Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Метод_практ_магістр.doc
Скачиваний:
11
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
2.09 Mб
Скачать

2.1. Організація аграрного бізнесу і управління виробний том

Навчитися складати річні плани господарства і планові завдання для підрозділів щоквартального і щомісячного виробництва продукції тваринництва.

Вміти визначати розмір і структуру витрат коштів. Давати економічну оцінку раціонів, складати баланс кормів, розробляти зелений конвеєр. Розраховувати потребу у приміщеннях, механізмах, машинах, обладнаннях тощо.

Визначати номенклатуру і трудомісткість робіт, розраховувати потребу у робочій силі, визначити режим роботи та відпочинку робітників форми. Складати технологічні карти виробництва продукції тваринництва. Визначати систему оплати праці і розраховувати фонд оплати праці робітникам тваринництва.

Оцінювати продуктивність праці й економічну ефективність використання матеріальних ресурсів і виробничих фондів та виробництва кормів і продукції тваринництва.

Визначати собівартість і рентабельність виробництва продукції, проводити роздержавлення і приватизацію власності державних підприємств та приватизацію колективних підприємств.

Організовувати нові підприємства з різною формою власності, розраховувати дивіденди, організовувати акціонерні товариства, визначати розміри акцій.

Організовувати селянські господарства, внутрішньогосподарські кооперативні формування, малі підприємства з обмеженою відповідальністю і повною відповідальністю. Визначати попит ринку на окремі види тваринницької продукції, потенційну ємність ринку і можливості конкурентів.

Визначати виробничий напрямок підприємства і його галузеву структуру. Встановлювати раціональні зв'язки між галузями тваринництва, кормо виробництва та іншими галузями підприємства. Визначати форму оренди і складати орендні договори та договори на вільну оренду. Розробляти ціни на продукцію та розрахункові ціни на оборотні засоби виробництва.

Вибирати, удосконалювати і впроваджувати у виробництво способи екологічної безпеки виробництва. Організовувати облік основних засобів, предметів, продуктів праці, витрат і виходу продукції тваринництва та обчислення її собівартості.

Організовувати і забезпечувати виробничі процеси у підрозділах.

Забезпечувати оптимальні та безпечні умови праці на робочих місцях, здійснювати оперативний контроль за станом умов праці в підрозділах організовувати та забезпечувати виробничу санітарію, техніку безпеки та пожежну безпеку на виробництві. Контролювати і управляти умовами життєдіяльності людини.

Організовувати кормовиробництво, зберігання, підготовку кормів і годівлю тварин.

Організовувати роботи для забезпечення охорони здоров'я тварин, гігієнічних умов утримання і догляду за тваринами. Організовувати відтворення і розведення тварин. Забезпечувати захист тварин від радіаційного впливу.

Управляти роботою виробничого колективу, підбирати кваліфікаційні кадри, застосовувати заходи морального і матеріального стимулювання.

Забезпечувати та підтримувати трудову і виробничу дисципліну.

Проектувати будівництво тваринницьких об'єктів, розраховувати і підбирати склад машин та обладнання для технологічних ліній виробництва і переробки продукції тваринництва.

Організовувати Й забезпечувати виконання технологій переробки, зберігання та реалізації молока, яловичини, свинини, баранини, вовни, овчин, смушків, м'яса птахів, риби, яєць, продуктів бджільництва та звірівництва.