Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
praktika_shodennik.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
17.09.2019
Размер:
588.8 Кб
Скачать

Імпортування існуючого файлу мультимедіа

На панелі Операцій з фільмами в розділі Запис відео вибрати Імпорт відео. Потім у полі Ім'я файлу ввести шлях і ім'я файлу, який необхідно імпортувати, і натиснути кнопку Імпорт. Якщо необхідно, щоб обрані відеофайли були розділені на невеликі кліпи, встановити прапорець Створення кліпів для файлів відео (рис 1).

Тепер з цих кліпів нам потрібно зробити відеофільм (відеоролик). Схема дій проста. Записані кліпи потрібно у відповідному порядку перетягнути на тимчасову монтажну шкалу знизу. Робиться це за допомогою миші, вибираєте потрібний кліп, натискаєте ліву кнопку миші і, не відпускаючи її, тягніть кліп на тимчасову монтажну шкалу. Коли кліп буде на потрібному місці, кнопку відпускаєте. В результаті виходить приблизно таке (рис 2):

 Як бачите, майже всі кліпи візуально мають різну довжину. Чому? Та тому, що на монтажному столі у відповідному масштабі показується тимчасова протяжність кожного кліпу. Міняти масштаб можна за допомогою піктограм з плюсом і мінусом, розташованих на столі ліворуч зверху. Там же можна запускати і зупиняти трансляцію кліпу до обраної мишею точки відліку (Рис3):

Обрізка кліпів перед монтажем Відповідь. За допомогою елементів управління відтворенням у вікні монітора перейти до того місця, де необхідно обрізати кліп. Можна також перетягувати маркери монтажу, щоб задати початкову та кінцеву точку монтажу. Маркери монтажу з'являються, коли кліп вибрано на шкалі часу (рис 4).

Як додати зображення і звук На панелі Операцій з фільмами в розділі Запис відео вибрати Імпорт зображень, Імпорт звуку або музики. І натиснути кнопку Імпорт. Як додати відеоефект На аркуші розкадрування вибрати відеокліп або зображення в які потрібно додати відеоефект. У меню Сервіс виберіть команду Відеоефекти. Або на панелі Операції з фільмами в групі Монтаж фільму вибрати Перегляд відеоефектів. Потім клацнути на відеоефект, який необхідно додати. Ефект відтворення кліпу налаштовується за допомогою значка з зірочкою, розташованої на кліпі (рис5).

 

  Додавання переходів Додавання відеопереходів Відповідь. На аркуші розкадрування вибрати другий з двох відеокліпів чи зображень, між якими необхідно додати перехід і в меню Сервіс виберіть команду відеопереходів або на панелі Операції з фільмами в групі Монтаж фільму виберіть Перегляд відеопереходів клацнути на відеопереходів, який необхідно додати (рис 6).

 

Створення титрів Додавання назви або титрів Відповідь. У Windows Movie Maker створити назву і титри дуже просто. У меню Сервіс вибрати команду Назви і титри або на панелі "Операції з фільмами" в групі Монтаж фільму вибрати Створення назв і титрів. На сторінці клацніть одну з посилань відповідно до того, де потрібно додати назву. На сторінці Введіть текст назви введіть текст, який повинен відображатися в якості назви. Клацнути Змінити анімацію назви, а потім вибрати анімацію назви в списку на сторінці Виберіть анімацію назви. Клацніть Змінити шрифт і колір тексту, а потім на сторінці Виберіть шрифт і колір назви виберіть шрифт, колір шрифту, формат, колір фону, прозорість, розмір шрифту та положення назви. Клацнути Готово, додати назву до фільму, щоб додати назву у фільм (Ріс7).

Ну, ніби все. Після того як все зроблено, залишається тільки прокрутити фільм у вікні попереднього перегляду від початку і до кінця, і якщо більше ніякої обробки не потрібно, можна приступати до етапу запису змонтованого фільму. Як зберегти проект Відповідь. Створюваний фільм можна зберегти на комп'ютер або на записуваний (CD-R) або перезаписуваний (CD-RW) компакт-диск (залежно від пристрою для запису компакт-дисків). Цей фільм можна також показати іншим користувачам, відправивши його по електронній пошті або виклавши на веб - вузол. Якщо до комп'ютера підключено цифрова відеокамера, можна також записати фільм на касету у цифровій камері, а потім відтворити його за допомогою цифрової камери або телевізора. Однак до цього настійно рекомендується зберегти проект фільму (Файл - Зберегти проект), щоб у вас завжди була можливість повернутися до нього і щось змінити, відредагувати. У меню Файл виберіть команду Зберегти проект. У поле Ім'я файлу введіть ім'я файлу, а потім натисніть кнопку Зберегти

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]