Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Сам по ЖДС 2 сем 2 курс.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
12.09.2019
Размер:
854.02 Кб
Скачать

Тема:Види і призначення габаритів

План

1. Призначення габаритів

2. Габарит наближення будівель

3. Габарит рухомого складу

л.1, ст.47-51

Методичні вказівки:

В даній темі розглядають види і призначення габаритів. Під час вивчання даної теми необхідно звернути увагу на габарити які застосовують на промисловому транспорті

Для безпеки руху поїздів необхідно, щоб локомотиви, вагони, вантажі на відкритому рухомому складі при русі не зачепили за які-небудь споруди. На станціях важливо також, щоб працівникам, що обслуговують транспорт була забезпечена безпека при проході рухомого складу. З цією метою рухомий склад (вагони і локомотиви) будуються в строгій відповідності з встановленими обрисами, називаними габаритом рухомого складу. У свою чергу всі споруди і пристрої повинні знаходитися від колії не ближче фіксованої відстані, що визначається габаритом наближення будівель.

При проектуванні нових і реконструкції існуючих залізниць і окремих споруд повинні дотримуватися норми стандарту «Габарити наближення будівель і рухомого складу залізниць, колії 1520 мм»

для шляхів, споруд і устроїв спільної мережі залізниць і під'їзних колій від станції примикання до території промислових підприємств — габарит наближення будов С ;

для шляхів, споруд і устроїв на території і між територіями заводів, фабрик, майстерень, депо, річкових і морських портів, вантажних районів, складів і інших промислових підприємств, у тому числі підприємств МТ — габарит наближення будов Сп.

Габаритом наближення, будівель називають граничне поперечне перпендикулярне осі колії обрис, усередину якого не повинні заходити ніякі частини споруд і пристроїв. Виняток можуть становити лише пристрої, призначені для безпосередньої взаємодії їхній з рухомим складом (вагонні сповільнювачі в робочому стані, контактні проводи з деталями кріплення, що повертається частина стовпчика для набору води й ін.).

Габаритом рухомого складу називають граничне поперечне перпендикулярне осі колії обрис, у якому, не виходячи назовні, повинний міститися як навантажений, так і порожній рухомий склад, установлений на прямому горизонтальному колії. Знову побудований рухомий склад повинний відповідати габариту Т (мал. 4.2). При введенні в експлуатацію рухомого складу, побудованого по габариті Т, споруди і пристрої, зв'язані з пропуском цього рухомого складу, повинні відповідати вимогам габариту С.

Як видно з наведених малюнків, між обрисами габаритів С и Т є простір, що забезпечує безпеку руху і людей і допускає зсув рухомого складу при русі, а також перевезення громіздких вантажів, по своїх розмірах більший за габарит рухомого складу. Розміри габаритів виражаються в міліметрах і виміряються: горизонтальні — від осі колії; вертикальні — від рівня верха головки рейки (ВГР).

Східчастий обрис нижньої частини габариту С на станціях пояснюється тим, що на відстані 1745 мм від осі колії влаштовують низькі пасажирські платформи висотою 150—200 мм. Високі пасажирські і вантажні платформи висотою 1100 мм розташовують від осі колії на відстані 1920 мм. Усі будови висотою від 1100 до 4300 мм (наприклад: щоглові світлофори, опори контактної мережі, освітлювальні щогли й ін.) повинні знаходитися від осі колії на відстані не ближче 2450 мм.