Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
А процес.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.11.2019
Размер:
342.53 Кб
Скачать

Етапи судового розгляду:

1) Підготовча стадія - у признач. для розгляду справи час голов.відкриває с/з та оголошує, яка справа розгляд. Секретар с/з доповідає судові, хто з викликаних та повідомлених осіб прибув у с/з, чи вручено судові повістки та повідом. тим, хто не прибув, і повід. причини їх неприбуття, якщо вони відомі. Суддя роз’яснює права тощо.

2) Початок судового розгляду справи по суті - починається доповіддю головуючого в с/з про зміст позовних вимог, про визнання сторонами певних обставин під час підгот. провадж, після чого він з'ясовує: чи підтримує позивач адмін.позов, чи визнає його відповідач та чи не бажають сторони примиритися.

3) Дослідження обставин справи і перевірка доказів (розгляд по суті) – у с/з заслух. пояснення осіб, які беруть участь у справі, показання свідків, дослідж. Пис. та реч. докази, у тому числі носії інфо. із записаною на них інфо, висновки експертів.

4) Судові дебати - складаються з промов осіб, які беруть участь у справі. У цих промовах можна посилатися лише на обставини і докази, які досліджені в с/з

5) Ухвалення рішення - після суд. дебатів суд виходить до нарадчої кімнати для ухвалення рішення у справі, оголосивши орієнтовний час його проголошення.

6) Прогол. ріш – проголош.прилюдно, негайно після виходу з нарадчої кімнати.

28. Підготовча стадія розгляду адміністративної справи (ст. 122-134 касу).

1. При розгляді справи судом першої інстанції головуючим у с/з є суддя, який здійснював підготовче провадження. У призначений для розгляду справи час головуючий відкриває с/з та оголошує, яка справа розглядається.

2. Секретар с/з доповідає судові, хто з викликаних та повідомлених осіб прибув у с/з , чи вручено судові повістки та повідомлення тим, хто не прибув, і повідомляє причини їх неприбуття, якщо вони відомі.

3. Головуючий у с/з встановлює особу перекладача, роз'яснює перекладачеві його права та обов'язки, і попереджає його під розписку про кр. в-сть за завідомо неправ. переклад і за відмову без поважних причин від викон. покладених на нього об..

4. Суд встановлює особи тих, хто прибув у судове засідання, а також перевіряє повноваження посадових і службових осіб, їхніх представників.

5. Головуючий у с/з оголошує склад суду, а також імена експерта, перекладача, спеціаліста, секретаря с/з і роз'яснює особам, які беруть участь у справі та прибули в с/з , їхнє право заявляти відводи.

6. Головуючий у с/з роз'яснює сторонам та іншим особам, які беруть участь у справі, їхні права та обов'язки. Одночасно особам, які беруть участь у справі, видається пам'ятка про їхні права та обов'язки

7. Головуючий у с/з роз'яснює експерту його права та обов'язки і попереджає його під розписку про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок та за відмову без поважних причин від виконання покладених на нього обов'язків.

8. Головуючий у судовому засіданні роз'яснює спеціалісту його права та обов'язки,

9. Клопотання осіб, які беруть участь у справі, вирішуються судом негайно після того, як буде заслухана думка інших присутніх у судовому засіданні осіб, які беруть участь у справі, про що постановляється ухвала. Ухвала суду про відмову в задоволенні клопотання не перешкоджає повторному його заявленню протягом судового розгляду справи.