Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metodichka_Osnovy_Menedzhmenta.doc
Скачиваний:
25
Добавлен:
11.11.2019
Размер:
2.25 Mб
Скачать

Помітний внесок у зв’язок практики і теорії менеджменту вніс німецький соціолог і філософ Макс Вебер, який першим розробив систематизований аналіз державної бюрократії як ідеалу технічної ефективності і є автором теорії бюрократії взагалі. Бюрократію Макс Вебер розглядав як нормативну модель, ідеал, якого мають прагнути всі організації. Саме концепція бюрократії стала теоретичною основою перетворень в області менеджменту, оскільки вона дозволила здійснити розподіл праці, запровадити норми і стандарти, встановити належні обов’язки і відповідальність, сформувати крупні ієрархічні структури управління.

Характеристики ідеальної бюрократії м. Вебера

1. Високий ступінь поділу праці - кожна операція повинна виконуватися фахівцем.

2. Чітка управлінська ієрархія - кожний нижчий рівень контролюється вищим і підпорядковується йому.

3. Численні правила, стандарти та показники оцінки роботи - організація повинна розробити та встановити певний набір правил та стандартів, щоб гарантувати повну єдність виконання робіт.

4. "Дух формальної знеособленості" - менеджери повинні управляти бізнесом за відсутності симпатій та переваг щодо окремих працівників.

5. Підбір кадрів має здійснюватися виключно за діловими та професійними якостями кожного співробітника.

Головним завданням бюрократії – домінуючої форми управління в індустріальному суспільстві – була розробка і впровадження у різних сферах суспільної діяльності формальних процедур, що відбивають стандартизацію й уніфікацію масового індустріального виробництва. Така система менеджменту була призначена для виконання обмеженого числа повторюваних функцій в умовах, які можна відносно легко передбачати.

Загалом модель ідеальної бюрократії має певні переваги, що полягають в створенні раціональних структур з широкими можливостями їх універсального застосування, та недоліки, що полягають у формуванні тенденції нівелювання людей. Крім того вона має свої сильні та слабкі сторони (табл. 2.4).

Таблиця 2.4

Сильні та слабкі сторони ідеальної бюрократії М. Вебера

Сильні сторони

Слабкі сторони

- високий ступінь поділу праці;

- чітка ієрархія влади;

- формальний добір кадрів;

- значна формалізація;

- спрощення сутності процесу організації

- жорсткість, стабільність та негнучкість моделі;

- ігнорування соціальних процесів в організації;

- необґрунтованість формальної знеособленості організації

Узагальнюючи теоретичні напрацювання представників адміністративної школи менеджменту необхідно зазначити, що об’єктом їх досліджень є процес управління організацією в цілому, а предметом – методи і способи організації цього процесу в статиці і динаміці. Оскільки школа виникла в період, коли на зміну епосі виробництва прийшла епоха збуту, її метою було створення універсальних принципів управління діяльністю організації в цілому.

Серед основних теоретичних і наукових положень адміністративної (класичної) школи менеджменту можна визначити наступні:

– розвиток основних принципів управління, які в загальному вигляді можна поділити на дві групи: створення раціональної системи управління організацією (поділ організації на підрозділи за функціональним принципом, розгляд управління як процесу, що складається з декількох взаємопов’язаних функцій); побудова структури організації і управління працівниками.

– визначені основні функції управління, що знаходяться тісному взаємозв’язку одна з одною і здійснюють у чіткі послідовності;

– систематизовано підходи до управління всією організацією.