Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
шпори ТП 4.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
10.09.2019
Размер:
378.88 Кб
Скачать

9.Поняття і види компенсаційних виплат.

Компенсаційні виплати - це суми, які виплачуються працівникам понад оплати за працю для компенсації витрат, пов'язаних з виконанням ними своїх трудових обов'язків, а також витрат у зв'язку з переїздом при прийнятті на роботу в іншу місцевість.

До основних видів компенсаційних виплат потрібно віднести:1) виплати при переїзді на роботу в іншу місцевість;2) витрати на відрядження при направленні в службове відрядження;

3) компенсацію за зношування інструментів, що належать працівникам;4) виплати при призові на військову службу, або проходженні військових зборів;5) при направленні для підвищення кваліфікації, підготовки, перепідготовки, навчання інших професій з відривом від виробництва; 6) компенсацію витрат за використання особистих легкових автомобілів для службових поїздок; 7) компенсацію окремим категоріям працівників бюджетних установ і організацій витрат на проїзд у пасажирському транспорті у зв'язку з виконанням ними службових обов'язків.

Службове відрядження-поїздка працівника за розпорядженням ідприємства на певний строк до іншої місцевсті для виконання службового доручення поза місцем його постійної роботи.термін відрядження визначається керівниками та їх заступниками,але не може перевищувати 1міс.За період перебування працівника у службовому відрядженні йому виплачуються добові, вартість проїзду до місця відрядження і назад, витрати по найму жилого приміщення.

Компенсація за зношування інструментів виплачується працівникам,які використовують свої інструменти для виконання труд. обовязків.Розмір і порядок цієї компенсації в централізованому порядку не визначені.

10.Індексація заробітної плати.

ЗУ”Про індексацію грошових доходів населення”встановлено,що індивідуал.зароб. плата підлягає індексації.

Індексації підлягають грошові доходи громадян,які не мають разового характеру,в тому числі оплата праці,суми відшкодування шкоди,заподіяної працівникові каліцтвом або іншим ушкодженням здоровя,а також суми,що виплачуються особам,які мають право на відшкодування шкоди у разі втрати годувальника,грошова компенсація при поновленні на роботу,інші випати,якщо відповідно до законодавства вони здійчнюються із средньої зароб. плати.

Підставою для проведення індексації є перевищення індексу цін над величиною порогу індексації,який визначений у розмірі 101%.

11.Порядок виплати заробітної плати.

Заробітна плата працівників підприємств на території України виплачується у грошових знаках, що мають законний обіг на території України. Виплата заробітної плати у формі боргових зобов'язань і розписок або в будь-якій іншій формі забороняється.

Заробітна плата може виплачуватися банківськими чеками у порядку, встановленому КМУ за погодженням з Нац.банком України.

Заробітна плата повинна регулярно виплачуватися у строки,встановлені у колектив. договорі.Розмір її не може бути нижчим за мінімальний розмір оплати праці,визначений законом.Вона повинна виплачуватися у грошовій формі.Однак законодавство не виключає можливості виплати заробітної плати натурою за наявності ряду умов.

Ст.21 ЗУ”Про оплату праці”забороняє будь-яке зниження розмірів зароб. плати працівнику залежно від його походження,соціал.і майнового стану,расової та націонал. приналежності,статі.мови.

Строки виплати зароб. плати та розрахунку при звільненні:

І.При звільненні-в день звільнення;ІІ.У строки встановлені колектив. договором-1)не рідше 2разів на міс.;2)через проміжо часу,що не перевищує 16календар. днів.ІІІ.У разі спору про розмір суми працівникові-в день звільнення виплачується неоспорювана сума;ІV.За час щорічної відпустки-не пініше ніж за 3дні до початку відпустки.

При кожній виплаті зароб. плати власник або уповноважений ним орган повинен повідомити працівнику такі дані,що належать до періоду,за який провадиться оплата праці:1)загальну суму зароб. плати з розшифровкою за видами виплат;2)розміри й підстави відрахувань із зароб. плати;

3)суму зароб плати,що належить до виплати.Роботодавець зобовязаний забезпечити достовірний облік виконуваної працівником роботи і бухгалтерський облік витрат на оплату праці у встановленому порядку.