервне копіювання та відновлення.

Якщо з’явиться повідомлення із проханням закрити всі програми, збережіть відкриті документи та закрийте програми самостійно або натисніть кнопку Закрити програми.

У розділі Резервне копіювання або відновлення файлів виберіть параметр Настроїти резервне копіювання.

Укажіть місце збереження резервної копії та натисніть кнопку Далі.

Виберіть параметр Дозволити системі самостійно вибрати значення або Вибрати самостійно та натисніть кнопку Далі.

Виберіть необхідні файли та натисніть кнопку Далі або Зберегти настройки та запустити резервне копіювання.

Резервну копію буде збережено у вказаному розташуванні.

  1. Який архів називають саморозпаковувальним і чому?

Саморозпаковувальний архів – це архів, до якого приєднано виконуваний модуль.

  1. Як створити саморозпаковувальний архів?

Створення саморозпаковувальних архівів.

. Запустити RAR.

. Виділити всі файли, крім rar.exe і archiv. rar, в групу.

. Створити саморозкопувальний архів, користуючись комбінацією клавіш Alt + F4.

  1. Як додати до Rar-архіву чи Zip-архіву новий файл чи папку, чи декілька з них?

Щоб за архівувати даний файл таким способом виділяємо його назву і натискаємо праву кнопку появляється меню в якому вибираємо "добавить в архів WinZip" або натискаємо на пункт "WinZip".За архівуємо групу файлів Valerie, Wertupol, Fyuoder другим способом .Виділяємо перший файл і натиснувши Shift курсором вибираємо потрібну кількість файлів ,що хочемо за архівувати натискаємо праву кнопку і вибираємо пункт "добавить в архів WinZip"

ФайлиValerie, Wertupol, Fyuoder можна також вилучити з архіву даної програми для цього .Для цього заходимо до архіву програми і виділивши дані файли натискаємо праву кнопку миші появляється меню в якому вибираємо пункт "вилучити із архіву WinRar"

Цю саму операцію проводимо з файлом Active.dll. Для цього знаходимо його у архіві виділяємо тиснемо праву кнопку миші і вибираємо у меню, що з'явилось пункт "вилучити з архіву WinRar"

  1. Як дізнатись про ступінь стиснення файлу чи папки?

Програма WinRar дозволяє також дізнатися пропонований ступінь стиснення файлів.

Щоб провести дану операцію потрібно виділити у вікні програми файл Active.dll і натиснути у вікні програми на кнопку "Оценить".

Щоб провести дану операцію з групою файлівValerie,Wertupol,Fyuoderпотрібно виділити їх за допомогою мишки у вікні програми і у цьому ж вікні натиснути кнопку "Оценить"

  1. Як вилучити з архіву файли чи папки?

ФайлиValerie, Wertupol, Fyuoder можна також вилучити з архіву даної програми для цього .Для цього заходимо до архіву програми і виділивши дані файли натискаємо праву кнопку миші появляється меню в якому вибираємо пункт "вилучити із архіву WinRar"

  1. Як переглянути файли архіву?

Перегляд змісту архіву

Одним з найбільше часто використовуваних режимів програм архівації є, природно, перегляд змісту архіву. За допомогою функцій перегляду змісту архіву можна довідатися, які файли міститися в архіві й одержати докладну інформацію про ці файли: у якому каталозі на диску знаходитися файл, які дата і час останньої модифікації файлу, який розмір файлу на диску й в архіві і т.д.

Формат команди:

Pkunzip –v імені-архіву

Приклад:

Pkunzip -v arhiv.zip

  1. Чи можна редагувати архівні файли?

редагування файлів в архіві зовнішніми програмами. Файли можуть бути також вилучені з архіву.

  1. Які методи стиснення існують у програмах WinRar та WinZip і чим вони відрізняються?

Параметри стиснення Процес стиснення даних характеризується рядом важливих параметрів: наприклад,ступінь стиснення файлу і коефіцієнт стиснення - два важливих показника, від яких упершу чергу залежить якість реархівірованного файлу. Ступінь стиснення файлузалежить від наступних параметрів: застосовуваного методу стиснення, самої програми-архіватора і типу стисливого файлу. Найкраще «стискуються» текстові файлита графічні файли у форматі BMP, PNG. Файли з розширенням. EXE,.DLL, а такожархівні файли стискаються складніше за все, останні, доречі, практично нестискаються. Також для роботи архіватора чимале значення має параметр швидкості стиснення іразжимання файлу. Коротко механізм стиснення можна описати таким чином: певнакількість цифрової інформації або мовою фахівців «блок» стискується, в результатівиходить «стиснений блок», який містить меншу кількість бітів, але по якому можнавідновити всі біти початкового файлу. Методи стиснення Методи стиснення файлів бувають «відкритими» і «комерційними». У першомувипадку алгоритм можна вільно досліджувати і використовувати, оскільки він сампо собі є цінністю. У другому випадку використання методу є закритим: алгоритмзасекречується на увазі того, що він застосовується тільки в окремих програмнихпродуктах, і несанкціоноване використання може викликати подальші розгляди зприводу авторських прав, що власне неодноразово відбувалося в історії розвиткуархіваторів. Розроблено велику кількість методів стиснення, найбільш відомі: методи Зеева- Лемпела або «LZ-методи» (LZ77, LZ78, LZH, LZW), метод Хаффмана або«Хафф» («Huffman кодування»), перетворення Барроуза-Уіллера («BWT» ),метод перетворення Фурє «FT» («Перетворення Фурє») та інші. Ущільнення,наприклад, по «LZ-методу» засноване на створенні своєрідного словника, декожне слово отримує свій порядковий номер, і в результаті стиснений файлмістить не пропозиції, а послідовність чисел, що істотно скорочує йогорозмір. Варто зазначити, що даний метод працює ефективніше для стисненнявеликих файлів, ніж маленьких: створення системи словника, а іноді й «словникав словнику» також позначається на розмірі підсумкового файлу, що недоцільнодля стиснення легень файлів. Доречі, компресія за методом Зеева - Лемпела єодним з найпоширеніших методів стиснення без втрат.