Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Diplom.doc
Скачиваний:
6
Добавлен:
02.09.2019
Размер:
174.59 Кб
Скачать

2.5 Опис технологічної схеми виробництва

Підвищення продуктивності праці, збільшення випуску виробів і скорочення вимог до виробничих площ було досягнуто шляхом поточної організації робіт при відливанні форм.

Поточні ліні, що застосовують для цієї мети на підприємствах складаються із транспортера, сушильних камер, машин і пристроїв, що дозволяють механізувати процес відливання .

Відливання гіпсових форм відбувається шляхом,лиття гіпсового розчину та затвердіння гіпсових форм.

Форми повинні буди без дефектів

Форми потрібно діставати обережно аби не зашкодити її,для цього капи змащують щітками рідким милом аби вони легше відділялися від форм

Вироби потрібно діставати не раніше після 30 хвилин після залиття гіпсового розчину в капи аби форми мали змогу затвертіти і під час піставання не залишити слід на них

Відливання виробів на потокововій лінії проходить в слідуючому порядку: змішування води з гіпсом у співвідношенні 50:50, знімання форм з конвеєра,сушка та виймання форм з капів. Швидкість руху стрічки конвеєра 2 – 2,5 м\хв. Довжина конвеєра приблизно 40 м. Ширина стрічки конвеєру 0,30 – 0,40 м. Загальна продуктивність поточної лінії 2500 – 3000 шт\год.

Послідовність відливання гіпсових форм є такою :

Змішування

( мішалка)

Транспортування

(тельфер)

Відливання

(капи)

Транспортування

(конвеєр)

Виймання

Сушка

2.6 Технологічний контроль виробництва

На підприємствах по випуску фарфорових виробів впроваджується і діє комплексна система управління якістю продукції, що забезпечує перехід від окремих міроприємств до науково обгрунтованої системи комплексних і постійно діючих міроприємств, що направлені на забезпечення високої якості продукції.

Технологічний контроль є невід’ємною частиною технологічного процесу і забезпечують сучасне отримання необхідної інформації для управління процесом. Контроль якості продукції – це перевірка відповідності показникам її якості установленим вимогам, зафіксованим в нормативно-технічній документації. Якість готової продукції, має велике економічне значення: випуск неякісних виробів приводить до перевитрат матеріалів, їх використання скорочує строк служби різних агрегатів, подорожання і т.д.

Показник якості продукції – це кількісна характеристика одного або кількох властивостей продукції, що складають її якість, і застосовують до певних умов її створення та експлуатації.

Для контролю якості продукції, що запобігає випуску бракованої продукції, на керамічних підприємствах є відділи технічного контролю (ВТК).

Оцінка якості продукції – комплекс операцій, що здійснюються для отримання об’єктивної та достовірної інформації.

Контроль за дотриманням технологічного процесу, за якістю готової продукції на підприємствах здійснюється відділом технічного контролю (ВТК) та центральною заводською лабораторією

ВТК контролює якість сировини, що надходить на підприємство, а також дотримання встановленої технології на усіх стадіях виробництва з метою вияснення і видалення причин утворення браку виробів, зниження витрат на виробництво продукції. ВТК організується в складі трьох груп: контролю сировини і напівфабрикатів, врахування і аналізу відходів та сортності продукції.

В гіпсоливарному цеху цеху здійснюють внутрішній цеховий контроль технологічного процесу шляхом точного дотримання відбору проб, методики та періодичності визначень.

В процесі лиття форм можливі слідуючі дефекти: деформація, ямки від повітря.Ямки від повітря маленьких розмірів замазують гіпсовим розчином

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]