Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
tsiv.docx
Скачиваний:
5
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
340.17 Кб
Скачать

Стаття 502. Суб'єкти права інтелектуальної власності на географічне зазначення

Published by Jurist on Пнд, 12/22/2008 - 13:13

1. Суб'єктами права інтелектуальної власності на географічне зазначення е виробники товарів, асоціації споживачів, інші особи, визначені законом.

1. Право на державну реєстрацію географічного зазначення мають: а) виробники товарів — особа чи група осіб, які в заявленому географічному місці виробляють товар, особливі властивості, певні якості, репутація або інші характеристики якого пов'язані з цим географічним місцем; б) асоціації споживачів; в) інші особи — установи, що безпосередньо причетні до вироблення чи вивчення відповідних продуктів, виробів, технологічних процесів або географічних місць. Закон України "Про охорону прав на зазначення походження товарів" має особливість відносно суб'єктів права інтелектуальної власності на географічне зазначення. Згідно з цим законом, існує суб'єкт права на використання географічного зазначення, яке вже зареєстроване. Цим суб'єктом можуть бути виробники, які в географічному місці, зазначеному в відповідному Реєстрі, виробляють товар, особливі властивості, певні якості чи інші характеристики якого відповідають тим, що внесені до Реєстру.

Стаття 503. Права інтелектуальної власності на географічне зазначення

Published by Jurist on Пнд, 12/22/2008 - 13:14

І. Правами інтелектуальної власності на географічне зазначення є: 1) право на визнання позначення товару (послуги) географічним зазначенням; 2) право на використання географічного зазначення; 3) право перешкоджати неправомірному використанню географічного зазначення, в тому числі забороняти таке використання. 2. Права інтелектуальної власності на географічне зазначення, що належать окремим суб'єктам права інтелектуальної власності на географічне зазначення, встановлюються законом.

1. Права інтелектуальної власності на географічне зазначення діють із дати, наступної за датою державної реєстрації цих прав. Правами інтелектуальної власності на географічне зазначення є: І) право на визнання позначення товару (послуги) географічним зазначенням — це право осіб, які мають на це право, на державну реєстрацію позначення товару чи послуги у якості географічного зазначення; 2) право на використання географічного зазначення. Використанням зареєстрованого географічного зазначення визнається: а) нанесення його на товар або на етикетку; б) нанесення його на упаковку товару, застосування в рекламі; в) запис на бланках, рахунках та інших документах, що супроводжують товар; 3) право перешкоджати неправомірному використанню географічного зазначення, в тому числі забороняти таке використання. Це право включає можливість наносити поряд із географічним зазначенням попереджувальне маркування для інформації про те, що це зазначення зареєстровано в Україні. Також це право надає можливість його володільцю вживати заходів щодо заборони неправомірного використання географічного зазначення особами, які не мають на це права та вимагати від осіб, які порушили його права, припинення цих порушень і відшкодування матеріальної та моральної шкоди у встановленому законом порядку. 2. Мається на увазі право на використання вже зареєстрованого географічного зазначення. Це право також повинне бути зареєстроване. Реєстрація права на використання географічного зазначення здійснюється шляхом подання заявки. Реєстрація права на використання географічного зазначення не обмежує прав інших осіб на реєстрацію їхніх прав на його використання.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]