Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КПМП_2012_1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
349.18 Кб
Скачать

4. Зміст пояснювальної записки

У пояснювальній записці до курсового проекту повині бути такі розділи.

ВСТУП. У вступі формулюється конкретне завдання по курсового проекту у відповідності з варіантом.

РОЗРОБКА ФУНКЦІОНАЛЬНОЇ СХЕМИ МІКРОПРОЦЕСОРНОЇ СИСТЕМИ. У цьому розділі варто обгрунтувати застосування мікроконтролерів, інших інтегральних мікросхем, що будуть використані в мікропроцесорній системі, призначеної для рішення сформульованої за даною темою задачі, а також описане її функціонування.

РОЗРОБКА ПРИНЦИПОВОЇ СХЕМИ МІКРОПРОЦЕСОРНОЇ СИСТЕМИ. Тут необхідно призвести принципову схему мікропроцесорної системи, яка розробляється, і, якщо це необхідно, описати її особливості. Особливу увагу звернути на обгрунтування необхідної ємності памяти програм і памяти даних мікроконтролерів, вибір типу мікросхем ПЗП і ОЗП (у залежності від необхідної ємності і швидкодії), на вибір протоколів обміну даних для використовуваних у схемі контролерів.

Припускається робити креслення схем принципових електричних по блоках (процесорний блок, блок пам'яті, інтерфейс порту введення - виводу і т.д. - у відповідності з функціональною схемою).

ОПИС СХЕМИ АЛГОРИТМУ І ПРОГРАМИ ФУНКЦІОНУВАННЯ МІКРОПРОЦЕСОРНОЇ СИСТЕМИ

У цьому розділі описується методика рішення задачі, докладна схема алгоритму і текст програми (рекомендується текст програми "прив'язувати" до схеми алгоритму шляхом відповідних посилань у графі "Пояснення" листинга програми). Необхідно також оцінити характеристики програми (обсяг пам'яті, що займається програмою, час виконання і т.д.) і, якщо треба, показати, що тимчасові відношення, обумовлені завданням, виконуються

Текст програми має бути приведений на асемблері й у машинних кодах.

ВИСНОВОК. Приводяться основні результати, отримані в рамках курсового проекту.

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ.

ДОДАТКИ (якщо є).

5. Вимоги до оформлення курсового проекту

5.1 Пояснювальна записка

Пояснювальна записка є основним документом, у якому викладаються вичерпуючі відомості про виконаний курсовий проект. Пояснювальна записка складається студентом, потім розглядається і затверджується керівником курсового проекту.

Загальні вимоги до пояснювальної записки:

Записка пояснення повинна бути виконана відповідно до Державних стандартів: 2.I04-68, 2. 105-79, 2. 108-68, 7. 32-81. Текст записки пояснення може бути набраний на комп'ютері в редакторі Word. Текст роздруковується на одній стороні листа білого паперу формату А4 (210х297), що містить 27-30 рядків на сторінці. По всіх чотирьох сторонах листа повинні бути залишені поля наступних розмірів: зліва - 30 мм, справа - 10 мм, знизу і зверху - 20 мм. Лінії, обмежуючі текст від полів, проводити не слід. Нумерація сторінок записки пояснення проводиться, починаючи з титульного листа, на якому цифра "1" не ставиться. Номери решти сторінок ставляться в правому верхньому кутку арабськими цифрами без рисок, дужок і інших знаків.

Пояснювальна записка повинна містити:

титульный лист; завдання на курсовий проект; реферат; зміст;

основная частина; список літератури; додатки.

Титульний лист оформляється відповідно до ГОСТ 2.105-79.

Реферат повинен містити основні результати курсового проекту і будуватися за наступною схемою: єство виконаної роботи, відмітні особливості роботи, короткі висновки, зведення про об'єм записки пояснення і графічного матеріалу, кількість ілюстрацій, таблиць і використаної літератури. Об'єм реферату - не більше однієї сторінки тексту.

Зміст (зміст) повинен включати всі розділи і підрозділи записки пояснення з вказівкою сторінок. Перший лист змісту повинен бути оформлений з штампом для текстових документів.

Основна частина. Текст основної частини повинен бути по можливості коротким і містити матеріали, пов'язані з виконанням завдання на курсовий проект.

Рубрикація записки. Записка пояснення ділиться на розділи, підрозділи і пункту, кожний з яких нумерується. Розділи і підрозділи повинні мати змістовні заголовки, причому в кінці заголовка крапка не ставиться, і слова не переносяться. Заголовки не підкреслюються. Розділ починається з його номера і заголовка, який пишеться прописними буквами.

Номери розділів відділяються від заголовка крапкою. Підрозділ починається з його номера, що складається з двох чисел (номери розділу і номери підрозділу в даному розділі), розділених крапкою, і заголовка, відокремленого від номера підрозділу крапкою.

Ілюстрації. Всі види ілюстрацій: характеристики, графіки, схеми - називаються малюнками. Малюнки виконуються чорним чорнилом або пастою кулькової ручки і розташовуються в тексті відразу після їх згадки.

Кожний малюнок супроводжується номером і змістовним підписом. Номер малюнка складається з номера розділу і номера малюнка. В цьому розділі; між ними ставиться крапка. Після номера малюнка ставиться крапка і підрисуночний підпис, після якого крапка не ставиться.

Таблиці. Цифровий матеріал рекомендується представляти у вигляді таблиць. Таблицю слід поміщати після першої згадки про неї в тексті, а якщо таблиць багато - виносити їх в додатки. Кожна з таблиць забезпечується номером, що складається з номера розділу і номера таблиці в цьому розділі, відокремленого крапкою. Графу "№ пп" в таблицю не включають. Для позначення таблиці над нею з правого боку пишуть слово "Таблиця" і потім указують її номер. наприклад: Таблиця 4.2.

Таблиці, винесені в додатки, слід забезпечувати написом (посередині над таблицею, але нижче позначення таблиці), що пояснює їх зміст.

Формули приводяться спочатку в буквеному виразі, потім здійснюється підстановка величин і наводиться кінцевий результат. Всі буквені позначення величин, що входять у формулу, повинні бути роз'яснена безпосередньо під формулою. Значення символів описують з нового рядка в тій послідовності, в якій вони приведені у формулі. Перший рядок пояснень повинен починатися із слова "де" без двокрапки після нього.

Формули, на які є посилання в тексті, нумеруються в межах розділу. Номер формули складається з номера розділу і порядкового номера формули, розділеного крапкою.

Номер указують в круглих дужках з правого боку листа на рівні формули. Допускається нумерація формул в межах всього текстового документа.

Список літератури повинен починатися з нової сторінки. Кожне джерело в списку нумерується арабськими цифрами і описується з нового рядка. Після номера джерела ставиться крапка, а потім дається його опис. Джерела слід розташовувати в порядку їх згадки в тексті записки пояснення.

Додатки звичайно містять матеріали довідкового характеру у вигляді таблиць, графіків, програм для ЕОМ (не є метою розробки в курсовому проекті) і роздруків, технічних характеристик різних вузлів, приладів і пристроїв, що використовуються в проекті. Кожний додаток повинен починатися з нової сторінки, в правому верхньому кутку якій записується слово "ДОДАТОК" (прописними буквами). За наявності в записці більш одного, додатки їх нумерують арабськими цифрами, наприклад: «ДОДАТОК 2» і т.д. Додаток може мати заголовок, який записують симетрично тексту прописними буквами. Малюнки, таблиці, формули нумерують в межах початку додатку, тільки перед номером пишуть букву «Д». Наприклад, «Рис.Д 2.5», «Таблиця Д 3.1».

Об'єм записки пояснення. Записка пояснення повинна містити 30-35 с. тексту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]