Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы на экзамен( с 1-12 и 85 вопрос).doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
390.66 Кб
Скачать

Вопрос№9 Обгрунтуйте необхідність застосування базисних умов постачання. Група е.

1 группа: Е. Включает базовые условия, при которых покупатель забирает товар с завода или склада продавца и содержит всего один термин:

 EXW с завода

В случае несвоевременного уведомления покупателем продавца о времени прибытия назначенного покупателем перевозчика под погрузку или несоблюдения сроков приемки товара, на покупателя переходят все риски по товару, начиная с определенной в контракте даты сдачи товара, но только при условии, что товар был обособлен как предмет данного контракта и соответствующим образом хранится на складе продавца, где также могут находиться одинаковые товары, предназначенные для разных покупателей.

EXW (сокр. от англ. Ex Works букв. с завода; нем. — ab Werk) — «Франко завод» с указанием названия места завода, термин Инкотермс. Также применяется русское «самовывоз».

Ответственность продавца заканчивается при передаче товара покупателю или нанятому им перевозчику в помещении продавца (например, завод, фабрика, склад, магазин и пр.); продавец не отвечает за погрузку товара на транспорт, ни за уплату таможенных платежей, ни за таможенное оформление экспортируемого товара, если это не оговорено особым образом; покупатель несёт все расходы по вывозу товара со склада, перевозке, таможенному оформлению и т. д. Всегда употребляется с указанием местоположения продавца, например, «самовывоз из Москвы».

По базису поставки EXW покупатель несет все виды риска и все расходы по перемещению товара с территории продавца до указанного места назначения. Данный термин возлагает, таким образом, минимальные обязанности на продавца, и покупатель должен нести все расходы и риски в связи с перевозкой товара от предприятия продавца к месту назначения. Термин EXW не может применяться, когда покупатель не в состоянии выполнить прямо или косвенно экспортные формальности.

Вопрос №10 Проаналізйте діяльність та функції оргово-промислової палати України

По-п'яте, розвитку й регулюванню ЗЕД сприяють різноманітні недержавні та напівдержавні організації. Це торгово-промислові палати, союзи підприємців, об'єднання експортерів-імпортерів, інвестиційні фонди та ін.

Відповідно до Закону України "Про торгово-промислові палати в Україні" торгово-промислова палата є недержавною неприбутковою самоврядною організацією, що об'єднує юридичних осіб, які створені і діють відповідно до законодавства України, зареєстрованих як підприємці, та їх об'єднання. Торгово-промислова палата є юридичною особою. Вона створюється з метою сприяння розвитку народного господарства та національної економіки, її інтеграції до світової господарської системи, формуванню сучасних промислової, фінансової і торгової інфраструктур, створенню сприятливих умов для підприємницької діяльності, всебічному розвитку всіх видів підприємництва, незаборонених законодавством України, науково-технічних і торгових зв'язків між українськими підприємцями та підприємцями зарубіжних країн.

Завданням торгово-промислових палат є:

  • сприяння розвитку зовнішньоекономічних зв'язків, експорту українських товарів і послуг, надання практичної допомоги підприємцям у проведенні торгово-економічних операцій на внутрішньому та зовнішньому ринках, освоєнні нових форм співробітництва;

  • представлення інтересів членів палати з питань господарської діяльності як в Україні, так і за її межами;

  • організація взаємодії між суб'єктами підприємницької діяльності, координація їх взаємовідносин з державою в особі їх органів;

  • участь в організації на території України та за її кордоном професійного навчання і стажування фахівців – громадян України з питань підприємництва, розвитку конкуренції, а також у розробленні та реалізації державних і міждержавних програм у цій галузі;

  • надання довідкових інформаційних послуг, основних відомостей, що не є комерційною таємницею, про діяльність українських підприємців і підприємців зарубіжних країн згідно з національним законодавством;

  • сприяння організації інфраструктури обслуговування підприємництва;

  • надання послуг для здійснення комерційної діяльності іноземним фірмам та організаціям;

  • установлення і розвиток зв'язків з іноземними підприємцями, а також з організаціями, що об'єднують або представляють їх під час роботи міжнародних неурядових організацій та інших спільних організацій.