Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОПО практичиская.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
18.11.2019
Размер:
432.64 Кб
Скачать

Підсумки заняття

Підведення підсумків заняття припускає:

  • оцінку:

– ступеня й рівня підготовки групи й окремих студентів до заняття (шкала оцінювання: не підготовлені, підготовлені частково, підготовлені);

– активності під час обговорення результатів виконання завдань (кількість студентів, що брали участь у виконанні завдань);

– правильності виконання завдань (загальна кількість студентів, що виконали завдання без помилок);

  • виставлення заліку за підсумками роботи студентів, що виконали завдання і прийняли участь в обговоренні і взаємоперевірці;

  • видачу додаткових індивідуальних завдань студентам, які не одержали заліку.

ПРАКТИЧНЕ ЗАНЯТТЯ № 4

Форми професійного навчання

Ціль заняття: на основі усвідомлення студентами значення адекватності вимогам і стану педагогічного процесу застосованих форм навчання, знань видів, сутності і структури форм навчання, правил стосовно їхньої реалізації сформувати уміння характеризувати форми навчання із загально-професійних та професійно-теоретичних дисциплін, визначати їхні відмінності при застосуванні у навчальних закладах різного освітнього рівня.

Теоретична частина

Класифікація форм навчання та їхня характеристика.

Урок як основна форма підготовки у середніх та професійно-технічних навчальних закладах. Види уроків, типи уроків. Структура уроків. Вибір видів, типів уроків (занять). Види нетрадиційних уроків.

Лекція як одна з основних форм теоретичної підготовки у ВНЗ: види й структура. Інші форми підготовки: теоретичний семінар, колоквіум, консультація, лабораторно-практичні заняття, навчальна екскурсія, самостійна робота тощо. Їхня структура.

Вимоги до застосування форм навчання. Особливості вибору і застосування форм навчання в середніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах.

Завдання для підготовки до заняття

  1. Навести класифікацію форм навчання стосовно закладів різного освітнього рівня.

  2. Вказати види і типи уроків у закладах різного освітнього рівня.

  3. Вказати умови вибору уроків різного типу і їх структуру.

  4. Сформулювати визначення лекції як основної форми теоретичної підготовки у ВНЗ. Вказати види лекцій, умови їх вибору і структуру.

  5. Вказати вимоги до застосування форм навчання, навести приклади наслідків їх дотримання та, навпаки, ігнорування.

  6. Охарактеризувати таку форму підготовки, як семінарське заняття щодо змісту, методів, засобів, структури, вимог, відмінностей стосовно закладів різного освітнього рівня.

  7. Охарактеризувати таку форму підготовки, як лабораторне заняття щодо цілей, змісту, методів, засобів, структури, вимог, відмінностей стосовно закладів різного освітнього рівня.

  8. Охарактеризувати таку форму підготовки, як колоквіум щодо змісту, методів, засобів, структури, вимог.

  9. Охарактеризувати консультації щодо цілей, видів, змісту, методів, засобів, структури, вимог.

  10. Охарактеризувати таку форму підготовки, як екскурсія щодо змісту, методів, засобів, структури, вимог, відмінностей стосовно закладів різного освітнього рівня.

  11. Охарактеризувати таку форму підготовки, як самостійна робота щодо змісту, методів, засобів, структури, вимог, відмінностей стосовно закладів різного освітнього рівня.