Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
А процес.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
342.53 Кб
Скачать

29. Порядок судового розгляду справи по суті.

Розгляд справи по суті починається доповіддю головуючого в с/з чи судді-доповідача про зміст позовних вимог, про визнання певних обставин під час підготовчого провадження, після чого з'ясовує: чи підтримує позивач адміністративний позов, чи визнає його відповідач і чи не бажають сторони примиритися.

У с/з здійснюють в послідовності такі процесуальні дії:

1. Заслуховуються пояснення осіб, які беруть участь у справі. Після доповіді

2. Заслуховуються показання свідків

3. Досліджуються письмові, речові докази, висновок експерта.

1. Пояснення осіб, які беруть участь у справі

Після доповіді у справі суд заслуховує пояснення позивача та 3о, яка не заявляє самост. вимоги на предмет спору і бере участь на стороні позивача, пояснення відповідача та 3.о, яка не заявляє сам.вимоги на предмет спору і бере участь на стороні відповідача, а також пояснення 3.о, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору.

Якщо поряд зі сторон, 3.о у справі бер.уч.їхні представники, суд після пояснень сторони, 3о. заслух.пояснення їхніх пред,за їхнім клопот.пояснення дає тільки представ.

Якщо в справі заявлено кілька позовних вимог, суд може зобов'язати сторони та інших осіб, які беруть участь у справі, дати окремо пояснення щодо кожної з них.

2. Допит свідків

1. Кожний свідок допитується окремо.

2. Свідки, які ще не дали показань, не можуть перебувати у залі с/з під час суд.розгляду. Судовий розпорядник вживає заходів, щоб свідки, яких допитали, не спілкувалися

3. Перед допитом свідка головуючий у с/з встановлює його особу, вік, рід занять, місце проживання, відношення до справи і стосунки зі сторонами та інш.особами, які беруть уч. у сп, роз'яснює його Пр та Об, з'ясовує, чи не відмов. він від давання показань, і під розписку поперед.його про кр. в-сть за завідомо неправдиві показання і відмову від давання показань. КАСУ встановлює особливості допиту неповн. та малолітніх свідків.

3. Дослідження письмових та речових доказів

Зміст особистих паперів, листів, записів телефонних розмов, телеграм та інших видів кореспонденції ф.о може бути оголош. і дослідж. у відкритому с/з тільки за згодою осіб.

Відтворення звукозапису і демонстрація відеозапису проводяться в залі с/з або в іншому спец.обладнаному для цього приміщенні з відображенням у журналі с/з основних тех.х-стик обладнання та носіїв інфо.і зазнач. часу відтворення (демонстрації). Після цього суд заслуховує пояснення осіб, які беруть участь у справі.

Письмові та речові докази, які не можна доставити до суду, оглядаються за їхнім місцезнаходженням. Про проведення огляду доказів на місці суд постановляє ухвалу.

Огляд доказів на місці проводиться судом з повідомленням осіб, які беруть участь у справі, а в разі необхідності - з викликом експертів, спеціалістів, перекладачів і свідків.

При огляді доказів на місці складається протокол.

4. Дослідження висновку експерта

1. Висновок експерта оголошується в с/з . Для роз'ясн. і доповн. висновку експерта о, які бер. уч. у сп, а також суд можуть задати експерту пит.Першими задають пит.експертові о, за заявою якої призначено експертизу, та її представ, а потім інші о, які бер.уч.у справі.Якщо експертизу признач.за клопот. 2сторін, першими задають пит. позивач і його представник. Головуючий у с/з та інші судді можуть задавати експертові питання в будь-який час дослідження висновку експерта.