Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
отчет по практике чистовик.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
19.11.2019
Размер:
76.43 Кб
Скачать

3.4.2.Обслуговуючий технологічний цикл:

Укладення договору, партнери договору, зобов'язання, термін позовної давності:

1. Договір вважається укладеним з моменту прийняття готелем замовлення клієнта. Готелю надається вільний вибір для письмового підтвердження бронювання.

2. Готель та клієнт є партнерами договору. Якщо замовлення виконано третьою стороною, як солідарний боржник він також несе відповідальність за всіма зобов'язаннями з прийнятого готелем замовлення за умови, що готель має відповідну заяву третьої сторони.

3. Готель несе відповідальність за своїми зобов'язаннями згідно з договором. Відповідальність готелю за свідомий намір і грубу недбалість обмежена, якщо послуги не явлются типовими для даної області

4. Термін позовної давності за всіма вимогами замовника становить 6 місяців

5. Обмеження відповідальності та строку позовної давності на користь готелю мають силу і при порушенні зобов'язань під час розробки договору і позитивному порушенні договору.

Що стосуеться послуг, цін, оплати, перерахуноку, то:

1. Готель зобов'язаний зберегти номери, заброньовані для клієнтів, і забезпечити узгоджені послуги.

2. Клієнт зобов'язаний заплатити за надані йому готельні номери та за надані йому послуги дійсні або обговорені в замовленні ціни. Це має силу і в разі, якщо послуги та витрати готелю були замовлені для третьої сторони.

3. Ціни включають в себе державний податок на додану вартість. Якщо від терміну укладання договору до терміну його виконання пройшли більш, ніж 4 місяці, і готель збільшив ціни на подібні послуги, то він може стягувати не більше, ніж 10% від договірної ціни.

4. Рахунки готелю без зазначення дати платежу і без вирахувань оплачуються протягом 10 днів з дня отримання рахунку-фактури. Готель має право накопичені боргові зобов'язання в будь-який час виставити в рахунок і вимагати негайної оплати. При простроченні платежу готель має право стягувати відсотки за прострочення в розмірі 5% понад базової процентної ставки відповідно до § 1 про дисконтною ставкою перехідного закону або спадкового ставки Європейського Центрального банку.

5. Готелю надається право під час укладення договору або пізніше вимагати з урахуванням правових положень при туристичних поїздках розмірну попередню оплату або грошову заставу. Розмір і терміни передоплати можуть бути узгоджені в договорі в письмовому вигляді.

7. Клієнт може отримати перерахунок від готелю лише у випадку, якщо вимога його у відношенні готелю безперечно або має юридичну силу.

Транспортні подорожі (транс - тури) - це подорожі організованих груп туристів за наявності путівок (ваучерів) по розроблених маршрутах з використанням різних транспортних засобів.

Між туристською організацією і перевізником можуть укладатися різні види договорів:

- Договір агентування. В даному випадку агент (туристська організація) за винагороду та за дорученням перевізника (принципала) укладає договір перевезення пасажирів і багажу від імені та за рахунок перевізника, затверджуючи факт укладення договору перевезення видачею квитка.

- Договір аренди транспортного засобу (тайм-чартер). Суб'єктами договору є власники транспортних засобів та туроператори. Тут укладаються як договори аренди транспортних засобів з наданням послуг з управління та експлуатації, так і договори аренди без надання таких послуг.

- Договір перевезення може застосовуватися при оформленні відносин як між туроператором і перевізником на користь туриста, так і між транспортною організацією (перевізником) і туристом (пасажиром).

- Договір фрахтування. Предметом договору чартеру як різновиду перевезення є місткість (або її частина) транспортного засобу для перевезення туристів та їх багажу.

Відповідно до ст. 17 Закону України від 15.09.95 р. № 324/95 «Про туризм» (далі – Закон про туризм) при наданні туристичних послуг обов'язковим є страхування туристів (медичне та від нещасного випадку). Таке страхування здійснюється суб'єктами туристичної діяльності на підставі договорів зі страховими компаніями, що мають право на проведення такої діяльності, тобто мають відповідну ліцензію. 

Згідно зі ст. 7 Ліцензійних умов впровадження господарської діяльності з організації іноземного, внутрішнього, зарубіжного туризму, екскурсійної діяльності, затверджених наказом Держпідприємництва, Державного комітету молодіжної політики, спорту і туризму України від 17.01.2001 р. № 7/62 (далі – Ліцензійні умови), страхування туристів може здійснюватися: шляхом укладення договору безпосередньо між туристом і страховою компанією; за участі суб'єкта туристичної діяльності, який забезпечує страхування туристів на підставі договору, укладеного зі страховою компанією.

При страхуванні туриста за участі суб'єкта туристичної діяльності на такого суб'єкта покладається обов'язок ведення обліку виданих туристам страхових полісів.

Зауважимо, що страхуванню підлягають не лише туристи, а й особи, котрі їх супроводжують. Компенсація шкоди, заподіяної життю або здоров'ю туристів чи їх майну, здійснюється в порядку, передбаченому законодавством.