Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
2 робоча нова- копия.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
14.11.2019
Размер:
428.54 Кб
Скачать

Самостійна робота №9

Тема: Відповідальність митних органів України та їх службових осіб

Для вивчення даної теми студентам необхідно самостійно опрацювати матеріали періодичної преси та рекомендовану літературу, з’ясувавши такі питання:

  1. Поняття про адміністративну відповідальність

  2. Кримінальна відповідальність

  3. Пропозиції щодо удосконалення механізму притягнення до відповідальності службових осіб митних органів з метою профілактики зловживань

Самостійно слід опрацювати літературу:

1. Митний кодекс України.

2. Закон України “Про запровадження єдиного збору, який справляється у пунктах пропуску через державний митних кордон України”, 1999р.

3. Наказ Державної Митної служби України від 09.06.1999р. № 346 “Про затвердження Інструкції про порядок контролю митними органами за справлянням під час митного оформлення товарів, ввезених (пересланих) на митну територію України та перерахуванням до бюджету податку на додану вартість”.

4. Наказ Державної митної служби України від 01.07.1999р. № 401 “Про внесення змін до наказу Держмитслужби від 30.01.1998р. №40.

5. Основи митної справи в Україні: Навчальний посібник. – К.: ВД «Професіонал», 2004, - 360 с.

6. Митний контроль та митне оформлення: Навч. посібник./ За ред. М.М. Каленського та П.В. Пашка. – К: Знання, 2002 р.

7. Про перелік документів, необхідних для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів і транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України // Урядовий кур’єр. – 2006. – 8 лютого. №26. – С.4

8. Білецький А. Регулююча функція митниці в період адаптації України до вступу у СОТ/ Альфред Білецький// Економіст. – 2008. - №. – С.28-26

9. Індивідуальна науково-дослідна робота студента

Індивідуальна науково-дослідна робота з предмета „Митна справа” стимулює студентів до наукової й творчої праці, є формою організації навчального процесу, яка передбачає створення умов для якнайповнішої реалізації творчих можливостей студентів через індивідуально-спрямований розвиток їх здібностей, науково-дослідну роботу і творчу діяльність.

ІНДЗ передбачає безпосередню участь студента у виконанні наукових досліджень та інших творчих завдань. Індивідуальне навчально-дослідне завдання (ІНДЗ) є видом позааудиторної індивідуальної роботи студента навчального, навчально-дослідницького характеру, яке використовується в процесі вивчення програмного матеріалу навчального курсу.

Метою ІНДЗ є поглиблення, узагальнення та закріплення знань, які студенти отримують у процесі навчання, а також застосування цих знань на практиці та розвиток навичок самостійної роботи.

Зміст ІНДЗ. ІНДЗ – це завершена теоретична або практична робота в межах навчальної програми курсу, яка виконується на основі знань, умінь і навичок, отриманих у процесі лекційних, семінарських занять, охоплює одну тему (декілька тем) або зміст навчального курсу в цілому.

Індивідуальні завдання виконують студенти самостійно під керівництвом викладача. Як правило, індивідуальні завдання виконуються окремо кожним студентом. Завдання можуть мати комплексний характер і тоді до їх виконання можуть залучатися кілька студентів.