Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Навчально-методичний комплекс по ТДП. І.Білас.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
1.66 Mб
Скачать

Шкала відповідності

Оцінка за шкалою

Університету

Оцінка за національною шкалою

Оцінка за шкалою ECTS

90 – 100

Відмінно

5

відмінно

А

85 – 89

Добре

4

дуже добре

В

75 – 84

добре

С

65 – 74

задовільно

3

задовільно

D

60 – 64

достатньо

Е

35 – 59

незадовільно

2

незадовільно з

можливістю

повторного складання

FX

1 – 34

незадовільно

2

незадовільно з

обов’язковим повторним

вивченням дисципліни

F


За рішенням кафедри студенти, які за результатами поточного контролю ЗМ1(Оцінка в балах) + ЗМ2(Оцінка в балах) мають 100 балів і більше, а також брали активну участь у науково-дослідній роботі (роботі конференцій, студентських наукових гуртків, підготовці публікацій), були учасниками олімпіад, конкурсів можуть звільнятися від екзамену, а підсумкова оцінка з дисципліни для них розраховується як середня арифметична із залікових модулів:

СК=½( ЗМ1(Оцінка в балах) + ЗМ2(Оцінка в балах) ).

Якщо такий студент хоче отримати більш високу оцінку, він має право складати іспит, і його підсумкова оцінка з дисципліни розраховується за загальною формулою:

СК= к1 * ЗМ1(Оцінка в балах)+ к2 * ЗМ2(Оцінка в балах) + к3 * КПМ(Оцінка в балах)

Якщо студент отримав підсумкову оцінку з дисципліни від 35 до 59 балів йому виставляється за національною шкалою оцінка „незадовільно”, за шкалою ECTS - FX (незадовільно з можливістю повторного складання) і у студента виникає академічна заборгованість. Таким студентам, а також студентам, недопущеним до іспиту, або таким, що не з’явилися на екзамен, дозволяється у місячний термін після завершення сесії ліквідувати академічну заборгованість за заявою, поданою заступнику директора Інституту з навчальної роботи, відповідно до графіку ліквідації академічної заборгованості. Якщо студент отримав більше двох незадовільних оцінок з дисципліни, він підлягає відрахуванню з університету за академічну неуспішність.

Студенти, які отримали підсумкову оцінку з дисципліни від 1 до 34 балів (незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни) зобов’язані написати заяву на повторне вивчення дисципліни на умовах діючих Положень.

Якщо впродовж семестру студент не з’являвся на заняття (незалежно від причин), або не має модульних оцінок, у відповідних графах екзаменаційної відомості виставляються нулі „0”, а у графі екзамену – відмітка про не допуск. У цьому випадку підсумкова оцінка з дисципліни також дорівнює нулю, а оцінка за шкалою ECTS (незадовільно з обов’язковим повторним вивченням дисципліни).

Зведені результати поточного та модульного контролю знань кожного модуля заносяться у відомість проміжного контролю.

Вступні зауваження. До лекційного матеріалу входять найважливіші теми програми. Висвітлюються концептуальні положення у вигляді наукових проблем. При цьому зазначаються позиції різних наукових шкіл. Тим самим лекційний курс має науково-енциклопедичний характер, що допомагає студентові швидко і цілісно сприймати матеріал і надовго його запам’ятовувати. Тим самим актуалізується увага на навчальній дисципліні, її проблематиці.