Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
111111.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
610.82 Кб
Скачать

164. Система митних органів.

Систему митних органів України становлять Державна митна служба та митниці.Державна митна служба України (ДМС) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через міністра фінансів.

Основними завданнями митниці є: Митниця відповідно до покладених на неї завдань: контролює дотримання суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності та громадянами встановленого порядку переміщення товарів та інших предметів через митний кордон України; виконує рішення та доручення ДМС та регіональної митниці; видає у межах своєї компетенції накази; здійснює в зоні своєї діяльності митний контроль та оформлення товарів та інших предметів; здійснює перевірку відомостей, заявлених у вантажній митній декларації, при митному оформленні товарів та інших предметів, відповідно до наявного вантажу та документів, необхідних для здійснення оформлення і митного контролю; нараховує та справляє у зоні своєї діяльності митні платежі та збори, стягнення яких відповідно до законодавства покладено на митні органи тощо.

Служби у боротьбі з контрабандою та порушенням митних правил (далі — служби) мають особливий статус та умови підпорядкування. Служба входить до складу митниці як самостійний структурний підрозділ.

Служба підпорядковується голові ДМС, а з питань службової діяльності — відділенню відповідної регіональної митниці та безпосередньо начальникові Управління організації боротьби з контрабандою та ПМП ДМС.

165. Особливості державної служби в митних органах.

Засади нової кадрової політики в митній службі України закладені в МК, у розділі XX якого визначені основи правового статусу посадових осіб.

Цей статус відрізняється від статусу державного службовця, визначеного Законом України «Про державну службу». Це зумовлюється об'єктивними чинниками — підвищеним емоційно-психологічним напруженням їх роботи із захисту митних кордонів України, що пов'язано з протистоянням особам, які намагаються порушити порядок переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон. Окрім того, митна служба виконує різноманітні функції — фіскальні, правоохоронні, регулятивні та інші, які потребують спеціальних знань з боку службовців митних органів, володіння технічними засобами, психологією взаємовідносин з клієнтами тощо.

Посадовими особами митних органів можуть бути лише громадяни України.

Посадові особи митних органів не можуть бути членами політичних партій і рухів, брати участь у діяльності інших об'єднань громадян, що мають не меті політичні цілі. Вони не мають права виконувати рішення таких партій, рухів та об'єднань, а також організовувати страйки і брати участь у них, вчиняти інші дії, що перешкоджають нормальному функціонуванню митних органів.

Посадова особа митних органів під час виконання службових обов'язків зобов'язана зберігати державну, комерційну таємницю та іншу довірену їй конфіденційну інформацію. За розголошення відомостей, що становлять державну, комерційну таємницю та іншу конфіденційну інформацію, а також за втрату документів, що містять відомості, які становлять державну, комерційну таємницю та іншу конфіденційну інформацію, посадова особа митних органів несе відповідальність згідно із законодавством.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]