Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Звіт практики ПСП Комишанське Нерозя А.В.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
22.09.2019
Размер:
337.92 Кб
Скачать

Висновки та пропозиції

На даній практиці, яку я проходив на ПСП “Комишанське” розширив, поглибив та закріпив теоретичні знання, а також надбав практичних навиків і вмінь, необхідних для майбутньої фахової діяльності за рахунок різних виробничих процесів.

На даному підприємстві я ознайомився з продукцією, яку виготовляють, з її основними характеристиками і вимогами до неї, з виробничими підрозділами ПСП “Комишанське”, з технікою безпеки, а також з багатьма виробничими процессами.. Було проведено по декілька днів у кожному відділі підприємства, а саме, бухгалтерії, економіки, охорони праці, головного агронома, а також ознайомився з роботою бригадирів.

В результаті можна сказати, що на даний момент в ПСП “Комишанське” відсутня автоматизована база даних. Документи створюються за допомогою наступних програмних продуктів:

• Office Microsoft;

Передача документів здійснюється за допомогою наступних програмних засобів:

• Internet Explorer;

• Outlook Express.

Архівація документів вироблятися за допомогою таких програм як:

• Win Zip;

• Win Rar.

Доступ до системи мають наступні співробітники: генеральний директор, головний бухгалтер, головний економіст, секретар, головний агроном, . На підприємстві є 20 комп'ютерів, сполучених локальною мережею, сервер знаходиться у окремій кімнаті. Так само на підприємстві є устаткування: кольоровий принтер, сканер, факс, ксерокс. На всіх комп'ютерах тих, що є на підприємстві встановлена операційна система Windows 7.

На даний момент часу устаткування відповідають всім вимогам користувачів. Недоліком даної інформаційної системи є відсутність автоматизованої БД. Річ у тому, що вся інформація про товарообіг вводиться уручну, в програмі Microsoft Excel. Що приводить до спотворення інформації, деколи просто немає доступу до інформації або вона не достовірна, все це приводить до збоїв в роботі, і великим економічним втратам (втрачаються клієнти). За рахунок цього знижується ефективність працівників.

Для нормального функціонування системи і підприємства вцілому необхідно:

- модернізувати наявні технічні засоби, що суттєво підвищить продуктивність праці.

- збільшити устаткування підприємства по наявності принтерів і

копіюючи засобів (особливо в бухгалтерії)

- впровадити нові програмні засоби.

Запровадити новітні інформаційні технології в управлінні сферою послуг, що дозволить підвищити ефективність праці, знизити економічні ризики, зменшить видатки, пов’язані з нераціональним використанням виробничих потужностей.

Загалом практика пройшла цікаво і успішно. ПСП “Комишанське” виконує набагато більше сількогосподарських функцій, порівняно з попередніми роками.

Я сподіваюся, що в майбутньому ПСП “Комишанське” і надалі буде процвітати і розвивати аграрний потенціал країни.

Список використаної літератури

1. Методичні вказівки по організації та проведенню виробничої практики

студентів спеціальності 7.050102 "Економічна кібернетика" /Рогоза М.Є. -

Полтава: Видавництво ПДТУ, 2002.

2. Закон України „ Про бухгалтерський облік та фінансову звітність” (від 16.07.1999) // Бухгалтерський облік та аудит. -.1999. - №9. – с.3-8