Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичні рек бак 2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.3 Mб
Скачать

3.8. Організація попереднього розгляду бакалаврських робіт

Не пізніше ніж за 10 днів до захисту бакалаврських робіт призначається попередній розгляд, який відбувається за обов’язкової присутності завідувача кафедрою чи особи, ним призначеної, рецензента-викладача від кафедри, наукового керівника та студента.

До попереднього захисту допускаються студенти, що подали бакалаврську роботу в повному обсязі і отримали позитивний відзив наукового керівника, який рекомендує роботу до захисту.

На попередньому розгляді доповідь, бакалаврська робота та ілюстративний матеріал до них оцінюються за формальною ознакою.

Доповідь оцінюється як з точки зору її тривалості (7-8 хвилин), так і за такими ознаками:

  • актуальність проблеми;

  • об’єкт, предмет дослідження;

  • цілі та завдання дослідження;

  • короткий зміст одержаних результатів за розділами роботи (що виконуються);

  • практичні рекомендації, що випливають із одержаних результатів;

  • висновки (що зроблено по кожному завданню).

Бакалаврська робота оцінюється з позиції відповідності її до визначених вимог.

Висновки за результатами попереднього захисту фіксуються в протоколі та на титульному аркуші бакалаврської роботи:

  • Допущено до захисту рішенням кафедри (найменування кафедри) від ___ числа __ місяця ____ року; (“____” ________ 200__ р.);

  • Допущено до захисту із зауваженнями (зауваження вказуються у протоколі у розгорнутому вигляді);

  • Допущено до захисту умовно (через незавершеність одного з розділів, що з’ясувалося при попередньому захисті).

За наслідками попереднього розгляду оформляється рецензія на бакалаврську роботу, яка затверджується протокольно рішенням кафедри (див. додаток П).

Студенти, які пройшли попередній захист, вважаються допущеними до складання випускних іспитів та захисту бакалаврської роботи.

За підсумками попереднього розгляду складається список студентів, допущених до державного іспиту та захисту бакалаврської роботи.

Студентам, які не пройшли попередній розгляд, вказується на виявлені недоліки і призначається термін наступного попереднього захисту.

Студенти, які виправили недоліки своєї бакалаврської роботи і пройшли повторний попередній розгляд, вважаються допущеними до випускних іспитів та захисту бакалаврської роботи.

За підсумками попереднього захисту складаються списки студентів, допущених до випускних іспитів та захисту бакалаврської роботи.

Процедура попереднього захисту оформлюється у вигляді відповідного протоколу засідання кафедри, який підписується завідувачем кафедри. Викладачі кафедри, визначені рецензентами, оформляють рецензію.

В разі остаточного недопуску бакалаврської роботи до захисту перед державною екзаменаційною комісією термін її захисту переноситься.

Для захисту бакалаврської роботи в Державній екзаменаційній комісії студент до роботи додає рецензію за довільною формою з підприємства (об’єкта за темою дослідження), де обов’язково вказується достовірність інформаційних ресурсів, наведених в роботі та практична цінність роботи для підприємства.