Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
724-teoriya-jurnalistiki-moskalenko.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
16.11.2019
Размер:
3.06 Mб
Скачать

Інформаційний підхід у журналістиці

Глибоке вивчення Закону «Про інформацію» — це неодмінна умова оволодіння загальними правовими основами одержання, використання і поширення (офіційної документованої) інфор­мації в основних сферах суспільного і державного життя Украї­ни. Кожен журналіст повинен добре знати систему інформації, її джерела, порядок доступу до неї, коло учасників інформаційних відносин, порядок охорони інформації. Інформаційні відносини виникають у політичній, економічній, духовній (культурній), соціальній, науково-технічній та міжнародній сферах життя та діяльності суспільства і держави з приводу одержання, викорис­тання, поширення й охорони інформації.

Основні принципи Основними принципами інформаційних від-

інформаційних відносин носин є: право громадян на одержання

інформації; відкритість, доступність інформації; правдивість і якість інформації; повнота і точність інформації; об'єктивність і достовірність інформації; ефектив­ність і надійність інформації; законність і етичність інформації; відповідальність за порушення законодавства про інформацію.

Інформаційна політика — це головні напрями і способи діяль­ності держави в галузі інформації. Метою цієї політики передба­чається: забезпечення доступу громадян до інформації; створен­ня національних систем інформації; зміцнення матеріально-тех­нічних, фінансових, правових і наукових основ інформаційної діяльності; забезпечення ефективного використання інформації; сприяння постійному оновленню і збагаченню національних ін­формаційних ресурсів; створення єдиної системи охорони ін­формації; формування «інформаційного суспільства»; сприяння міжнародному співробітництву в галузі інформації і гарантуван­ня інформаційного суверенітету України.

Суб'єктами інформаційних відносин є: громадяни України; юридичні особи; держава та державні органи, які одержують, споживають, використовують інформацію в процесі своєї діяль­ності, а також упорядковують, переробляють і поширюють її.

Суб'єктами інформаційних відносин можуть бути також інші держави, їх громадяни та юридичні особи, міжнародні організа­ції й особи без громадянства.

Кожен суб'єкт інформаційних відносин може бути одержува­чем, споживачем, виробником, створювачем, переробником і поширювачем інформації, тобто має право виконувати функції будь-якого учасника інформаційної діяльності.

Об'єктом інформаційних відносин є офіційна документована,

53

Теорія журналістики

зареєстрована, упорядкована або публічно поширювана інфор­мація про факти, події, явища, процеси в галузі політики, еконо­міки, культури, а також соціальній, екологічній та міжнародній сферах.

Інформація є відкритою. Винятком є інформація з обмеже­ним доступом, яка визначається окремо законодавчими актами.

Ситуація, що склалася в інформаційному просторі України у пострадянський період, призвела до того, що виникла необхід­ність державного регулювання в рамках існуючого та новоство­рюваного законодавства, цілеспрямованого впливу на діяльність засобів масової інформації, розвиток і використання комп'ютер­них мереж, створення умов для розвитку видавничої справи, ви­давництв і видавничих організацій, основною метою функціо­нування яких мала бути мобілізація соціальних сил суспільства, гармонізація політичних відносин, подолання дестабілізуючих факторів у життєдіяльності держави, максимальне задоволення інформаційних, культурних та освітніх потреб населення.

Вирішення цих завдань здійснюється з урахуванням таких основних принципів:

  • забезпечення вільного доступу громадян, установ, підпри­ємств, громадських організацій, органів державного управління до національних інформаційних ресурсів, а також інформацій­них ресурсів інших країн;

  • утвердження національної ідеї, національних інтересів, орі­єнтування на це засобів масової інформації.

Це досягається шляхом:

  • удосконалення законодавства у сфері інформації, усунен­ня суперечностей між законами і як наслідок - створення єди­ного Кодексу законів про інформаційні відносини;

  • вироблення ефективних правових і нормативних механіз­мів відповідальності за порушення законодавства в інформацій­ній сфері у кожному конкретному випадку;

  • додержання основних принципів інформаційного суверені­тету України, захист національного інформаційного простору;

  • активна інтеграція в міжнародний інформаційний простір;

  • забезпечення української діаспори, її періодичних видань, громадських організацій інформацією про події у суспільному і державному житті України.

Ці принципи лежать в основі практичної діяльності, спрямо­ваної* на формування і розвиток інформаційного простору Укра­їни, органів державної влади, засновників засобів масової інфор­мації і власне редакцій.

54

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]