Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Плани СемЗан ТАД 5А.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
09.11.2019
Размер:
154.57 Кб
Скачать

Додаткових

  1. Герет Томас М., Клоновскі Ричард Дж. Етика бізнесу / Пер. З англ.. О. Ватаманюк – К. : Основи, 1997 – 214с.

  2. Гончаров В.В. Руководство для высшего управленческого персонала. Опыт лучших промышленых фирм США, Японии и стран Западной Европы: - 2-е доп. изд. – М.: МНИИПУ,1997.

  3. Дамб А., Нойбауер Ф.Ф. Корпоративне управління: Віч-на-віч з парадоксами / Пер. З англ.. – К.: Основи, 1997.

  4. Дрозд І.К. Контроль економічних систем: Монографія. – Київ: Імекс ЛТД, 2004. – 311 с.

  5. Кириченко О., Квас І., Ятченко А. Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності – К.: Видавничий дім “Фінансист”, 2000.

  6. Попов С.Г. Внешнеэкономическая деятельность фирмы. Особенности менеджмента и маркетинга. Учебное пособие. – Изд. 3-е, доп. М: Издательство «Ось-89», 2000.

  7. Сацков Н.Я. Методы и приемы деятельности менеджеров и бизнесменов. – Б.-Церковь, 1993. 400 с.

  8. Таранов П.С. Приемы влияния на людей. – Симферополь: Таврия, 1995. – 496 с.

  9. Черкасов В.В., Платонов С.В., Третьяк В.И. Управленческая деятельность менеджера. Основы менеджмента. – К.: Ваклер, 1998. – 465 с.

  10. Шейнов В.П. Скрытое управление человеком (Психология манипулирования). – М.: ООО «Изд-во АСТ», 2001. 848 с.

Критерії оцінки знань студентів з дисципліни

Система контролю засвоєння дисципліни передбачає поточну і підсумкову форму.

Поточний контроль

З поточного контролю знань студент може набрати максимально 50 балів (25 балів за успішну роботу на заняттях та 25 – самостійно виконанні завдання).

Поточний контроль оцінки рівня знань та умінь здійснюється на основі усного опитування, оцінки якості виконання контрольних письмових завдань, виконання обов’язкових контрольних робіт. Під час поточного контролю використовуються діагностичні опитування; відповіді на контрольні завдання, вправи і питання, які формулюються до кожної теми, експерес-тестування, комп’ютерної самодіагностики в системі “Екзаменатор”.

Вивчення дисципліни передбачає виконання контрольих робіт. Виконанню контрольних робіт з курсу мають сприяти методичні рекомендації, що містять поради та вимоги стосовно надання матеріалу, його оформлення, аргументації тощо. Ці методичні рекомендації орієнтують у тематиці плану, літературних джерел, структурі тощо.

Рубіжний контроль передбачає виконання модульної контрольної роботи.

Максимальна кількість балів за успішно виконану модульну роботу – 50 балів.

Виходячи із обсягу та структури програмного матеріалу дисципліни, він поділяється на 2 змістовні модулі.

Розрахункова кількість годин на один модуль включаючи лекції, практичні, самостійну роботу становить 36 годин. Всього – 72 годин.

Загальний кількісний показник успішності засвоєння всіх модулів визначається як середньо зважена кількість балів за кожний модуль.

Підсумковий контроль

Залік виставляється за загальними підсумками поточної успішності тим студентам, які виконали всю програму і мають добрі і відмінні оцінки. Для інших іспит проводиться у формі співбесіди за програмою кінцевого контролю на основі питань та завдань, що затверджуються кафедрою.

Контроль успішності студента (слухача) здійснюється з використанням методів і засобів, що визначаються вищим навчальним закладом. Академічні успіхи студента (слухача) визначаються за допомогою системи оцінювання, що використовується у вищому навчальному закладі, реєструється прийнятим у вищому навчальному закладі чином з обов’язковим переведенням оцінок до національної шкали та шкали ECTS.

Підсумковий семестровий контроль як державна семестрова оцінка з навчальної дисципліни здійснюється на підставі перерахунку набраних студентом балів з модульного і поточного контролю у державну систему оцінок за національною шкалою та шкалою ECTS згідно з наведеною таблицею.

Таблиця

Оцінка в балах

Оцінка за національною шкалою

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка

Пояснення

(0,90 – 1,00)

Rдис

Відмінно

(“зараховано”)

А

Відмінно” – теоретичний зміст курсу освоєний цілком, без прогалин, необхідні практичні навички роботи з освоєним матеріалом сформовані, усі передбачені програмою навчання навчальні завдання виконані, якість їхнього виконання оцінено числом балів, близьким до максимального

(0,82 – 0,89)

Добре

(“зараховано”)

B

Дуже добре” – теоретичний зміст курсу, освоєний цілком, без прогалин, необхідні практичні навички роботи з освоєним матеріалом в основному сформовані, усі передбачені програмою навчання навчальні завдання виконані, якість виконання більшості з них оцінено числом балів, близьким до максимального

Rдис (0,75 – 0,81)

C

Добре” – теоретичний зміст курсу освоєний цілком, без прогалин, деякі практичні навички роботи з освоєним матеріалом в основному сформовані, усі передбачені програмою навчання навчальні завдання виконані, якість виконання жодного з них не оцінено мінімальним числом балів, деякі види завдань виконані з помилками

Rдис

(0,66 – 0,74)

Задовільно

(“зараховано”)

D

Задовільно” – теоретичний зміст курсу освоєний частково, але прогалини не носять істотного характеру, необхідні практичні навички роботи з освоєним матеріалом в основному сформовані, більшість передбачених програмою навчання навчальних завдань виконано, деякі з виконаних завдань, можливо, містять помилки.

Rдис (0,60 – 0,65)

E

Достатньо” – теоретичний зміст курсу освоєний частково, деякі практичні навички роботи не сформовані, багато передбачені програмою навчання навчальні завдання не виконані, або якість виконання деяких з них оцінено числом балів, близьким до мінімального.

Rдис (0,35 – 0,59)

Незадовільно

(“не зараховано”)

FX

Умовно незадовільно” – теоретичний зміст курсу освоєний частково, необхідні практичні навички роботи не сформовані, більшість передбачених програм навчання, навчальних завдань не виконано, або якість їхнього виконання оцінено числом балів, близьким до мінімального; при додатковій самостійній роботі над матеріалом курсу можливе підвищення якості виконання навчальних завдань (з можливістю повторного складання).

Rдис

(0,01 – 0,34)

Rдис

F

Безумовно незадовільно” – теоретичний зміст курсу не освоєно, необхідні практичні навички роботи не сформовані, усі виконані навчальні завдання містять грубі помилки, додаткова самостійна робота над матеріалом курсу не приведе до будь-якого значимого підвищення якості виконання навчальних завдань студент (слухач) відраховується за умови додержання положень визначених нормативними актами .).

68