Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет ГГ-11.docx
Скачиваний:
9
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
4.18 Mб
Скачать

4.2.5 Промисловість будівельних матеріалів

На Харківщині працюють найбільші в Україні підприємства по виробництву цементу, шиферу, облицювальної плитки, блоків з пористого бетону, стінних матеріалів, пластмасових столярних виробів, цеглини, будівельних металоконструкцій.

У місті Харків створена могутня будівельна база:

  • Завод залізобетонних деталей  Харківоблагробуду

  • Завод залізобетонних конструкцій

  • Завод залізобетонних деталей  

  • Завод залізобетонних конструкцій

  • Завод залізобетонних конструкцій і будівельних деталей

  • Залізобетонних конструкцій   

  • Залізобетонних конструкцій   

  • Залізобетонних конструкцій   

  • Залізобетонних конструкцій Харківметробуду

  • Завод ізоляційних і асбестоцементних матеріалів

  • Цегельний

  • Цегельний

  • Тетяна-2, гіпсовий завод-кооператив

  • Харківський плитковий завод

В серпні-вересні 2007 р. ХПЗ ввів в експлуатацію 4 нових високопродуктивних потоково-конвеєрних лінії італійської фірми Sacmi по виробництву облицювальних плиток одноразового випалення (монопороза). Харківський плитковий завод  одне з найбільших підприємств нашої країни по виробництву керамічної плитки.

Завод був введений в експлуатацію в 1946 році і впродовж шістдесяти років є лідером ринку керамічної плитки в Україні. Зараз підприємство переживає вже шосту реконструкцію за час свого існування. Із зміною акціонерів в 2005 році на заводі почала проводитися комплексна модернізація, загальний бюджет якої складає близько 100 млн. євро. Завдяки цьому на якісно новий рівень піднялися всі стадії виробництва: підготовка сировини, виготовлення продукції, розробка дизайну, система контролю, менеджмент. Значно виросла і загальна культура виробництва - на заводі постійно працюють італійські фахівці. Виробники керамічної плитки - Нове народження Харківського плиткового заводу.

В 2006 році була придбана потоково-конвеєрна лінія італійської фірми Sacmi, яка поставляє устаткування для світових лідерів по виготовленню керамічної плитки. Ця лінія має величезний потенціал і широкі можливості поде коруванню продукції.

І, нарешті, в серпні-вересні 2007 року введені в експлуатацію 4 нових високопродуктивних потоково-конвеєрних лінії італійської фірми Sacmi по виробництву облицювальних плиток одноразового випалення (монопороза) продуктивністю 2,5 млн.м2 в рік кожна.

З цієї миті Харківський плитковий завод став першим і єдиним виробником керамічної плитки на території СНД, що упровадив дану технологію. Відзначимо, що в Італії така технологія використовується для виготовлення найякіснішої плитки.

На підприємстві введена і функціонує система контролю якості, ефективність якої підтверджена сертифікатом ISO. Це гарантує відповідність продукції, що випускається, жорстким європейським стандартам. На сьогоднішній день потужності Харківського плиткового заводу дозволяють проводити до 15 млн. м2 керамічної плитки в рік. У найближчих планах підприємства  завоювання 30% українського ринку. Мета заводу  конкурувати на нашому ринку не стільки з українськими заводами, скільки із зарубіжними підприємствами Польщі, Білорусі, Росії, Іспанії і Італії. Установка найсучасніших виробничих ліній дозволила почати випуск нових колекцій керамічної плитки, які найближчим часом споживач зможе придбати під маркою «ХПЗ Преміум». До розробки дизайнів були привернуті ведучі італійські дізайн-студії, які розробляли колекції керамічної плитки для відомих світових брендів.

Харківський завод ізоляційних і азбестоцементних матеріалів (ХЗІАМ), ВАТ. Харківський завод ізоляційних і азбестоцементних матеріалів заснований в 1974 році, а в 1999-2000 роках на заводі проведена реконструкція. У березні 2001 року була закінчена установка і введена в дію сучасна лінія по виробництву шиферу. В даний час ВАТ `ХЗІАМ` виготовляє і реалізує такі види продукції, як шифер 8-ми хвильовий, мати мінераловатні прошивні для теплової ізоляції, плити теплоізоляційні азбестоцементні, бітум.

OAO Харківський цегельний завод № 13. Підприємство засноване в 1935году. Основний напрямок - виробництво червоного рядового цегли повнотілої і полегшеного, піноблоку, пенополіблока.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]