Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ГОСИ 1.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.08.2019
Размер:
1.56 Mб
Скачать

37. Дострокові пенсії за віком.

Пенсії за віком інвалідам, учасникам війни, сім’ям загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ.

Пенсії за віком інвалідам, учасникам війни, сім'ям загиблих (померлих) військовослужбовців та осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ. Військовослужбовці, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які брали участь у бойових діях, а також ті, що стали інвалідами «наслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих при захисті Батьківщини або при виконанні інших обов'язків військової служби (службових обов'язків), або внаслідок захворювання, пов'язаного з перебуванням на фронті чи виконанням інтернаціонального обов'язку, дружини (чоловіки), якщо вони не взяли повторний , і батьки військовослужбовців, осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, які померли (загинули) у період проходження військової служби (виконання службових обов'язків) чи після звільнення зі служби, але внаслідок поранення, контузії, каліцтва, отриманих при виконанні обов'язків військової службових обов'язків), захворювання, пов'язаного з перебуванням на фронті, ліквідацією наслідків Чорнобильської катастрофи чи виконанням інтернаціонального обов'язку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком, але не раніше ніж за 5 років до досягнення пенсійного віку, передбаченого частиною 1 статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» , за наявності страхового стажу не менше 25 років для чоловіків не менше 20 років для жінок.

Пенсії за віком багатодітним матерям і матерям інвалідів з дитинства.

Пенсії за віком багатодітним матерям і матерям інвалідів з дитинства. Жінки, які народили п'ятеро або більше дітей і виховали їх до восьмирічного віку, і матері інвалідів з дитинства, які виховали їх до цього віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком, але не раніше ніж за 5 років до досягнення пенсійного віку, передбаченого частиною першою статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», за наявності не менше -15 років страхового стажу. При цьому до числа інвалідів з дитинства належать також діти-інваліди віком до 16 років. У разі відсутності матері, якщо виховання п'ятьох або більше дітей чи дитини-інваліда здійснювалося батьком, йому призначається дострокова пенсія за віком, але не раніше ніж за 5 років до досягнення пенсійного вій, передбаченого частиною І статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», за наявності не менше 20 років страхового стажу.

Достроковий вихід на пенсію за віком у зв’язку зі змінами в організації виробництва і праці.

Достроковий вихід на пенсію за віком у зв'язку зі змінами в організації виробництва і праці. Достроково призначена пенсія за віком відповідно до ЗУ "Про зайнятість населення" у період до досягнення пенсійного віку, визначеного частиною І статті 26 цього Закону, працюючим пенсіонерам не виплачується.