Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
маркевич_віти.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
563.71 Кб
Скачать

Швидкий Ethernet (100 Мбіт/с) (Fast Ethernet)

  • 100BASE-T — основний термін для позначення одного з трьох стандартів 100  Мбіт/с Еthernet, використовуючий як середовище передачі даних скручену пару. Довжина сегменту до 100 метрів. Включає 100BASE-TX, 100BASE-T4 і 100BASE-T2.

  • 100BASE-TX, IEEE 802.3u — розвиток технології 10BASE-T, використовується топологія зірка, задіяний кабель скручена пара категорії-5, в якому фактично використовуються 2 пари провідників, максимальна швидкість передачі даних 100  Мбіт/с.

  • 100BASE-T4 — 100  Mбіт/с Еthernet по кабелю категорії-3. Задіяно всі 4 пари. Зараз практично не використовується.

  • 100BASE-FX — 100 Мбіт/с Еthernet за допомогою оптоволоконного кабелю. Максимальна довжина сегменту 400 метрів в напівдуплексному режимі (для гарантованого виявлення колізій) або 2 кілометра в повнодуплексному режимі по багатомодовому оптоволокні до 32 кілометрів по одномодовому.

Гігабіт Ethernet

  • 1000BASE-T, IEEE 802.3ab — Стандарт Ethernet 1 Гбіт/с. Використовується скручена пара категорії 5e або категорії 6. В передачі даних беруть участь всі 4 пари. Швидкість передачі даних — 250 Мбіт/с по одній парі.

  • 1000BASE-TX, — Стандарт Ethernet 1 Гбіт/с, використовуючий тільки скручену пару категорії 6. Передаючі і приймаючі пари розділені фізично по дві пари в кожному напрямі, що істотно спрощує конструкцію пристроїв, які передають сигнали. Швидкість передачі даних — 500 Мбіт/с по одній парі. Практично не використовується.

  • 1000BASE-X — загальний термін для позначення технології Гігабіт Ethernet, що використовує як середовище передачі даних оптоволоконний кабель, включає 1000BASE-SX, 1000BASE-LX і 1000BASE-CX.

  • та інші

10 Гігабіт Ethernet

  • 10GBASE-CX4 — Технологія 10 Гігабіт Ethernet для коротких відстаней (до 15 метрів), використовується мідний кабель CX4 і коннектори InfiniBand.

  • 10GBASE-SR — Технологія 10 Гігабіт Ethernet для коротких відстаней (до 26 або 82 метрів, залежно від типу кабелю), використовується багатомодове оптоволокно. Він також підтримує відстані до 300 метрів з використанням нового багатомодового оптоволокна (2000  Мгц/км).

  • 10GBASE-LX4 — використовує довжині хвилі для підтримки відстаней від 240 до 300 метрів по багатомодовому оптоволокну. Також підтримує відстані до 10 кілометрів при використанні одномодового оптоволокна.

  • та інші

Потрібно розробити комп’ютерну мережу на підприємстві, що складається з одного корпуса, п’яти поверхів. На кожному поверсі є десять відділів.

Структурована кабельна система - це набір комутаційних елементів (кабелів, роз'ємів, конекторів, кросових панелей і шаф), а також методика їх сумісного використання, яка дозволяє створювати регулярні, легко розширювані структури зв'язків в обчислювальних мережах.

При побудові структурованої кабельної системи розуміють, що кожне робоче місце на підприємстві повинне бути оснащене розетками для підключення телефону і комп'ютера, навіть якщо в даний момент цього не вимагається. Тобто хороша структурована кабельна система будується надмірною, В майбутньому це може заощадити засоби, оскільки зміни в підключенні нових пристроїв можна проводити за рахунок перекоммутації вже прокладених кабелів.

Відповідно до обраної топології ми використовуємо типову структуровану систему комп’ютерної мережі, що включає:

· горизонтальні підсистеми (в межах поверху);

· вертикальні підсистеми (усередині будівлі);

Горизонтальна підсистема сполучає кросову шафу поверху з розетками користувачів. Підсистеми цього типу відповідають поверхам будівлі.

Вертикальна підсистема сполучає кросові шафи кожного поверху з системи замість хаотично прокладених кабелів дає підприємству багато переваг.

До кожного комутатора корпусу окрім комутаторів поверхів і підключення між собою, буде підключатись ще бездротове обладнання. Підключення серверів до комутаторів корпусу здійснюється за допомогою технології каскадування каналів, щоб збільшити пропускну здатність лінії, адже значна частина користувачів мережі буде одночасно звертатись до сервера, що призведе до падіння трафіку.

Технології агрегатування каналів забезпечують передавання даних одного сеансу кількома каналами, завдяки чому збільшується вихідна швидкість передавання. Крім того завдяки ним забезпечується надійність у зв’язку з створюванням резервних каналів, поліпшується використання пропускної здатності з використанням балансуванням навантаження між каналами.