Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Shpori-logistika.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
397.82 Кб
Скачать

23. Інформаційні потоки в логістиці

Під логістичними інформаційним потоком розуміють системи руху інформації, що склалися або організовані в межах логістичної інформаційної системи у певному напрямі при умові, що в цих даних є спільне джерело та спільний нащадок (наприклад, сукупність даних, що предаються від одного звена логістичної системи (відділ закупівель) – джерела в інше (виробничий відділ) - адресат).

Інформаційний потік - це сукупність циркулирующих в логістичної системі між логістичною системою и внешней средой сообщений, необходимых для управления и контроля логістичнихопераций. Інформаційний поток соответствует материальному и може существовать в виде бумажных и электронных документов.

24. Інформаційна логістика организовывает поток данных, которые сопровождают материальный поток, и является тем существенным для предприятия звеном, которое связывает снабжение, производство и сбыт. Она охватывает управління всеми процессами перемещения и складирования реальных товаров на предприятии, позволяя обеспечивать своевременную доставку этих товаров в необходимом количестве, комплектации, качестве с точки их возникновения в точку потребления с минимальными расходами и оптимальным сервисом.

Задачами інформаційної логистики являются: планування логістичнихпотребностей; анализ решений, связанных с продвижением мате­риальных потоков; управленческий контроль логістичнихпроцессов; интеграция участников логістичної цепочки.

25. Логістична Інформаційна система (ЛИС) – це певним чином організована сукупність взаємозв'язаних засобів обчислювальної техніки, різних довідників і необхідних засобів програмування, яка забезпечує вирішення тих або інших функціональних завдань управління матеріальними потоками.

Найчастіше Інформаційні системі діляться на дві подсистемі: функціональну і забезпечуючу. Функціональна підсистема складається з сукупності вирішуваних завдань згрупованих за ознакою спільної мети. Забезпечуюча підсистема у свою чергу, включає такі елементи: – технічне забезпечення, тобто сукупність технічних засобів, які забезпечують обробку і передачу інформаційних потоків; – інформаційне забезпечення, яке містить в собі різні довідники, класифікатори, кодифікатори, засоби формалізованого опису даних; – математичне забезпечення, тобто сукупність методів вирішення функціональних завдань. Інформаційні системі в логістіці можуть створюватися з метою управління матеріальними потоками як на мікро-, так і на макрорівні.

На рівні окремого підприємства Інформаційні системі, у свою чергу, діляться на три групи: – планові; – диспозитивні (або диспетчерські); – старанні (або оперативні).

Принципи побудови інформаційної системі: ієрархія (підлеглість завдань і використання джерел даних); принцип агрегированності даних (облік запитів на різних рівнях); надмірність (побудова з обліком не лише поточних, але і майбутніх завдань); конфіденційність; адаптивність до запитів, що змінюються; узгодженість і інформаційна єдність (визначається розробкою системі показників, в якій унеможливлювалося б і виведення неправильної неузгоджених дій і виведення неправильної інформації); відвертість системі (для поповнення даних).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]