Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТРЭ.docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
703.95 Кб
Скачать

7.Охорона праці

7.1 Сучасне будівництво виконується із залученням спеціалізованих будівельних організацій, тому на будівельних майданчиках одночасно працюють працівники кількох організацій. В цих випадках з метою створення кращих умов праці на спорудах та збереження здоров’я тих, хто працює на них,генеральна (основна) підрядна організація повинна розробити із залученням усіх підприємств організацій,які працюють на об’єктах,загальні та обов’язкові для всіх заходи з техніки безпеки та графік виконання спільних робіт без чого виконувати роботи на будівництві забороняється. В цих заходах повинно бути передбачено забезпечення виконання також основних вимог з техніки безпеки при виконанні робіт з улаштування скріпленної теплоізоляції фасадів.

7.2 Всі нові працівники ,а також ті,хто перейшли на іншу роботу або в яких змінилися умови праці,не можуть бути допущені до роботи доти,доки не отримають вступний інструктаж з техніки безпеки та інструктаж на робочому місці. Всі працівники з окремих спеціальностей повинні бути навченими безпечним методам праці за затвердженою програмою.

7.3 Працівники комплексних бригад повинні бути проінструктовані та навчені безпечним прийомам з усіх видів робіт,які виконуються комплексною бригадою при улаштуванні теплоізоляції фасадів.

7.4 Після навчання проводиться перевірка знань з видачею відповідного посвідчення,до того ж така перевірка повинна проводитись щорічно.

7.5 Організація робочих місць на будівництві повинна забезпечувати безпеку виконання робіт.

7.6 Працівники,які працюють на улаштуванні теплоізоляції,забезпечуються робочою одежею у відповідності до діючих норм.

7.7 Місяця,де є небезпека появи або утворення шкідливого газу,перед допуском працівників провітрюватися

7.8 Налагодження,встановлення реєстрація,огляд та експлуатація підйомних пристроїв повинні відповідності з вимогами діючих правил Держмісттехнагляду.

7.9 Використання вантажник підйомників та кранів для переміщення людей заборонено.

7.10 В не час всі машини та механізм повинні знаходитися у стані,що виключає можливість їхнього записку сторонніми особами.

7.11 До роботи з електрифікованим та пневматичним інструментом допускаються тільки працівники,що пройшли спеціальне навчання.

7.12 Робота несправним механізованим інструментом забороняється.

7.13 Виконання робіт робіт за допомогою механізованого інструменту з приставних з приставних драбин забороняється.

7.14 Включити в мережу електродвигуни ,електроінструмент,прилади електричного освітлення і т.п. необхідно тільки за допомогою існуючих для таких цілей приладів;виконувати включення та виключення скручуванням проводів забороняється.

7.15 Викручування та вкручування електричних лампочок, що знаходяться під напругою,не дозволяється. У випадку неможливості зняття напруги,цю роботу повинен виконувати кваліфікований працівник в гумових діелектричних рукавичках.

7.16 Перенесення матеріалів на носилках по горизонтальному шляху допускається у виключних випадках на відстань не більше 50 м.,а по сходах-драбинах-забороняється.

7.17 Для жінок та підлітків необхідно дотримуватися граничних норм перенесення вантажів по рівній та горизонтальним поверхням.

7.18 Вантажо-розвантажувальні роботи з пилоподібними матеріалами,слід виконувати лише механізованим способом та при їхній температурі не більше +40 °С.

Скидання матеріалів та сміття без жолобів або інших пристроїв з висоти більш ніж один поверх заборонено.

7.19 Обрешітка,що виконується при будівництві,повинна бути інвентарна та виготовлятися за типовими проектами.

Неінвентарна обрешітка допускається лише у виключних випадках,а при її висоті більше 4 м.-за спеціально затвердженими проектами. При виготовленні ,встановленні та експлуатації усіх видів обрешітки (трубних,рамних,сходних,підйомних,пересувних,колисок ,сходів та приставних драбин) необхідно дотримуватися всіх вимог,викладених в «Правилах техніки безпеки для будівельно-монтажних робіт»

7.20 Трудовим законодавством передбачається порядок охорони праці працівників ,у тому числі жінок та підлітків,надається перелік професій,шкідливих робіт,на яких заборонено використовувати працю підлітків. У цьому законодавстві вказані обмеження по перенесенню ручних вантажів для жінок та встановленні граничні норми для підіймання,перенесення та перевезення ними вантажів,при цьому залучати жінок до вантаження та розвантаження важких вантажів заборонено.

7.21 До робіт,що виконуються із застосуванням сухих сумішей,допускаються особи,що досягли вісімнадцяти років,та пройшли:

  • Професійну підготовку;

  • Попередній медичний огляд у відповідності до вимог Мінздраву України.

ТЕП

Найменування показників

Од.виміру

Норматив

Прийнятий

Об’єм робіт

м2

462

471

Трудомісткість робіт

Люд\дні

206

210

Продуктивність праці

%

100

98.2

Тривалість процесу

Змінність

2

2

Трудомісткість на 1 м2 будівлі

Люд.-дні\м2

0.45

0.45

Тривалість робіт

Дн.

12.5

12.5

Продуктивність за зміну

М2\люд-дні

2.24

2.24

Міністерство освіти та науки ,молоді та спорту України

Харківський національний університет будівництва та архітектури

Курсова робота

«ТЕПЛОІЗОЛЯЦІЯ ІСНУЮЧОЇ БУДІВЛІ»

Виконав:ст..гр. П-25

Драгой А.М.

Перевірив:доц.Раківненко Д.В.

Харків 2012