Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Tekhnologiya_moloka_i_molochnikh_produktiv_Avto...doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
1.96 Mб
Скачать

Пояснювальна записка

Перехід до ринкових відносин, розвиток різних форм господарювання, науково-технічного прогресу вимагають відповідного забезпечення, значного підвищення рівня професійної підготовки кваліфікованих фахівців. Виконання лабораторних робіт є одним з методів підготовки студентів до виконання професійної роботи на первинних посадах, спроможність і готовності його виконувати виробничі функції і вирішувати завдання професійної діяльності, сприяти формуванню у студентів професійних навичок і умінь в у рішення конкретних виробничих ситуацій.

Для виконання роботи група студентів підрозділяється на підгрупи в кількості 12-15 осіб з метою забезпечення самостійної роботи студентів. Підгрупа студентів залежно від теми лабораторної роботи підрозділяється на бригади. Кожний член бригади отримує посаду: майстра, помічник майстра, лаборант, механік, інспектор з техніки безпеки,робітники та ін. Викладач визначає посадові обов'язки, разом з майстром видає і контролює виконання завдання. Лабораторні роботи, які проводяться на виробництві, дозволяють ознайомитися з сучасними технологічними процесами, новітніми обладнаннями. Заняття на виробництві ілюструють вивчений матеріал, конкретизують і доповнюють.

Перед проведенням заняття на виробництві студентам видаються індивідуальні завдання по визначенню окремих процесів, операцій, аналізу виробничих ситуацій. Для організації і виконання лабораторних робіт у зошиті позначається тема, послідовність дій. Після кожної лабораторної роботи наведені контрольні завдання.

Робочий зошит складений за програмою дисципліни «Технологія молока і молочних продуктів» для вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації, за спеціальністю 5.0517011 «Зберігання, консервування та переробка молока.»

Інструкція з охорони праці

При роботі в лабораторії необхідно знати слідуючи правила:

  1. Дотримуватися тиші. Робоче місце утримувати в чистоті.

  2. Під час роботи в кабінеті студенти зобовязані бути в халатах і користуватись засобами індивідуального захисту.

  3. На робочому місці не повинно бути ніяких сторонніх предметів,окрім зошиту для запису.

  4. До початку роботи ознайомитися з завданням.

  5. До початку роботи ознайомитися з приладами та обладнанням.

  6. Не вмикати і не вимикати без дозволу викладача прилади та обладнання, не залишати працюючі прилади та обладнання без догляду.

  7. При виконанні завдання не дозволяється ходити по лабораторії без необхідності, не залишати прилади та обладнання без догляду.

  8. Виконуйте тільки ті хімічні досліди, які погоджені з викладачем, під його наглядом або наглядом лаборанта.

  9. При виконанні аналізів використовувати посуд,реактиви,розчини, досліджувальний матеріал відповідно з методикою.

  10. Реактиви повинні стояти на вказаних місцях. Необхідно дотримуватись порядку при розташуванні реактивів.

  11. При виконанні робіт, зв'язаних з кип'ятінням розчинів в пробірках,їх отвори направляють в сторону від себе і від працюючих поряд.

  12. Будьте особливо обережними під час роботи з нагрівальними приладами, при виникненні їх несправностей негайно повідомте про це викладача. Не можна самостійно усувати несправності.

  13. Папір, фільтри, битий посуд викидати в спеціальні сосуди або відра.

  14. По закінченню роботи прибрати робоче місце (відповідно до вказівок викладача чи лаборанта).

З правилами охорони праці ознайомлений(а) та зобов'язуюсь їх виконувати.

_____________________ ___________________________________________

(підпис) (прізвище,ім,я, по батькові)

Дата «__________» _____________________ 20 ______р.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]