Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет ГГ-11.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
4.18 Mб
Скачать

4.2.6 Фармацевтична, медична та мікробіологічна промисловість

Загалом розвиток медичної промисловості (включаючи фармакологічну) в Харкові відбувався шляхом концентрації науково-дослідного та * промислового потенціалу, який займається дослідженням, розробкою науково-технічної документації, впровадженням та виробництвом лікарських препаратів. До його складу входять: Державний науковий центр лікарських засобів (ДНЦЛЗ), Національна фармацевтична академія України, 10 науково-дослідних інститутів медичного профілю, 6 підприємств та об'єднань ("Здоров'я", "Біолік", "Дослідний завод ДНЦЛЗ", "Стома", "Здоров'я народу" та інші). Підприємствами галузі виробляються понад 300 найменувань лікарських препаратів (в І І лікарських формах по 24 фармакотерапевтичних групах), більше 20 діагностичних засобів, ветеринарні засоби, клапанні системи, зубопротезні матеріали тощо. По концентрації підприємств та кількості фармакологічних препаратів, що виробляються на заводах-виробниках, Харківський регіон є другим після Київського, а по ряду груп -першим. Продукція Харківських заводів за асортиментом препаратів становить близько ЗО % медикаментів, що виробляються на Україні, а по деяких видах продукції (вакцини, сироватки) - єдине вітчизняне підприємство.

А тепер можемо коротко оглянути деякі підприємства,які представляють дану промисловість в місті Харків.

ВАТ ХЗ "Точмедприлад" На сьогоднішній день ВАТ ХЗ "Точмедприлад" - одне з найбільших спеціалізованих підприємств України, випускає широкий асортимент продукції для практичної охорони здоров'я. Вся випускаєма підприємством продукція сертифікована і дозволена Міністерствами охорони здоров'я України і Російської Федерації до застосування в медичній практиці. Підприємство уже понад 70 років випускає біля 40 найменувань приладів і інструментів, що мають високу надійність і якість, прості в обслуговування мають доступну ціну.

Не існує ні одного офтальмологічного кабінету, кабінету окуліста, де б не використовувались спеціальні прилади заводу. Без випускаємих мікротомів не може існувати експертиза причин захворювань або смерті людини в гістологічних; патанатомічних лабораторіях моргів, онкологічних лабораторіях, і учбових закладах.

Оздоровниці, санаторії, профілакторії, курорти, дитячі спеціалізовані лікуавльні заклади, кабінети реабілітації, фізиотерапевтичні відділення лікарень і поліклінік використовують інгалятори стаціонарного, індивідуального, групового застосування, інгалятори нового покоління. Велику популярність і визнання одержали прилади для діагностики і лікування косоокості у дітей.

Фармакопійний комітет медичної і мікробіологічної промисловості. Сферою діяльності підприємства є оцінка якості ліків,розробка фармакопеї України,а також експертиза нормативно - аналітичної і технічної документації на лікарські засоби.

Приватна науково-виробнича фірма "Діатест".Сферою діяльності є виробництво і реалізація тест-реагентів для визначення групи крові та резус-фактора людини,постачання лабораторних і витратних матеріалів.

Приватна науково-виробнича фірма «Діатест» на протязі 17 років є єдиним вітчизняним виробником реагентів для визначення груп крові людини ( аналог - російські ЦОШКЛОНИ).

Приватна фірма "Медекспрес"

ПФ "Медекспрес" добре відома в Україні як крупний постачальник стоматологічних матеріалів і лікарських засобів вітчизняного виробництва. Компанія є офіційним дилером АТ "Стома" і ТОВ "Лабораторія "Стома-Технология" і пропонує найкращі умови постачання продукції цих підприємств. ПФ"Медекспрес" володіє трьома аптеками, оптовою базою (складом).

ПФ "Медекспрес" є зареєстрованим учасником зовнішньоекономічної діяльності, має досвід експортних поставок продукції в Білорусію, Литву, Болгарію.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]