Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
dlya_FK_41-43.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
143.87 Кб
Скачать

14. Критерії оцінювання навчальних досягнень студентів під час проведення підсумкового контролю

Уся організація процесу навчання повинна стимулювати студентів наполегливо і систематично засвоювати знання з відповідних дисциплін.

Добре засвоєння знань студентами та об'єктивна оцінка рівня знань викладачем вимагають:

  • постійного контролю відвідування занять кожним студентом;

  • проведення системного поточного контролю знань через виконання семінарських і практичних робіт;

  • належної організації іспиту з дисципліни.

Іспит проводиться за екзаменаційними білетами, які складаються з трьох завдань: двох теоретичних запитань і задачі. Максимальна кількість балів, що може бути отримана на екзамені – 40 балів.

Критерії оцінювання:

  1. 36 - 40 балів - студент дає обґрунтовані, глибокі та теоретично правильні відповіді на поставлені питання, демонструє знання законодавчих документів, інструктивного матеріалу, наводить узагальнення і висновки, правильно виконав весь обсяг практичного завдання.

  2. 34 - 35 балів - студент знає матеріал на рівні пункту 1, але ним допущені незначні помилки при формулюванні термінів, проте за допомогою викладача він швидко орієнтується і знаходить правильні відповіді.

  3. 30 - 33 балів - студент демонструє загалом добрі знання матеріалу, але його відповіді містять помітні помилки, неточності, проте з допомогою викладача він швидко орієнтується і знаходить правильні відповіді.

  4. 26 - 29 балів - студент демонструє посередні знання з теоретичної підготовки або дає на всі питання малообґрунтовані, неповні відповіді, і лише з допомогою викладача може виправити допущені помилки.

  5. 24 - 25 балів – студент при відповіді на питання показав знання, рівень яких відповідає мінімальним вимогам.

  6. 14 - 23 балів – студент показав незадовільну теоретичну підготовку, дав неправильні відповіді на більшість питань, допустив грубі помилки і лише частково їх виправив.

  7. 1 - 13 балів – студент не зміг розкрити суті теоретичних питань, не знав певних економічних категорій, допустив чимало грубих помилок і не зміг їх виправити.

  8. 0 балів - студент не з’явився на екзамен.

Оцінка рівня знань за результатами екзамену заноситься в екзаменаційну відомість та індивідуальний план студента.

Розглянуто і затверджено на засіданні

кафедри грошового обігу і кредиту

Протокол № ____ від ____________ 2012 р.

Завідувач кафедри

_____________ к.е.н., доцент Н.С. Островська

15. Положення про систему оцінювання навчальних досягнень студентів в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу з дисципліни

Страхові послуги”

Укладачі:ст. викладач Штефюк П.Л., асистент Русул Л.В.

Дисципліна «Страхові послуги» вивчається студентами освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за спеціальністю «Фінанси і кредит» протягом першого семестру на ІV-му курсі. Загальний обсяг навчального часу становить 180 год., в тому числі аудиторні заняття 72 год.: з них лекції – 36 год., семінарські заняття – 26 год. практичні заняття – 10 год., на самостійне вивчення передбачено – 108 год.

Дисципліна вивчається протягом 1-го семестру. Відповідно до Положення про систему оцінювання навчальних досягнень студентів в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу в Буковинській державній фінансовій академії загальна підсумкова оцінка з дисципліни «Страхові послуги» розраховуються як пiдсумковий бал за результатами поточного контролю (0-55 балів), ІНДЗ (5 балів) та екзамен (40 балів).

Орієнтовна оцінка навчальної діяльності з дисципліни «Страхові послуги» на 2012-2013 н.р.

Модуль 1

Модуль ІІ

Модуль ІІІ (індивідуальне навчаль-но-дослідне завдання)

Підсумковий контроль (екза-мен)

Загальна кількість балів

Змістовий модуль 1

Модульна контрольна робота

Змістовий модуль 2

Модульна контрольна робота

25

30

5

40

100

18

7

23

7

Весь матеріал навчальної дисципліни «Страхові послуги» поділено на два модулі:

  • модуль 1 (поточний контроль) – складає максимум 25 балів;

  • модуль 2 (поточний контроль) – складає максимум 30 балів;

  • модуль 3 (індивідуальне навчально-дослідне завдання) – складає максимум 5 балів;

  • підсумковий контроль (екзамен) - складає максимум 40 балів;

Таким чином, підсумковий рейтинговий бал за дисципліну становить 100 балів, в тому числі 55 балів за поточний контроль, 5 балів за ІНДЗ та 40 балів – підсумковий контроль.

Форма проведення змістового модульного контролю – модульна контрольна робота. Контрольна робота за змістовими модулями містить теоретичні питання, виконання практичного завдання у вигляді задачі чи/і тестових завдань; проводиться на останньому практичному чи семінарському занятті змістового модуля (одна академічна година).

Індивідуальне навчально-дослідне завдання (ІНДЗ) передбачає додаткову роботу студента протягом навчального семестру та охоплює такі основні види робіт:

  • участь у науково-практичних конференціях;

  • виконання науково-пошукових робіт, що містять дві структурні частини, зокрема теоретичну (огляд теоретичного матеріалу, досліджень науковців з даної теми),висновки та пропозиції;

  • написання тез доповідей, статей;

  • виконання реферативних робіт;

  • складання тестових завдань;

Підсумкова оцінка за національною шкалою та за шкалою ECTS виставляється відповідно до кількості балів за шкалою академії оцінкам за національною шкалою та шкалою ECTS та Положення про систему оцінювання навчальних досягнень студентів в умовах кредитно-модульної системи організації навчального процесу в БДФА.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]