Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ukrayinska_mova1.doc
Скачиваний:
19
Добавлен:
18.09.2019
Размер:
528.38 Кб
Скачать

21. Сучасні теорії міжособистісних стосунків.

Особливе місце у системі відношень займають міжособистісні стосунки.Вони визначаються установками, орієнтаціями, очікуваннями особистості. Оцінка міжособистісних стосунків передбачає проведення їхньої кваліфікації. Виділяють стосунки знайомства,приятелювання,дружби.Дуже важливим у спілкув є перше враження.Гол регулятором у побудові спілкувбуде той образ партнера,що є в кожного.Спілкув будується не взагалі а тут і зараз і представлення про партнера повинне відбивати цю реальність спілкув.Систему знаків,що одержує партнер,можна називати само подачею.

22. Допит як різновид переговорів.

Допит — це слідча дія, яка має на 4меті одержання інформ про обставини розслідуваного злочину від свідків,потерпілих, підозрюваних і обвинувачених.Залежно від джерела одержання інформації розрізняють такі його види: допит свідків, потерпілих, підозрюваних і обвинувачених. Специфіка допиту полягає в тому, що в інф про обставини справи, яку отр від конкретної особи, відбиваються індивідуальні риси цієї особи,а це вимагає застосування в ході допиту комплексу тактичних засобів.Повнота,точність і достовірність одержуваної інформ багато в чому залежать від підготовки слідчого до допиту,знання криміналістичної тактики, майстерності. Тактика допиту скл з системи прийомів,що сприяють найефективнішому його здійсненню.На відміну від процесуальних норм,які встан порядок допиту,тактичні прийоми мають рекомендаційний характер. Вони поділяються на групи: а) кращого відтворення сприйнятого; б) викриття завідомо неправдивих показань; в) виявлення помилок і протиріч у показаннях; г) одержання правдивих показань.

23. Мовленнєвий етикет у діловому спілкуванні.

Під мовленнєвим етикетом розуміють мікросистему нац специфічних стійких формул спілкування,прийнятих і приписаних сусп для встановлення контакту співбесідників, підтримання спілкув у певній тональності. Мовленнєвий етикет — це сукуп мовних засобів,які регулюють поведінку в процесі мовлення.Професійний діловий співрозмовник повинен бути активним, що виявляється у різноманітності його прийомів. Його діяльність х-ться мотивами, які спонукають до активності.Ділова людина повинна бути зацікавлена в авторитеті своєї установи та менше думати про матеріальну винагороду.Головна її зброя - це ділове спілкування. Ділові взаємовідносини з відвідувачами ств не тільки в ході виконання службових обов'язків.Безконфліктна поведінка ділових співрозмовників - це невід'ємна частина проф етики. Вона випливає з умінь,навичок і знань у галузі того бізнесу, в якому обертаються співрозмовники.Так, дотримання законів спілкування,чесність,орієнтація на конкуренцію без порушення моралі-все це можна зарахувати до етичних норм спілкування.

24. Загальні принципи і правила ділового спілкування фахівця: моральність, повага до інших людей, раціональність, правила критики та самокритики. Культура телефонного діалогу.

А)правильність,тобто дотримання літературних норм,що діють у мовній системі.Б)змістовність,яка передбачає глибоке осмислення теми і головної думки висловлювання, докладне ознайомлення з наявною інформ на дану тему. В)послідовність,тобто логічність та лаконічність думок. Г)багатство,яке передбачає викор різном засобів вираження думок у рамках відповідного стилю. Д)точність великою мірою залежить від активного словникового запасу. Е)виразність-це добір слів і побудова речень.Моральність - це внутрішня установка індивіда діяти згідно зі своєю совістю і волею.Критика і самокритика, метод розкриття суперечностей сусп розвитку;необхідна сторона матер та духовної діяльності.

Телефонна розмова-один із різновидів усного мовлення,що х-ться специфічними ознаками,зумовленими екстремовими причинами:співрозмовники не бачать один одного й не можуть скористатися невербальними засобами спілкування,тобто передати інформацію за допомогою міміки,жестів;обмеженість у часі;наявність технічних перешкод.Основою успішної телефонної розмови є компетентність,тактовність,доброзичливість,володіння прийомами ведення бесіди,бажання швидко і ефективно вирішити проблему або надати дорогу для її вирішення. Важливо щоб службова телефонна розмова велася у спокійному тоні і викликала позитивні емоції.

25.Психологічні особливості професійного спілкування. Спілкув юриста в переважній кількості випадків не просто його розмова з іншою людиною,а акт поведінки і дій,які здійснюють для виріш певних проф завдань. Психологічний контакт в юр діяльності-це прояв юристом і громадянином взаєморозуміння і поваги цілей, інтересів. Суттєві психологічні фактори,які зумовлюють встановлення психологічного контакту: психологічна складність, об’єктивна чи суб’єктивна оцінка небезпеки тих справ,з приводу яких юрист чинить спробу встановити психологічний контакт; психологічні особливості обстановки в якій здійснюється спілкування.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]