Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт( основа)).docx
Скачиваний:
13
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
43.6 Кб
Скачать

6 Збори суддів

Збори суддів - це зібрання суддів відповідного суду, на якому вони обговорюють питання внутрішньої діяльності цього суду та приймають колективне рішення з обговорюваних питань.

Збори суддів місцевого суду скликаються головою відповідного суду як за власною ініціативою, так і на вимогу не менш як третини від загальної кількості суддів даного суду. Збори суддів апеляційних судів та Касаційного суду України скликаються президією відповідного суду за власною ініціативою, або за пропозицією голови суду, або на вимогу не менш як однієї третини від загальної кількості суддів даного суду.

Збори суддів місцевого суду скликаються у міру необхідності, але не рідше одного разу на шість місяців. Збори суддів апеляційних судів та Касаційного суду України скликаються не рідше одного разу у три місяці.

Збори суддів місцевого суду є повноважними, якщо на них присутні не менш як дві третини від загальної кількості суддів даного суду. Збори суддів апеляційних судів та Касаційного суду України є повноважними, якщо на них присутні більше половини від загальної кількості суддів даного суду. На збори суддів можуть запрошуватися працівники апарату суду, інші особи. У голосуванні беруть участь лише судді даного суду.

Збори суддів обговорюють питання, що стосуються внутрішньої діяльності суду чи роботи конкретних суддів або працівників апарату суду, та приймають з цих питань рішення, що є обов'язковими для суддів даного суду. Збори суддів заслуховують звіти суддів, які займають адміністративні посади в даному суді, та керівників структурних підрозділів апарату суду. Збори суддів місцевих та апеляційних судів обирають делегатів на відповідні конференції суддів, а збори суддів Апеляційного суду України та Касаційного суду України - делегатів на з'їзді суддів України.

Збори суддів можуть звертатися з пропозиціями щодо вирішення питань діяльності суду до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, які зобов'язані розглянути ці пропозиції і дати відповідь по суті пропозицій.

Збори суддів можуть обговорювати питання щодо практики застосування законодавства, виробляти відповідні пропозиції щодо удосконалення цієї практики та законодавства і вносити свої пропозиції на розгляд конференцій суддів та з'їзду суддів України.

Висновок

За період проходження практики я закріпив теоретичні знання з діловодства, цивільного права, адміністративного права, кримінального права, набув практичних навичок роботи.

Я за період практики вивчив положення Конституції України, Закону України "Про судоустрій і статус суддів" від 17.06.2012р

Ознайомився з Інструкцією з діловодства в місцевому загальному суді та іншими нормативно-правовими актами, що регламентують роботу судових органів.

Детально ознайомився з роботою загальної канцелярії суду, канцелярії в кримінальних справах, канцелярії в цивільних справах та канцелярії в адміністративних справах.

Також ознайомився з порядком ведення діловодства в суді, з загальними правилами розгляду скарг громадян, які надходять до суду в порядку, передбаченому Законом України «Про звернення громадян».

Під час проходження практики був присутній при підготовці кримінальних та цивільних справ до судового розгляду, за дорученням керівника практики самостійно готував ряд проектів процесуальних документів по кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

Також була присутній в судових засіданнях при розгляді справ різних категорій, по яких відповідно готував проекти протоколів судових засідань.

Ознайомився з порядком звернення до виконання судових рішень: вироків, рішень, ухвал, постанов, та з вимогами, які ставляться до виконавчих листів.

Копії документів з якими я мав змогу ознайомитись під час проходження практики у Монастириському районному суді містяться у додатках до звіту.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]